Kdy snížit postýlku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31278
6.1.13 21:38

Asi taky záleží, jak daleko jsou od sebe ty stupně…
takže na střed jsem dala postýlku nějak jak se začal otáčet a víc se pohybovat, což bylo v necelých 7M, teď i když už chodí, mám stále na střed - okraj má na prsíčka, nemá vůbec žádnou potřebu z postýlky vylejzat, i když je vzhůru, tak v ní sedí a hraje si. Spodní polohu mám sotva 20cm od země, bydlíme v baráku se zimou od podlahy, mám strach, aby mu tam nebyla kosa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
6.1.13 21:52

Dokud se jen přetáčel na bříško, nechávali jsme ji nahoře. Dolů jsme ji dávali tehdy, když si malej začal klekat a pak samozřejmě stoupat a lézt. Máme jen dva „stupně“ - nahoře a dole, žádný střed, u nás to vyšlo na nějakých 8-9 měsíců. To ale poznáš sama, kdy je potřeba. Zkrátka tehdy, až přestane být pro dítě bezpečná a může z ní vypadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
6.1.13 22:04

Postýlku jsem snižovala teď v osmi měsících. Malý si sice zatím nestoupá, ale už se zdatně přetáčí a různě dělá kravinky… Máme na postýlce jenom 2 stupně, takže šel rovnou dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25157
6.1.13 22:05

Já ji snižovala postupně - jak se o ni zvedala, jak sedla, stoupala. Máme na ní 4 polohy. Vždycky jsem čekala co nejdýl, ještě ve 13 měsícíh jsem 3× za noc kojila, tak abych šetřila záda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
7.1.13 00:01

My snižovali postýlku když se malý dostal na kolínka..a to bylo asi někdy kolem 8 měsíce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
7.1.13 02:25

Dceři je půl roku a zatím jsem nesnižovala. Kdy snížím, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
7.1.13 02:27

Dceři je půl roku a zatím jsem nesnižovala. Kdy snížím, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
7.1.13 09:51

V 6. měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hasdf
25.6.13 09:25

Myslím si, že snížení je správné přesně tehdy, kdy si nejsme jistí, zda je poloha postýlky bezpečná. Typický příklad u mě. Dnes jsem o tom začala přemýšlet a schválně vyhledala tuhle diskuzi zda má intuice je správná. Když váháme jestli jo nebo ne je to ta správná chvíle. Vždycky lepší dřív než pozdě a být v klidu. Přesně jak se viz. výše někdo zminoval, mimča jsou rychlý a když si poprvé nestoupnou nebo nekleknou na zemi je možné, že to právě můžou udělat poprvé v postýlce, když u toho nebudete a hrozí, že se přitáhnou a přepadnou. Malému je něco přes 8 měsíců. Sice ještě neleze ale blbne na čtyřech (znáte to: to kymácení dopředu a dozadu) a v postýlce se začal chytal okraje postýlky a přitahovat se tak že je celý prohnutý. Děti jsou rychlý a jak už jsem psala, to co neudělá na zemi, může poprvé udělat v postýlce aniž by jsme to postřehli. Takže jdu snižovat pro můj klid a pro malýho bezpečí. Také mám jen dva stupně, holt ho více obleču, aby mu u země nebyla zima broučkovi :hug:

• Citovat
  • Upravit
195
25.6.13 11:40

My jsme ještě nesnížili, kleká si, ale zatím je to bezpečné, záleží asi na typu postýlky, my máme celkem velkou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí