Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chtěla jsem se zeptat v kolikati měsících bych už měla snížit postýlku? Malýmu bude šest měsíců, tak nevím, jestli ještě počkat nebo snížit..
O jeden stupínek jsem jí snížila, když se začlo dítě otáčet a úplně dolů, když si začlo klekat/stoupat.
My první snížení provedly ve chvíly kdy se začal otáčet a druhý když začal vstávat ![]()
Klidně už teď…stačí, když se dítě dostane na kolínka, ručkama se může klidně nějak vytáhnout…
Jak zacal vstavat v postylce dali jsme ji niz bylo to kdyz mel syn 5 mes..
Snížila sem doprostřed jak začal lozit po čtyřech a podruhé snížila uplně dolů jak začal vstávat.
My postýlku snížili, asi v 5ti měsících, když se dítě začlo otáčet…
To jsou otázky tak to musíš poznat sama jak je dítě aktivní nebo co umí ale děti jsou rychlé hlavně když to nečekáš tak bych ji radši snížila ![]()
My jsme snížili o jeden stupínek když si začala klekat a o další jak se postavila a začala skákat v postýlce
My jí snížili, když si stoupl (konec 7. měsíce), do tý doby v ní nevyváděl žádný blbosti.
Asi taky záleží, jak daleko jsou od sebe ty stupně…
takže na střed jsem dala postýlku nějak jak se začal otáčet a víc se pohybovat, což bylo v necelých 7M, teď i když už chodí, mám stále na střed - okraj má na prsíčka, nemá vůbec žádnou potřebu z postýlky vylejzat, i když je vzhůru, tak v ní sedí a hraje si. Spodní polohu mám sotva 20cm od země, bydlíme v baráku se zimou od podlahy, mám strach, aby mu tam nebyla kosa…
Dokud se jen přetáčel na bříško, nechávali jsme ji nahoře. Dolů jsme ji dávali tehdy, když si malej začal klekat a pak samozřejmě stoupat a lézt. Máme jen dva „stupně“ - nahoře a dole, žádný střed, u nás to vyšlo na nějakých 8-9 měsíců. To ale poznáš sama, kdy je potřeba. Zkrátka tehdy, až přestane být pro dítě bezpečná a může z ní vypadnout.