Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky malej ma poslenich 14 dni problem se spanim pres den? Vvecer a v noci usina krasne sam v postylce ale pres den se to nedari… vidim ze chce spat ale jak ho dam do posrylky rev… driv usinal u prsa a ja ho jen prendala.. ale ted kdyz usne u prsa chci ho prendat tak se probudi a nespi… nevim co s nim je pak protivnej… usne jen v kocarku a vetsinou kdyz zastavim je vzhuru… vcera tam spal teda sam ale vetsiou se hned vzbudi.. mate nejake rady?? Na emimini je spoustu diskuzi ale nemam cas vse procitat… nebo odkaz na nejake stranky?? Dekuji…
Mě kluk v postýlce přes den taky neusne, usne buďto na hrací dece v rámci boje s hrazdou nebo na mě když ho hladím. Strčím dudlu, pohladím po čele po chlupu čímž mu jakoby zavřu oči, párkrát zopáknu a spí
Ale je fakt, že zlatej kočár, to je tutovka ![]()
Mě usíná u prsa, v naší posteli, on vytuhne a já se odplížím. Spí zásadně pevně zavinutý, aby se nerušil ručičkama
Tohle se u deti meni a meni a meni…jeden mesic spi jen v kocaru..pak v kocaru ani za nic..atd atd…me u dcery kdyz byla takhle mala dycky zabralo vyhodit kocar ven na dvur…chvilku povozit a nechat spat venku (jaro, leto, podzim, zima)
Tohle je takovej pitomej vek na usinani doma, neslo to dobre ani u jednoho. Nekdy jsem musela nahodit satek, samozrejmne kocar byl taky jistota. Taky dyl a lip spi, kdyz si ho vezmu do postele, prikreju svoji perinou a jeste lepe spim taky
![]()
Tohle je takovej pitomej vek na usinani doma, neslo to dobre ani u jednoho. Nekdy jsem musela nahodit satek, samozrejmne kocar byl taky jistota. Taky dyl a lip spi, kdyz si ho vezmu do postele, prikreju svoji perinou a jeste lepe spim taky
![]()
@Gladys píše:
Mě usíná u prsa, v naší posteli, on vytuhne a já se odplížím. Spí zásadně pevně zavinutý, aby se nerušil ručičkama
@Gladys píše:
to zabiralo donedavna taky ted jak zmizim do 10 minut rev… pevne zavinuti ma na noc pres den mu to vadi
prave uz nevim co zkusit.. bily sum taky nezabira… u toho se uklidni kouka ale neusne a abych ho nechala brecet dokud neusne na to nemam srdce… moc vsem dekuji za odpovedi
@Lucynka86 pokud kouká a neřve, tak bych ho nechala svému osudu. Já taky když odcházím od kojení, tak někdy kouká, ale já ho tam nechám, on po odejití třeba třikrát fňukne (cca 5s) a pak je ticho. Takže bych klidně šuměla, dokad neřve.
Ahojky, tak ta nase mala toho pres den taky moc nenaspi, asi pul hodiny a pak je zase vzhuru. Kocarek je nejlepsi, trosku ji tam povozim, venku to ma nejraci a je tuha. Nejlepsi je unavit ji nekde v nakupnim centru.To ji nosim 2az3hodinky v klokanku ani se nehne. Vecer doma se 20mim koupe, mliko a do peti minut usne v kocarku.
To prave taky nechavam kdyz nebreci nekdy vydrzi i hodini nekdy 15 minutem tam fnukne z toho vubec ani hlasek a pak rev… ted me napadlo zkusit ho uspat v kocarku jezdit s nim jen nez usne a pak nechat spat… v kocarku usne behem 10 minut a ja s nim pak treba 2 hodky jezdim kdyz je pocasi
@Gladys píše:
@Lucynka86 pokud kouká a neřve, tak bych ho nechala svému osudu. Já taky když odcházím od kojení, tak někdy kouká, ale já ho tam nechám, on po odejití třeba třikrát fňukne (cca 5s) a pak je ticho. Takže bych klidně šuměla, dokad neřve.
Gladys má pravdu, pokud neřve, tak ho nech, nic mu nechybí, prostě jen kouká. Já večer malou položím do postýlky, občas se ozývá žvatlaní, no a najednou je ticho a spí, jdu pouze pokud se ozve jekot, který trvá déle než 2-5 minut, protože častokrát také usne, ale to jde až u těch trošičku větších miminek, řekla bych
. Jinak se to vážně děsně mění, já jsem úplně koukala kolikrát se jediného půlroku může měnit režim. ![]()
Vecer prave takhle usne i v noci dam pusu polozim do postylky zavinu pohladm a behem par minut spinka ale pres den je problem kouka a pak ho to prestane bavit a misto aby usnul zacne brecet
Pres den zkus prikryt kocarek dekou at je tam tma, mimi si pak mysli, ze je noc a usinaji lepe ![]()