Mám problémy s uspáváním a usínáním

282
9.1.13 19:44

Mám problemy s uspavanim a usinanim

Dobry den!!
Mám 7mi mesicni holcicku.
A ted mam velky problemy s vecernim uspavanim pred tim stacilo pohoupat postylkou a usla, ale ted chce houpat dlouho a kdyz nehoupu tak zacne brecet a obracet se na brisko. Nejhorsi je ze to zacina delat i w noci takze skoro hodinu houpu w noci. Prosim poradte jsem uz fakz zoufala.moc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
324
9.1.13 19:47

Teda tak to vás moc lituji, máš 8 m syn usíná už odmalička do 1 min od položení do postýlky, máme to tak naučené a zatím to funguje, je zvyklý na večerní rituál. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
9.1.13 19:48

Ahoj zkoušela jsi jí nechat vyplakat? Já to u syna zkusila jednou, plakal asi 10 minut a pak se to každý den zkracovalo, až začal usínat uplně sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
9.1.13 19:49

Ahoj, ja mam 4m syna a se spanim sme teda bojovali asi mesic, nez sem se tu docetla o knizce,,Kazde dite muze dobre spat,,
Po dvou dnech malej usina sam a spi celou noc..
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
9.1.13 19:49

A podotýkám, že od mala spinká v pokojíčku sám, máme monitor dechu a chůvičky. A navíc je sedmiměsíční nedonošeňátko. Je to prostě šikula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.13 19:50

My to s rituálem máme podobně, malému je 14 měsíců, a jak malého položím, tak ví, že má spinkat. Jednu dobu se mi hodně budil v noci i 20× a beknul na dudlík a já skočila a podala. Děti to hodně zkouší, co maminky vydrží. Další možnost je, že jí rostou zoubky a to se mi malý taky v noci budil, ale jak píšu, s usínáním neměl nikdy problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.1.13 19:50

@kudrnka89 pořiď si knížku „Každé dítě může dobře spát“, přečti si ji a hned pochopíš spoustu věcí. My se podle ní řídíme od Vánoc, malá se mi budila 6-10× za noc a teď většinou spí minimálně 8,5 hodiny v kuse, pak se nají a spí další 2-3 hodiny :) Podle mě si na to vaše malá zvykla a prostě se naučila u toho usínat. Usne u houpání, pak se vzbudí, zjistí že ji nikdo nehoupe a vyžaduje to zase. Řešení je prostě neuspávat, naučit dítě, aby usínalo samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
9.1.13 19:51
Ano tak jsme to měli také syn spal od malinka sám v pokojíčku, také nedonošeňátko a spinkal nám tam krásně sám
@MíšaČK píše:
A podotýkám, že od mala spinká v pokojíčku sám, máme monitor dechu a chůvičky. A navíc je sedmiměsíční nedonošeňátko. Je to prostě šikula.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
9.1.13 20:05

Holky,
kdy jste zavedli uspávací rituál?
Nám je ted 1 měsíc - ještě brzo, ale nechci nic prošvihnout, takže se ptám už teď :D

Malá nám spí u houpání ve dne a v noci při krmení. Nevím, kdy začít učit miminko usínat. Jak jste začali učit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
9.1.13 20:10

To prave vim, ze jsme nemely houpat, ale ted jsme v zacarovanym kruhu a ja silu ji nechat brecet a bojim se ji nechat lezet na brisku. myslis ze to nevadi. Tu knizku jsem si uz stahla tak si ji prectu a uvidime..doufam ze to pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.1.13 20:14

@TuLin já jsem začala nějaké rituály řešit až malá začala spát cca ve stejnou hodinu, to bylo někdy kolem 3 měsíců. Takže jsem se snažila každý den cca ve stejnou dobu vykoupat, obléct, dát do pytle, pustit hrací hračku a teda bohužel jsem dělala tu blbost, že jsem ji uspávala u kojení. Do půl roka v tom nebyl problém ale pak si na to malá natolik zvykla, že to vyžadovala i v noci, 6-10× :zed: 3 měsíce jsem to vydržela ale nešlo to, tak jsem to zkusila odnaučit a vyšlo to :) Myslím si, že už i takové miminko můžeš učit usínat, pomalu, nenásilně, hlavně aby bylo zvyklé na postýlku, tzn. nespát spolu v posteli. Dobrá je postýlka se stah. bočnicí, bočnici stáhnout a postýlku si přisunout ke své posteli, budeš k miminku blízko ale bude ve své postýlce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
9.1.13 20:15
Můžu se zeptat, kde jsi stáhla tu knížku?
Normálně bych jí nechala usbout na bříšku jestli je tak zvyklá a pak ji třeba až usne otočit
@kudrnka89 píše:
To prave vim, ze jsme nemely houpat, ale ted jsme v zacarovanym kruhu a ja silu ji nechat brecet a bojim se ji nechat lezet na brisku. myslis ze to nevadi. Tu knizku jsem si uz stahla tak si ji prectu a uvidime..doufam ze to pomuze.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.1.13 20:16

@kudrnka89 já se taky bála malou nechat spát na bříšku, pořád jsem ji otáčela ale časem jsem to vzdala, protože se akorát vztekala, teď už skoro jinak než na břiše neusne. Pokud je malá zdravá a máte monitor dechu, tak bych to asi nehrotila, stejně až bude v otáčení šikovnější, tak se ti bude otáčet pořád. Já byla zpočátku taky na nervy, že malá pláče ale opravdu to tak bylo jen první 2 dny, plakala asi 10 minut a pak usnula. Pak protestovala vždy jen minutku, dvě a už to nebyl nijak hrozný pláč. A teď už je to v pohodě a nepláče vůbec. Chce to trpělivost a odhodlání no, v 7mi měsících už by se to dalo zkusit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
9.1.13 20:17

@Tee34 http://www. ulozto. cz/hledej? q=ka%C5%BEd%C3%A9+d%C3%ADt%C4%9B+m%C5%AF%C5%BEe+dob%C5%99e+sp%C3%A1t ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
9.1.13 20:19
Moc děkuju :hug:
@Verca1989 píše:
@Tee34 http://www. ulozto. cz/hledej? q=ka%C5%BEd%C3%A9+d%C3%ADt%C4%9B+m%C5%AF%C5%BEe+dob%C5%99e+sp%C3%A1t ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí