Máme dcerku poslechnout - jméno pro sestru?

1943
12.1.11 09:34

Máme dcerku poslechnout?

Ahoj.Už pár týdnů řešíme s manželem takový problém,který musíme dořešit do začátku února(než porodím).Měli jsme s manžou vybraná 2 jména pro mimi-bude holka.Líbí se nám oboum Elen a manželovi ještě Leona(to se mě nijak nelíbí).Jenže se do toho vložila skoro 4letá dcera,že mimi se bude jmenovat Anička a trvá si na tom a všude to vykládá.Elen to podle ní být nemůže,protože tak se jmenuje její panenka a Leona taky ne ,protože to je duch z pohádky (Leontýnka-Ať žijí duchové) :roll: .A my nevíme co s tím,nenechá se nijak přesvědčit.Proti Aničce nic nemáme,ale víc se nám prostě líbí Elen.Zase když dáme Elen,aby to ta naše starší nevzala nějak negativně.Tak nevíme…

• Poslechnout teprve 4letou dceru
  • nebo si stát za svým a postavit jí před hotovou věc :think: .Řešily jste holky něco podobného?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.1.11 09:39

je mala a uminena, je proste ve veku, kdy zkousi rozkazovat
urcite bych ji neposlechla, protoze VYYYY rozhodujete a vy davate jmeno

muj manzel se jmenuje Petr, protoze o tom rozhodla jeho sestra, jenz byla ve skolce prave zamilovana do Petříka, tak to tchýně dala.. dodávám , že švagrová se jmenuje Petra a vybrala pro svého bratra jméno po miláčkovi ze školky Petr.. je to divný a blbý

• Citovat
  • Upravit
14535
12.1.11 09:40

Dala bych Elen, za prvé se mi to jméno líbí, za druhé rozhodujete vy a malá si určitě zvykne :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
12.1.11 09:41

A co čtyřletou dcerku prostě „olbnout“??? Třeba nějakou pohádkou, kde budou vystupovat dvě princezny (jméno vaší dcery a Elen) a pak třeba čarodejnice Anna!! Myslim, že je blbostr přistupovat dítěti na jeho rozhodnutí, vždyť ty jsi přece „šéf“. Nějak tak by se snad dala zvládnout, ne??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
12.1.11 09:43

Ahojky - my to měli jednodušší, že nám do toho Maty nekecal :potlesk: . Jméno pro holčičku jsme vybrali s přítelem, pro kluka jsme teda měli jména 2 (Daniel a Marek) a jelikož jsme nebyli rozhodnutí, tak jsem se zeptala na názor i Matýska. Vybral Danečka a toho jsme opravdu nakonec uvedli…
Ve Vašem případě bych se přiklonila ke jménu, které vybrala dcerka. Hlavní je, že proti tomu jménu „nic nemáte“…myslím, že tento výběr by pak měl i pozitivní vliv na vztah malé k miminku :palec: . Každopádně je to jen můj názor…rozhodnutí je na Vás :kytka: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
6895
12.1.11 09:43

Záleží na vás.mne osobně se Anna moc líbí.asi že všech těch jmen.možná bych ji poslechla,je totiz dobře,že si nevymyslela nějaké jméno z pohádky.může být pak hrdá na to,že vybrala miminku jméno.já bych poslechla:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.1.11 09:44

Dala bych Elen, Anička je taky hezká, ale vám se víc líbí Elen a rozhodujete vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aty
7700
12.1.11 09:46

já bych její přáni respektovala, protože ona se pak bude cítit důležitá a taky začleněná, je blbost, říct, že ne. I ona chce o své sestřičce nějak rozhodovat, podílet se. já bych dala jména dvě. Ellen Anna zní pěkně. proč ne? vždyť tím nastavíte velmi pozitivní vnímání vaší holčičky ke své sestřičce a to je podle mě důležitější než jenom vaše volba jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
12.1.11 09:46

Já bych ji asi taky poslechla, jméno je to hezké a určitě to napomůže k tomu, aby měla miminko radši a nežárlila tolik.

Dětem se sice ustupovat nemá, ale tohleto je podle mě specifická situace, kdy se může udělat výjimka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
12.1.11 09:49

Taky můžeš říct, že se ve stejný čas narodila taky holčička a jmenuje se Leontýnka a že nejde dát takhle stejná jména, že by vám mohli děti vyměnit a ona by měla cizí sestřičku doma. Tak jsi jí musela dát jméno Elen, jinak viz nahoře :-D
Taky bych dala Elen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
12.1.11 09:50

Právě,že bysme si rádi stáli za svým a nejen proto,že jsme rodiče(beztak to má určitě ze školky to jméno),ale nevíme jak jí zvyklat.Chtělo by to pohádku s nějakou Ančou(ne v knižní podobě,to by jí tak nevzalo),pořizovat další panenku Aničku se mi nechce(ani nevím jestli by to zabralo).Ušít na dceru nějakou habaďuru to chce,ale jakou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
12.1.11 09:50

Ahoj, no já bych rozhodně dala na Vás- tedy Elen, to se mi moc líbí.
Moje babička když čekala třetí dítě, tak ti dva malý říkali že chtějí Zdenečka- protože ho měli u sousedů a oni ho chodili vozit. No babička se vrátila z porodnice s Petříkem a na Zdenečka zapoměli v tu ranu. :lol: Rozhodně bych nedávala na malou, ona si to později stejně nebude pamatovat. A když už teda Aniček je spousta…Elenek ne :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
12.1.11 09:53

janinkaz:ten tvůj nápad vypadá dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
12.1.11 09:58
janet9 píše:
janinkaz:ten tvůj nápad vypadá dobře

Jéjej díky :hug: Občas mám i dobrý nápady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
12.1.11 10:00

Já jsem asi nějak úchylná,protože i když jsem při výběru jména pro mladší dceru prolítla všechno možný,zvolila jsem podobné jméno jako pro tu starší.Starší je Nela,mladší bysme chtěli Elen.Když to tak vezmu,tak i manžel vybral Leonu,což je podobné :lol:
Já bych se pro Aničkuý možná od dcery zvyklat nechala,ale manželovi se moc ustupovat nechce,ikdyž by to zkousnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí