Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den.
Už cca 8 dní nemám MS a začínám plašit co by to mohlo být, HA neberu. Se svým přítelem jsem spala před Vánoci (10.12.2022) ochrana byla použitá a potom (31.12.2022) taky s ochranou. Hned na to jsem ten samý den dostala MS. Menstruace trvala Cca 6 dní a další měsíc se měla dostavit 7.1 2023, ale nedostavila se. Zhruba od 7.1 do 12.1 jsem pociťovala bolesti občasné v podbřišku, pocit plnosti a měla jsem mírně natéklá a citlivá prsta, ale najednou se po tom slehla zem.
Pro jistotu jsem si dělala i test abych vyvrátila že se vbloudila chybička, ale 3× vyšel negativně. Zhruba před touhle vynechanou menstruací jsem se léčila z angíny, na které mi doktorka napsala antibiotika (Amoksiklav) Antibotika jsem brala 2 týdny. Začínám se obávat z čeho to může být, jestli se moc nestresuju, nebo to bude z těch antibiotik? Nic jiného mě nenapadá.
@Kateřina Hladíková píše:
Dobrý den.
Už cca 8 dní nemám MS a začínám plašit co by to mohlo být, HA neberu. Se svým přítelem jsem spala před Vánoci (10.12.2022) ochrana byla použitá a potom (31.12.2022) taky s ochranou. Hned na to jsem ten samý den dostala MS. Menstruace trvala Cca 6 dní a další měsíc se měla dostavit 7.1 2023, ale nedostavila se. Zhruba od 7.1 do 12.1 jsem pociťovala bolesti občasné v podbřišku, pocit plnosti a měla jsem mírně natéklá a citlivá prsta, ale najednou se po tom slehla zem.
Pro jistotu jsem si dělala i test abych vyvrátila že se vbloudila chybička, ale 3× vyšel negativně. Zhruba před touhle vynechanou menstruací jsem se léčila z angíny, na které mi doktorka napsala antibiotika (Amoksiklav) Antibotika jsem brala 2 týdny. Začínám se obávat z čeho to může být, jestli se moc nestresuju, nebo to bude z těch antibiotik? Nic jiného mě nenapadá.
Menstruaci jsi dostala po tom posledním styku 31.12? Tak jak by si ji pak mohla mít znovu od 7.1.?
Vždyť píšeš, že jsi ms měla po styku, tzn na nový rok? Tak ji nemůžeš chtít 7.1.
@JancaS84 Omlouvám se, napsala jsem to špatně 10.12. jsem měla pohlavní styk s přítelem a hned večer jsem měla menstruaci. Ten termín 31.12. jsem měla další pohlavní styk. Hlavní termín poslední menstruace je 10.12.-15.12 ![]()
@Kateřina Hladíková píše:
@JancaS84 Omlouvám se, napsala jsem to špatně 10.12. jsem měla pohlavní styk s přítelem a hned večer jsem měla menstruaci. Ten termín 31.12. jsem měla další pohlavní styk. Hlavní termín poslední menstruace je 10.12.-15.12
Tak to jo. Jestli máš negativní testy tak máš zpoždění nejspíš po té nemoci. Ještě bych počkala a pak kdyžtak na gyndu na vyvolavacku.