Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky malýmu jsou 4 měsíce,vždycky byl spaví miminko,ale připadá mi že spí opravdu hodně-večer jde spát v 9 vztává ráno o půl 6 dostane trošku čaje a spí do 7 to dostane mlíčko a spí do 9,hodinku so hrajeme dostane jídlo v 10 a po jídle hned spí tak do 11:30 pak je vzhůru tak tu hoďku a od půl 1 spí tak do 13:00 zase jídlo a jde se ven v kočáru spí tak do 4 pak je vzhůru tak dvě hoďky a spí zase hodinu hodinu v 7 další jídlo a někde je vzhůru do 9 kdy si řekne jště o jídlo apak hned usne a někdy si zdřímne v 10 si řekne o jídlo a hend usne a spí do rána …na 4 měsíc emi příjde,že spí opravdu hdoně
Normalni to je, je jeste malinkej. A bud rada, co by za to daly maminky mimin s kolikama.
já být tebou tak jsem ráda......jestli ti pěkně přibejvá a nejeví známky nemoci.tak bych to neřešila .prostě spáč
užívej si to,však ono to dlouho už trvat nebude ![]()
Bledá závist, náš mladej spí 3× denně přesně půl hodiny, má snad v hlavě budíka ![]()
Jak psaly holky, užívej ![]()
Teda, to je ale spáč. Ale určitě to je v pořádku, bud ráda.My se zase potýkali s opačný problémem, nic ho netrápilo, ale nespal. V noci tedy jo, ale vstal v sedm, pak spal hodinu kolem poledne, hodinu kolem čtvrté, pak už nic. Večer chodil tak v osm. Uřvaný z ůnavy, večery byly hrozné. I v noci se tak dvakrát vzbudil, ale jen na jídlo. Tak si užívej spacího miminka.
ahoj,malému bude ted 5 měsíců a spí taky dost
.ráno vstává tak v osum nají se a v půl desátý už zase spí a vstává tak v půl dvanáctý to se nají je vzhuru tak do dvou,spí tak do půl čtvrté zase jídlo
pak usne venku spí třeba tak do šesti jak kdy v půl sedmé se nabaští,někdy vydrží až do těch půl desátý než jde spát a někdy si ještě drcne třeba v osum na půl hodky a před desátou spí a až do rána,takže super
takže budme rádi za tak hodné děti
![]()
Ahoj,
myslím, že je to v pohodě! Neměj starost. Ale možná bych to směřovala k delšímu nočnímu spaní.. ale je ještě maličký, to se časem upraví ![]()
nám kluk o rok starší spí i 13hod v noci, tak pak přes den už jen tak hodinku.. dohromady tedy 13-14hod/denně
Hezký den!
Ema mi taky takhle spala, nevydržela být vzhůru dýl jak dvě hodiny a taky jsem nad tím dumala, ale ty dvě hodiny zase jela naplno.
Spavost jí zůstala dodnes, kdy je jí 13 měsíců. Od osmi večer do devíti do rána bez přestávky a pak ještě tak tři hodiny přes den, i když teď už spíš v jedný dávce. Ptala jsem se na to i doktorky a i ta řekla, že některý děti holt potřebují víc spánku. Pravdou je, že co se naučila pohybovat, tak se skoro nezastaví, v sedě vydrží jen chvilku.
jsj bud ráda , že ti tak spinká:-) Míša dovršil 4 měsíce tim , že když nešel ven do kočárku spal ve dne 2krát po pul hodkach, víc ani ránu:-) pravda v noci spí jak andílek od 20 do 6-7, jídlo a pak zalomí do desíti, pak už téměř nespí,teda pokud nejde do kočáru , tam spí i 3 hodiny v kuse:-) ted je mu 6 měsíců nezměnilo se nic, tak mu to tak vyhovuje, jako tvýmu maličkýmu vyhovuje spinkání, jen at se hezky vyspinKá, každý dítě je jiný, nemusíš se bát
Ahojky, buď ráda, že ti takhle spinká ![]()
Náš Petřík chodí spát tak oklolo osmé nebo deváté (začínáme čtvrtý měsíc), tak mezi jednou a třetí se budí na noční krmení, pak znova za tři hoďky ![]()
Slyšela jsem, že takhle velké mimčo se nemá budit na noční krmení ale co s ním mám dělat, když mi řve hlady? ![]()
Naše spala snad ještě víc..
Hoooodně dlouho ( snad do 10m) vydržela bdít jen 1,5 h..Jinak spala, spala , spala… ![]()
Ahojky, Viktorce budou 17. čtyři měsíce a spí skoro přesně, jak píšeš… nevydrží vzhůru déle než 1,5-2hod. Večer usíná mezi 20-21hod, vzbudí se mezi 5-6hod, nakrmíme a hned spinká do 8-9hod.
Navíc zima je období na spaní jak stvořené - počkej v létě, to bude jiná… ![]()
delice píše:
Teda, to je ale spáč. Ale určitě to je v pořádku, bud ráda.My se zase potýkali s opačný problémem, nic ho netrápilo, ale nespal. V noci tedy jo, ale vstal v sedm, pak spal hodinu kolem poledne, hodinu kolem čtvrté, pak už nic. Večer chodil tak v osm. Uřvaný z ůnavy, večery byly hrozné. I v noci se tak dvakrát vzbudil, ale jen na jídlo. Tak si užívej spacího miminka.
Máme to stejně,bud ráda že spinká ![]()