Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj
Chtěla bych se zeptat těch, co mají zkušenosti - je nutný mantinel do postýlky? Máte ho, nebo jste se bez něj obešli? Děkuji.
Já ho původně neměla ale malý se pak začal vrtět a hlavičkou bouchat tak jsem koupila obyč z ikey myslím za 200 a bohatě stačí
Mam a cca od 6 mesicu je to pro nas nutnost, protoze se vecne motal do sprusli, takze jsme museli sehnat kolem cele postylky.
Nepadají ztracené dudlíky až na zem
Taky máme obyčejný Ikea kolem celé postýlky.
@banánice Takže pro novorozence, který se ještě nehýbe moc, není akutní..třeba pak pro mírně starší miminko?
@Lo
já ho koupila v momentě co se začal sám otáčet a byl klid
Má ho od narození do teď. Přijde mi fajn, že na ní netáhne a nemotá se do šprušlí.
Měla jsem pro obě holky, ta mladší ho v postýlce ještě má, má 2,5 roku.
Za nás dobrá věc, pro miminko jsem měla kolem půlky postýlky, bylo to spíš kvůli takové intimnosti, uzavřenosti, proti průvanu a tak. Až byla větší, nechala jsem ušít kolem celé postýlky. Obě holky byly dost akční, v noci, jak se obracely, se několikrát do šprušlí bouchly a plakaly. Dcerka spí doteď hlavičkou namáčknutá na nějaký okraj. Mantinel zabraňuje bouchnutí i otlakům. A s těmi dudlíky taky pravda. ![]()
Urcite ano. Jednak se dite nerusi a nauci usinat samo, jednak ldyz cestuje, neomlati se. A nekde jsem cetla, ze se miminko v tom ohranicenem prostoru citi bezpecneji. Mam dva mantinely, mam hodne cestujici deti, co usnou normalme a probudi se hlavou v nohach ![]()
Máme, když se malá začala přetáčet to bylo nutné no a teď už se motá kolem dokola takže nožička ve šprušlích i hlavou to nich bouchá, takže doporučuji máme obyč. z Ikei, od známé si mimčo v postýlce zlomilo nožku
,šuplo jí mezi šprušle a bylo to ![]()
Máme, má ho u nohou a na jedné straně má ještě deku, aby byla celá strana postýlky zakrytá. Netáhne na něj a když jsem ho měla špatně nandanej, hned se mi „zasekl“ nožičkou mezi šprušlema a to bylo řevu
TAKŽE JÁ DOPORUČUJU ![]()
Původně jsem ho nechtěla, ale pak jsem byla ráda, že ho máme. Malý je noční cestovatel. Máme okolo celé postýlky. Navíc se mu nemotají nožičky do šprušlí a nelítají dudlíky na zem ![]()
Takže spíše ano - a doporučujete spíše přes půlku, nebo celou postýlku? Mně se více líbí přes tu půlku..
@Lo My máme okolo celé, ale myslím, že by stačil klidně ten přes půlku. Malý bývá hlavně připlácnutý hlavičkou ke šprušlím, takže pro nás nejdůležitější okolo hlavičky…