Vyřvávací metoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9201
18.12.12 22:34

Tak jsem přečetla poctivě celou diskuzi…mám jednoho chronického nespavce, v podstatě se budí ještě teď v noci a chodí k nám a pak docela dobrého spáče tak mohu porovnat :think: u syna jsme zkusili všechno možné, prošli si kolikou a spoustu špatných spánkových návyků jsem si zavinila sama…ale to se týká starších dětí.

u nás byl vždy problém v bříšku, pokud ostatní bylo ok,

• to že dáváš dvě dávky UM po tak krátké době mu nemusí dělat dobře, natrávené mléko se smíchá s tím novým a může mu být zle, je to rada od lékařky ne z mé hlavy, nedávat dříve než po hodině.
  • Může to být spurt tak ho nakrm hned najednou co vypije :nevim: kdyby jsi ho kojila taky nevíš kolik udělej 180 a uvidíš :nevim: spurtují i děti na UM, já to měla u obou ač je to poněkud nepochopitelné :nevim: byli protivní měli hlad ale řvali u jídla, možná tím ež při spurtu hodně rostou tak jim není dobře.
  • Myslím že v 7 týdnech bohužel ještě nemůžeš napsat že máte koliky vyřešené, často totiž po šestinedělí teprve ty pravé parády začínají a teprve maminka pozná co je to kolika :mrgreen:, navíc se mohou začít projevovat i určitě intolerance v trávení…a zase bolení i když mimčo prdí.
  • co třeba očkování neměli jste nějaké?
  • změřila jsi mu teplotu?
  • a pokud má fakt bolení tak je mu dobře v lehátku a než zjistíš co a jak tak bych ho tam klidně nechala i spát přes noc, když to bude jedna dvě noci, pořád asi menší újma než vytrvalý pláč :think:

Jinak se obecně přikláním k tomu že ideál je naučit dítko usínat samotné, ale já sama na to nemám. Kluk to nikdy nezvládnul, dcerka usíná sama od narození, líp než v náručí :nevim: :nevim: bůh ví proč…kdykoli s emalá pokouší o vyžadování uspávání a pak se vzbudí položením tak to hned utneme…ale její rok.

Tak malé mimi jako máš ještě nejde rozmazlit, často netišený pláč je ještě víc rozhodí a o to víc pak nemohou usnout a pak jsou třeba celý den mrzutí protože mají rozhozený svůj režim. takže se snaž najít příčinu a hlavně utěšuj líbej a chovej a raduj se že jste spolu. ono totiž bude ještě více bezesných nocí a dnů kdy dítko odložíš jen na wc, dnů kdy si ani nevyčistíš zuby a pořádně se nenajíš…a kdo mi tu bude tvrdit že ne tak asi žádné děti nemá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
18.12.12 22:35

A co kočárek, ten nezabere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
18.12.12 22:36
@Denisa313 píše:
@zuzouš jo zabírá ještě jízda autem, ale nemám řidičák takže to taky nic…Možná jsem na něco zapomněla ale fakt jsem zkusila hodně, že malý je nespavec, tak s tím už jsem smířená, ale trápí mě jeho pláč, tak ráda bych mu pomohla a už nevím jak…

a zkoušela jsi ho dat do autosedacky doma, jestli třeba nevyžaduje jen tu polohu v klubicku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
18.12.12 22:38
@Denisa313 píše:
@zuzouš jo zabírá ještě jízda autem, ale nemám řidičák takže to taky nic…Možná jsem na něco zapomněla ale fakt jsem zkusila hodně, že malý je nespavec, tak s tím už jsem smířená, ale trápí mě jeho pláč, tak ráda bych mu pomohla a už nevím jak…

co ten šátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
18.12.12 22:44

Byly jsme včera u doktorky a říkala že malý zdravý, teplotu jsem měřila a zkouším rukou ale teplotu fakt nemá..
A ta autosedačka je na stejný princip jako léhatko, akorát doktorka říkala že je lepší to léhatko kvůli zádám, má látku prověšenou, né pevnou jak autosedačka, i tak říkala že je lepší ho v tom nechat jen chvilku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
18.12.12 22:47

Mám objednaný kolotoč nad postýlku, třeba ho bude bavit, ted dostal hrací a svítí želvu, ale má radši když může sledovat něco, co se hýbe. snad něco najdem
@Lama Lama zkusím ho koupit, ale ted před vánocama a výplatou je to těžké..

Ještě že má tatínek tedka volno 14dní a bude pomáhat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9201
18.12.12 22:52

Denisa313: taky to prostě může být jen takové období…děti vždy pár týdnů spí tak a pár týdnů úplně jinak…novorozenec spí furt pak se to zlomí a malá mi spala třeba pětkrát ale vždy jen 20 minut, pak se to zase změnilo na tři spaní…vytvrvej, nenech ho plakat a určitě se to zlepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
18.12.12 22:53
@Denisa313 píše:
Byly jsme včera u doktorky a říkala že malý zdravý, teplotu jsem měřila a zkouším rukou ale teplotu fakt nemá..
A ta autosedačka je na stejný princip jako léhatko, akorát doktorka říkala že je lepší to léhatko kvůli zádám, má látku prověšenou, né pevnou jak autosedačka, i tak říkala že je lepší ho v tom nechat jen chvilku..

to říkají všichni dr. že je to dobré jen na chvilku, ale pořád je to lepší než celodenní rev :think: :nevim:
Po satku mrkni po bazarech, aukro, mmb a podobně, hlavně nekupuj značku medley, to je sunt a pokud možno už noseny šátek, lépe se váže, není tak tuhý. Je tu diskuze o satkovani zrovna lama lama, tam hodně chodí, holky poradí jaký šátek a pod. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
18.12.12 22:55
@ivana-domca píše:
to říkají všichni dr. že je to dobré jen na chvilku, ale pořád je to lepší než celodenní rev :think: :nevim:
Po satku mrkni po bazarech, aukro, mmb a podobně, hlavně nekupuj značku medley, to je sunt a pokud možno už noseny šátek, lépe se váže, není tak tuhý. Je tu diskuze o satkovani zrovna lama lama, tam hodně chodí, holky poradí jaký šátek a pod. ;-)

taktak.
a přesně jak psala Ivana, když přestaneš kupovat všechny čajíky, mastičky, kapičky, které jsou beztak jen pro pocit, že něco děláš, máš na šátek našetřeno za chvíli. zvlášt na nějaký zanošený z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
18.12.12 23:17

K. Black, já to myslela tak, že i ten vysavač běžící hodinu byl prostě projevem mého zoufalství, hlavně když to fungovalo.

Deniso, je mi to líto, dobře to znám, jak moc náročné to je, ale vydrž, bude líp. Pár tipů jsi dostala. V tom lehátku celou noc ne, ale přes den tam náš malej spal a nijak si myslí, že ho to nepoškodilo. Ale ten šátek nebo manducu zkus, eot je investice k nezaplacení. naprostá většina miminek se v tom zklidní, i když věřím, že jsou i ty, co ne. ještě mne napadla jedna věc na spaní v noci, honě lidem se osvědčila hacka, i náš malej ji miloval. Je to taky drahý, ale neoriginální na Fleuru se dá koupit za 700. Zavěsíš nad postel a kdykoli malej začne brečet, tak s tím jen zahoupeš rukou a spí se dál, fakt se nám to osvědčilo. Ono se to nějakou dobu houpe setrvačností, miminka to fakt milují, spí se jim v tom dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
18.12.12 23:24

@martyk hacku navíc není problém ušít - je to v podstatě jen tunel, do kterého se dají na stranách vsadky (nebo z jedné strany vsadka a z druhé tkanice). Šila jsem ji, klidně poradím. A na denní spaní si ji taky nemůžu vynachválit (na noc se bojím - máme ji mezi dveřma a courá pod ní pes…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
18.12.12 23:27

@avm3 já spím vedle malého tak tričko mu stačí to co mám na sobě, né :mrgreen: @ivca-kristynka u doktorky jsme opravdu každý týden, a na malém nic neviděla..prdíky má, bříško prej v pořádku..
@martyk no v noci by mě sousedi asi zabali kdybych měla zaplí vysavač, před den nám jede aj hodinu :lol:..Povysávané mám doma každý den
@K.Black o tom papání jsem se bavila s doktorkou, taky mi přišlo 210ml na 6týdení mimčo hodně, ale když prý po něm neblinká tak je to v pohodě a snižovat dávky nemám..Když mu dám míń,plače hlady :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
18.12.12 23:30

@martyk mě zas ani tolik nejde o mě, ale je mi líto vidět toho prcka, včera už mu spadla první slzička, to už jsem neudržela ani já :,(..ale určitě bych se taky ráda vyspala a dívala se na spokojené miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1205
18.12.12 23:33
@Lama Lama píše:
taktak.
a přesně jak psala Ivana, když přestaneš kupovat všechny čajíky, mastičky, kapičky, které jsou beztak jen pro pocit, že něco děláš, máš na šátek našetřeno za chvíli. zvlášt na nějaký zanošený z druhé ruky.

to jo, ale předtím v tomto problém nebyl a ty léky byly tenkrát důležité zas na jiné problémy :twisted:..ale už jsme to doma vymysleli a v pátek zajedem nějaký šátek koupit…

Njn spokojené miminko-spokojená maminka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22654
18.12.12 23:38

Deniso, popřemýšlej o té hacce, dá se dát nad postel a vždy jen zhoupnout, když se mimčo vzbudí. No tak v noci pokud bydlíš v bytě to jaksi nejde, že, ale existuje bílý šum, jde stáhnout z netu a to by šlo. některá mimča při něm spěj celou noc, ale chtělo by to ve vlastním pokoji, abyste mohli spát i vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí