Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chci se zeptat, jak to máte vy s dvouletakama. Já jsem se rozhodla, že s 2 lety synem začnu chodit na nějaké kroužky a pěkně jsem narazila. Jeho to prostě nebaví. Nejradši by to tam celé rozebral, hrál si s tim, co chce on. Nějaké říkanky a placani rukami a nohami ani omylem. Ale když mu udělají opičí dráhu, jr v sedmém nebi. Učitelka řekla, že je nevychovany, když nechce dělat, co se mu řekne. Ale já nevím, přijde mi spíš, že prostě tohle ho zrovna nebaví..
@lupilka.cz já jsem se synem od půl roku chodila na cvičení a plavání, teď ve dvou a půl začal chodit do hudebního kroužku. On se většinou zapojuje, ale někdy prostě sedí bokem a jen všechny ostatní sleduje. Pokud to nechce dělat, nenutila bych.
Co je to za název diskuze? Jestli je normální, protože ho ve dvou letech nebaví kroužky a rád si hraje po svém? Ráda bych se zeptala, jestli jsi ty normální, ale raději to nechám tak.
@hanka.br. píše:
Co je to za název diskuze? Jestli je normální, protože ho ve dvou letech nebaví kroužky a rád si hraje po svém? Ráda bych se zeptala, jestli jsi ty normální, ale raději to nechám tak.
No jako tak mi to naznačila paní učitelka…
@hanka.br. píše:
Naprostý souhlas…
Do herny a na cvičení jsem s dcerou chodila na podzim a v zimě, taky si radši hraje po svém a nechce dělat to, co zrovna má podle učitelky. Teď už to vůbec nemá podle mě smysl, chodíme ven. Žijeme tedy na sídlišti, je tu spousta hřišť a dětí.
Tvůj syn je naprosto normální co se týče neochoty poslouchat učitelku. Divná je ona, když ti toto řekne ![]()
@lupilka.cz píše:
Tak jí věř, učitelky nejsou hloupé. ![]()
Je normální
Šla jsem se skoro 2,5 letou na cvičení. Dělala všechno, jen necvičila, to co měla. Šla jsem s ní v jiný den, kdy tam je „kroužek“ malování a ejhle. Holka sedí na židli jak přibitá a maluje. Tak chodíme malovat. Nechala bych na něm, ať si sám vybere, co chce dělat. Je ještě malý.
edit: chybělo slovo
Příspěvek upraven 25.04.16 v 15:18
Tvůj syn je úplně normální určitě:-) Každé dítě je jiné naše dvě jsou také své s tou starší mám taky problémy ve školce ale vím jak to má a beru to jinak:-)
@lupilka.cz píše:
Tak to jsem tedy špatně pochopila - měla jsem za to, že ti naznačila totéž, co jsem ti napsala já. Pokud ti něco naznačila, buď sis náznak špatně vyložila, nebo je problém úplně jinde.
Nevim, moje deti by se chovaly stejne, jestli jsou normalni nevim, obcas mi prijde, ze ne
. Deti necele 2 roky a necele 4 roky.
Chodime na 2 krouzky, na jednom spolupracujou dobre (sportovky), na druhem asi nejhur ze vsech zucastnenych (tvoreni, rikacky), nastesti to nikomu nevadi.
Normalni neni vedouci krouzku.
Příspěvek upraven 25.04.16 v 15:19
Tak má ta učitelka vyučovat dospělé, ti se umí ovládat a přetvařovat a hlavně vědí, kam lezou a většinou lezou tam, kde si myslí, že je to bude bavit. Říct o dvouletém kloučkovi, že je nevychovaný jen proto, že se mu nechce dělat cvičenou opičku na stupidní říkanku-to o ní něco vypovídá…
Kluk je normální a že nemá potřebu se účastnit podobných „kroužků“ je jeho volba. Časem ti řekne, co ho bude bavit a co by chtěl dělat ![]()
Připadá mi to naprosto normální.
Paní učitelka je vzděláním nějak specializovaná na takhle malé děti?
Jako zeširoka vzato ano, až bude za pár let vychovanější, tak se asi přizpůsobí líp, ale výchova je proces a nějakou dobu trvá.
No diskuze se tedy měla jmenovat je to normální, aby si hned nějaké rýpalky nerýpaly…
@CokeLady píše:
Dítě je absolutně normální, učitelka velmi nenormální, Ty tak něco mezi
asi tak ![]()
@Halamka Ono by bylo dobré vědět, co a jak vlastně paní učitelka „naznačila“, protože si to zakladatelka taky mohla jen po svém vyložit a paní učitelka v tom je třeba úplně nevinně. Něco naznačit a nějak si to vyložit jsou obvykle úplně odlišné věci.