Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme mívali pevný režim, než přišla nemoc. Ta nám rozhodila úplně vše. Ráno vstává mezi šestou a půl osmou, jak kdy. Pak je dvě hodiny vzhůru a jde spát. Když je venku, spí i hodinu a půl, doma maximálně hodinu, ale to už musí být. Pak zase dvě hodiny vzhůru a šup do kočárku. Poslední spánek si dává mezi pátou a šestou na 30 minut, po sedmé koupeme, nakrmíme, pohádka a do postýlky. Jsem tam u něj a usíná tak do deseti minut. Ale než zabere, šmrdlá si dudlík a trvá mu to tak dohromady půl hoďky. U toho už mu ale neasistuju a při první příležitosti odcházím ![]()
Závidím všem kterým spinkaj děťátka aspoň do 6 hod. Mám asi totálního nespavce, dávám v 18.30 kašičku a šup do postele, protože je KO, kolem půlnoci až 1 ráno se budí na mlíko (UM) a pak zase za 4 hod. a dál už neusne ať ho nechám plakat nebo ne. Opět usína asi po 2 hodinách tak na 45 min. a to je protivnej protože mu to nestačí, tak proč si nepřispí?
potom se snažím udržet aspoň 3 hod. a tak to jde dál, bohužel celý den býva protivný už po půl hod. probuzení, nic ho nebaví max. kočárek, ale kdy mám dělat ty ostatní věci v domácnosti
Doufám že se to zlepší, je nám 6.5 měsíce
AHojky
naší cácorce ted bude 6M ale měli jsme od 4,5M hrozný problém se spaním přes den nám spala normalne 3× po 1hodine a v noci nechtela spat a uspavala jsem ji snad do pul 1 do rána a v 6:30 byla vzhuru.
Poté jsem se rozhodla že zavedeme nějaký rituál, takže v 9:15 jí dávám na 30 min spinkat, potom po obídku od te 12:30 na hodinku. Odpolko v 16:00 tez na 30 min. A o plu 8 jí jdeme koupat, ztlumíme všude světla, zeslabíme telku, dáme najíst a v 8 hod jí ukládáme do postýlky a hned usne. Spinká ted už až do 4 hod do rána to jí dam napapkat a spí jeste do tech pul 7. Ale chvilku nam to dalo zabrat. Nechtela spinkat parkrat plakala treba 15min v kuse ale nikdy jsem ji z postylky nevyndala vzdy jsem jí pohladila uklidnila, pustila tu hrající hračku dala kní plínku a nádherně usnula. Zezačátku to byl boj tak 3 dny ale ted už je tak naučená že fakt pozná že má spát a také občas když chce spát déle tak jí nejdele po tech 45 min budím, ale to je malo kdy. Už je nato tak naučená že i když jedeme venku a usne tak je za 20-30 min vzhuru. Ale každý má asi svůj rituál ale třeba z toho neco zkusíš:-)))) Tak hodně zdaru
Ahoj, tak moje malá před den skoro nespinká, je jí 5,5 měsíce, veře chodí spát kolem 8 a budí se až kolem 5,6 ráno na krmení, v noci vyjímečně…dopoledne mi sune tak dve a půl hodky po probuzení na půl hodiny, ale zbytek už je každý den jiný, občas nespí vůbec už celý den, občas usne na hodinu po obede a pak to třeba zalomí jestě v 6 na hodku ale většinou přes ten den spí celkem maximálně dvě hodiny…nevím jestli jí zavést nějaký režim a nařizovat jí jak má spát, stejně neusne když nebude chtít…
@Monyyy píše:
Ahoj, tak moje malá před den skoro nespinká, je jí 5,5 měsíce, veře chodí spát kolem 8 a budí se až kolem 5,6 ráno na krmení, v noci vyjímečně…dopoledne mi sune tak dve a půl hodky po probuzení na půl hodiny, ale zbytek už je každý den jiný, občas nespí vůbec už celý den, občas usne na hodinu po obede a pak to třeba zalomí jestě v 6 na hodku ale většinou přes ten den spí celkem maximálně dvě hodiny…nevím jestli jí zavést nějaký režim a nařizovat jí jak má spát, stejně neusne když nebude chtít…
Ahojky tak to má celkem podobný spánek naše malá právě tez usíná tak po tech 2,5 hodkach rano po probuzení a většinou si pak hraje a pak chodi spinkat na tu pul hodku az hodku po obede mam vypozorovano ze kdyz uz zacne fnukat ze se ji chce spinkat a pak ji nechavam jeste odpoledne pul hodky a obcas se mi tedy stane ze treba by to tez zalomila v tech 18hod nekdy i dele ale to uz ji udrzuji aby vydrzela treba si sní povídám nebo jí zpívám a celkem to zabírá, vubec neplace furt mi sahá na vlasy nebo na obličej a rychle nam to utece. Pote jdeme koupat to se jí líbí ale pak když už jí vyndavam tak fnuka a pobrekava ale dostane najist jeste chvilku kouka nez si odříhne a pak jí dam do postylky a fakt krasne usne. Ale když se mi stane že přes den když třeba jedeme autem 2hod a spí za celý den více jak 4hod tak pak stím máme šílené problémy, ale tím že ted mame režim tak mi to hrozně usnadnilo práci:-))) Ale každému to asi vyhovuje jinak.