Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím Vás ženy v novém roce…
malá (20měs) má už trošku problém s odpo spaním, né vždy usne a když neusne, je pak protivná, takže se snažím ji natvrdo dávat spát, ovšem dnes po dlouhém mlácení v postýlce (chvíli se mnou, pak jsem odešla) konečně usnula. ale když jsem se na ni byla před chvílí dívat, praštil mě puch do nosu, je určo pokaděná. co mám sakriš dělat?:-) když ji přebalím, vzbudím ji…co je menší zlo???:-)))) díky za rady a omlouvám se za total trotl dotaz, ale ještě se mi to nestalo, ani v noci jsem nikdy nemusela přebalovat.
Nechat vyspat..já nepřebalovala ani miminka, když jsem věděla, že tvrdě spí…aspoň budeš mít chvíli klid ![]()
Já bych ji nechala spát, pokud nějak extrémně netrpí na opruzeniny ![]()
@michaela1808 píše:
Zdravím Vás ženy v novém roce…
malá (20měs) má už trošku problém s odpo spaním, né vždy usne a když neusne, je pak protivná, takže se snažím ji natvrdo dávat spát, ovšem dnes po dlouhém mlácení v postýlce (chvíli se mnou, pak jsem odešla) konečně usnula. ale když jsem se na ni byla před chvílí dívat, praštil mě puch do nosu, je určo pokaděná. co mám sakriš dělat?:-) když ji přebalím, vzbudím ji…co je menší zlo???:-)))) díky za rady a omlouvám se za total trotl dotaz, ale ještě se mi to nestalo, ani v noci jsem nikdy nemusela přebalovat.
Tý jo, tak já nevím, ale já za sebe bych vzbudila, syn mi takhle usnul asi dvakrát a pak jsme týden léčili bolavej zadek.
Nechala bych ji taky tak..a s tím, že nechce odpolko spát a pak ve 4 odpoledne je protivná, s tím doma taky bojujeme!! Nejlepší je, prostě ji do tý postýlky dát a prostě ať usne alespon třeba i na hodinku..u nás když malej neusne, tak to je pak rozkopaná celá noc..takže soucítím
![]()
Souhlasím s výše napsaným. Pokud netrpí na opruzeniny, tak nech spát. Máme za sebou něco podobnéhi už vícekrát.
Jinak mám vyzkoušené, že prvních 30 minut spaní se dá i přebalit, protože spí hodně tvrdě, ale chce to zkusit, každé dítě je jiné.
Díky moc za rady, holky, opruzeniny nemívá, tak ji nechám v tom puchu, má tam naštěstí otevřené okno i balkon
, tak zas moc ve smradu nespí, ale dikybohu, že spí…přesně jak psala Deniel, pak by byla kolem 16hod nepoužitelná a já bych ji musela držet do večera…
Čtu jen zakladatelko tvůj dotaz, za mě určitě přebalit, bohužel se mi to teď stává často, ale nenechala bych ho v tom spát, ale je fakt, že mi po přebalení už nikdy neusne, ale přebalím. Takže občas spí jen 5 minut než jdu zavřít dveře. ty vado, ale ještě mě nenapadlo si na to založit diskuzi ![]()
Ty jo a koukám jak blázen že nikdo nepřebalíte… Tak to jsem asi exot ![]()
@monika32 píše:
Ty jo a koukám jak blázen že nikdo nepřebalíte… Tak to jsem asi exot
vidíš, ještě, že jsem tu diskuzi založila ![]()