Mantinel do postýlky - je nutný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7899
8.1.13 20:30

Máme ale jen do půlky postýlky, vypadá to hezky, útulněji, zabrání vypadnutí dudlíku a teď co je malá starší tak pěkně cestuje tak se tolik neomlátí o šprušle :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
8.1.13 20:32

Mela jsem pro dceru od narozeni, dala jsem ho pryc, kdyz ho zacala shrnovat a strhavat.
Hodil se, kdyz dcera zacala cestovat po postylce neomlatila se o sprusle, a taky zabranil padu dudliku na zem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
8.1.13 20:34

U syna jsem měla přes celou, ale u malé mám zatím za hlavou a od zdi, abych na ní viděla a ona na nás je hrozně zvědavá, ale brzo ho dám kolem celé postýlky aby ty nožky do těch šprušlí nešupla :),jo a zábrana proti padání dudlíků se neosvědčila, jednou rukou malinko nadzvedene a pak šup a je dole, každé ráno hledám dudlík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jana0979
8.1.13 20:43

Teď ho mám poprvé a nemusím hledat dudlíky ve 3ráno pod postýlkou :mrgreen:.
Malej se neustále tlačí do špruclí, tak se alespoň nebouchá.
Koupila jsem přes půlku postýlky a ještě asi kus dokoupím :think:.
Určitě doporučuji ;).

• Citovat
  • Upravit
6836
8.1.13 20:44

Mám ho zatím ve skříni, klukovi jsou 3 měsíce a zatím není nutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
8.1.13 20:45

Poraďte ještě prosím, kde všude se dá koupit? Nechci objednávat přes internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.1.13 20:45

Není nutný, ale pak moc padají na zem dudlíky a jiné spací nezbytnosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
8.1.13 20:48

Taky doporučuji, jen já si nazdobila postýlku, ten mantinel s kanýrkama..narodil se v létě, takže jsem i někde vyčetla, že mantinel brání proudění vzduchu což taky není dobré tak jsem jeden ten boční díl strčila za ten čelní a hlavnější bylo, že jsem na něj přes to neviděla at už z postele nebo i když jsem třeba dole seděla na gauči a v dolní postýlce ležel, takže pořídit určo jo a pak si uzpůsobit dle potřeb. Ještě varování, já ho pro krásu pevně přivazovala, aby byl pěkně napnutý a pak jsem viděla jak se na ten mantinel postavil, díky přivázání ne nesplácl celý jen malinko, takže pak pozor na toto, aby to neposloužilo jako schůdek, stačí jen tak nepřivazovat tak na pevno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
8.1.13 21:01

U prvního neměla. U druhého mám a je na nic, stále je stažený celý dole. Podle mě stačí vyskládat polštářky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
8.1.13 21:08

Mám ho od narození doteď, výhodou je, že nepadají tak často dudlíky na zem, malý věčně hlavu narvanou ve šprušlích, takže to má trochu měkčí a navíc mám pocit, že to trochu chrání i od zimy od zdi (máme vedle ložnice chladnou chodbu a ta zeď je studená).
I když ho teď malej už občas sešlapává, když v postýlce stojí, stejně ho tam ještě chvíli nechám.
Je kolem dokola celé postýlky, z cca 2cm silného molitanu a šila mi ho kamarádka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
8.1.13 21:09

Koupila jsem ho, když začal prcek v postýlce víc cestovat-často se namáčkl hlavičkou na šprušle, tlačilo ho to, ze spaní poplakával atd. Navíc nepadají dudlíky až na zem (dokud se nenaučí je cíleně vyhazovat čím dál, tím líp ;) )

takže nutný není, ale příjemný ano. Novorozenec se bez něj obejde určitě a upřímně řečeno, ten ať hezky dýchá co nejvíc vzduchu, ale starší dítě (cca. od 6m, kdy už není riziko SIDS tak velké), si myslím ho docela ocení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
8.1.13 21:12

Měla jsem, ale už ho nepoužívám. Dcera nutně potřebuje vidět ven :D Pokud by si měla zájem, za symbolickou cenu přenechám. :) Kdyžtak pošli SZ, pošlu podrobnosti a kdyžtak se domluvíme. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
8.1.13 21:17

Starší syn má mantinel v posteli ještě teď (5 let), taky cestuje, tak aby nebyl namáčknutej na dřevu. Píšeš že nechceš objednávat přes internet, ale přesto napíšu mou zkušenost - nejsem moc zručná na šití, tak jsem objednala mantinel u jedné paní na mimibazaru nebo na fleru, ušila nám krásný barevný mantinel, přesně podle mých představ. Nafotila jsem jí postel, změřila, napsala barvy aby ladilo k povlečení a jsem moc spokojená, je krásný. Jakmile přestěhujeme menšího do normální postele, hned mu nechám ušít podobný. Jméno té paní už bohužel nevím, ale určitě bys něco našla, když si to zadáš do vyhledávače.

@Lo píše:
Poraďte ještě prosím, kde všude se dá koupit? Nechci objednávat přes internet.

Příspěvek upraven 08.01.13 v 21:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7158
8.1.13 21:18

Určitě koupit, bez něj je dítě v postýlce jak ježek v kleci, nebo u nás to tak bylo, jednou mezerou koukala nožička, další ručička… Já mantinel mám, ale jen v horní část postýlky a chci koupit celý dokola…Je to vážně dobrá věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1235
8.1.13 21:33

Já mantinel mám pro maleho od narození. Na Vánoce dostal takové blbosti na zaveseni do postylky, tak jsem si rikala, ze je tam stejne k nicemu a prekázel by tem zavesnym hrackam, tak jsem ho sundala. Druhy den v noci strasnej jekot. Malej byl zasprajclej ve spruslych.Hned jsem pochopila k cemu ze je dobry a jeste tu noc jsem ho tam vratila ;) Takze urcite JEEEE dulezity ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí