Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, prosím vás o radu; byla jsem před pěti dny (12. Ledna) na interrupci v 9tt. (Je mi 23 let) po zákroku mi bylo lehce zle, bolesti asi z toho jak se to všechno dávalo zpět do kupy. Dali mi v nemocnici kapačku na bolesti, pak už vše ustoupilo. Asi po dvou dnech od zákroku jsem měla večer bolesti, dala jsem si prášek, bolest po nějaké době zmizela. Včera bolest odpoledne jen mírná, ani jsem si na to nic nebrala.
Dnes brzo ráno jsem měla opět bolesti jako při MS (mívám jí někdy bolestivou jen první den, ale opět analgetika to vždy vyřeší), vzala jsem si ibuprofen, nezabral a bylo to snad ještě horší, tak po hodině jsem si vzala Nimesil, zabral o něco více později než obvykle u mě zabírá. Jinak krvácím stále, ale intenzita se zmírňuje. Mám ohledně toho volat doktorce? Mám se bát, nebo je to normální? Mám jít na konci ledna na kontrolu, nechci ji otravovat s něčím, co je třeba běžné, ale bojím se, aby to nebyl nějaký zánět či cokoliv jiného. Teplotu jsem si neměřila, nemám teploměr. Děkuji moc za rady a pěkný den. ![]()
Ahoj,
jooo joo, taky jsem zažila.. Je to teď 16 let a bylo mi 20.
Měla jsem to podobně, ale doktor byl na mě tehdy hmusnej když jsem mu volala, tvrdil, že to je normální a co bych jako chtěla. Myslím že jsem to vůbec neléčila. Po 10 letech jsem konečně potkala svého muže a nemohla jsem otěhotnět, našli mi srůsty v hrdle, dost možná kvůli tomu upt, byl tam zánět. Pak se mi naštěstí podařilo otěhotnět, ale byly to peripetie. A výčitky…
Raději si zajdi k dr ať na to koukne, podá atb.
A hlavně dodržet 6nedělí…
@Anonymní píše:
Ahoj,
jooo joo, taky jsem zažila.. Je to teď 16 let a bylo mi 20.
Měla jsem to podobně, ale doktor byl na mě tehdy hmusnej když jsem mu volala, tvrdil, že to je normální a co bych jako chtěla. Myslím že jsem to vůbec neléčila. Po 10 letech jsem konečně potkala svého muže a nemohla jsem otěhotnět, našli mi srůsty v hrdle, dost možná kvůli tomu upt, byl tam zánět. Pak se mi naštěstí podařilo otěhotnět, ale byly to peripetie. A výčitky…
Raději si zajdi k dr ať na to koukne, podá atb.
A hlavně dodržet 6nedělí…
Ano snažím se dodržovat šestinedělí právě, ty bolesti fakt, zdálo se říct, ustupovaly, ale dnes byly opravdu nesnesitelné. Děkuji za odpověď ![]()
Ano, po první ve 20 to bolelo tak dva týdny, horší byla spíš ta psychická bolest. Podruhé jsem šla na revizi v dělohy v osmém týdnu. Měla jsem neustálé bolesti, přidala se zimnice a bolesti těla, těhotenské hormony pořád vysoké. Podle doktorky na kontrole nic nenormálního a po měsíci mě vezla rychlá na sál. Neodstranili mi tam kus tkáně a rozjel se zánět. Od té doby mi neustálé bolesti těla zůstali. Ale v tomhle případě jsem byla po dvou dětech a sekcích, kdy mám dělohu srostlou k břišní stěně, takže se doktor podle jeho slov bál protržení při čištění. Pokud se jedná jen o bolest připomínající menstruaci, tak bych se nebála. Pokud se k tomu přidají další příznaky, tak bych si došla na kontrolu a nenechala se odbýt.. ![]()
Nejsi sama, kdo má po interrupci bolesti. Pokud moc nekrvácíš a nemáš horečku, nemělo by Tě to vyvést z míry. Pořiď si teploměr, abys případnou horečku mohla snadno rozpoznat. Pamatuj ale na to, že plodnost po potratu se obnovuje velmi rychle. Teď tedy musíš být velmi opatrná a v žádném případě nesmíš připustit sex bez kondomu. Mysli na to, že další potrat je u nás povolený až po půl roce!