Čípek - špatná cytologie

Anonymní
16.1.23 11:21

Čípek - špatná cytologie

Ahoj všem,
jsem úplně hotová.. Teď mi volala doktorka a z preventivní prohlídky mám nějaké špatné výsledky na čípku z cytologie. Pošle mě do Brna na vyšetření a případné částečné odstranění - to je konizace?

Já byla tak vypleskla, že jsem se doktorky zapomněla na vse zeptat :( je mi 29.. V 15 jsem byla očkovaná proti rakovině děložního čípku. Myslela jsem, že to má nějak chránit :nevim:

Navíc máme 2,5 letou dceru a snažíme se o druhé.. Je ale pravda, že me blbne cyklus. Ten poslední jsem spinila 12 dní a od te doby jsem to nedostala. Těhotná ale nejsem. Cykly mívám 25 dní a dnes jsem 40 DC. Myslíte, že to s tím cipkem nějak souvisí? Jsem z toho úplně hotová, co me ceka a ze nikdy mít druhý uz nebudeme :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
16.1.23 12:19

A to očkování bylo před prvním stykem? Obecně: očkování není nikdy stopro, ale mělo by minimálně chránit před agresivnějším průběhem.

Víc ti řeknou v Brně. Teoreticky by to mohl být i zánět, uvidíš. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.23 12:21
@Anonymní píše:
A to očkování bylo před prvním stykem? Obecně: očkování není nikdy stopro, ale mělo by minimálně chránit před agresivnějším průběhem.Víc ti řeknou v Brně. Teoreticky by to mohl být i zánět, uvidíš. Držím palce.

Jojo, bylo to před. První styk jsem mela az v 17 letech.
Me jde o to, jestli je to jen predrakovinovy útvar nebo přímo rakovina :,(

• Citovat
  • Upravit
1092
16.1.23 12:42

Ahoj, neboj neboj, rakovina to nebude, to by jsi už byla dávno v nemocnici. Podle mě tam je nějaká změna a musí to v nemocnici posoudit, zda to je už na konizaci nebo pouze na časté sledování… a kdyby bylo nejhur a byla konizace, toho se taky neboj, mám to za sebou před 15ti lety (ráno jsem přišla, rychlá narkoza, do rána jsem se vyspala v nemocnici a pak dodržela sestinedelí, krvácela jsem jako při ms, bolesti nebyly). Od té doby mám klid, měla jsem předrakovinové stadium. Bohužel očkování je pouze na nejaké kmeny HPV viru, je dalších x, které to mohou zpusobit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.23 12:48
@Paprsková píše:
Ahoj, neboj neboj, rakovina to nebude, to by jsi už byla dávno v nemocnici. Podle mě tam je nějaká změna a musí to v nemocnici posoudit, zda to je už na konizaci nebo pouze na časté sledování… a kdyby bylo nejhur a byla konizace, toho se taky neboj, mám to za sebou před 15ti lety (ráno jsem přišla, rychlá narkoza, do rána jsem se vyspala v nemocnici a pak dodržela sestinedelí, krvácela jsem jako při ms, bolesti nebyly). Od té doby mám klid, měla jsem předrakovinové stadium. Bohužel očkování je pouze na nejaké kmeny HPV viru, je dalších x, které to mohou zpusobit…

Moc děkuji za odpověď. Myslíš tedy, že z cytologie by rakovina přímo nějak poznat šla?

Jsem z toho na prášky no.. Blbne mi ta MS, ještě jsem zapomněla přidat vytok, ze me trápí.. No na netu jsou to všechno hned příznaky rakoviny cipku.

• Citovat
  • Upravit
NicolaR7
16.1.23 14:32

Ahoj taky dochazim se změnami na čípku uz od cervna 2020…

Mezitim jsem porodila 03/2021 to me poslala moje gynekolozka zase do Motola k panu primari.

Ten mi po porodu delal biopsii, ze ktere nakonec vylezlo, ze se jedna jen o mirne zmeny, ktere se co pul roku sleduji…taky planujeme jeste jedno dite takze zatim kazdy pul rok kontrola v Motole, ted me zrovna ceka koncem ledna ☺️
Pokud chodis na preventivni prohlídky a nic nezanedbavas tak to budou jen ty zmeny…je dost mozny, ze ti udelaji taky biopsii, protoze ta cytologie jen upozorni na zmeny ale ta biopsie je presnejsi a da presne lekari o tom co se deje na cipku☺️polud hudes kot opravdu ty mirne zmeny tak to budou sledovat hlavne i v pripade, ze planujes dalsi tehotenstvi ☺️

• Citovat
  • Upravit
24992
16.1.23 14:43
@Anonymní píše:
Moc děkuji za odpověď. Myslíš tedy, že z cytologie by rakovina přímo nějak poznat šla?Jsem z toho na prášky no.. Blbne mi ta MS, ještě jsem zapomněla přidat vytok, ze me trápí.. No na netu jsou to všechno hned příznaky rakoviny cipku.

Klid. Kdyby výtok a nepravidelná ms byl jistý příznak rakoviny, tak ji má každá první aspoň 1× za život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1092
16.1.23 16:47
@Anonymní píše:
Moc děkuji za odpověď. Myslíš tedy, že z cytologie by rakovina přímo nějak poznat šla?Jsem z toho na prášky no.. Blbne mi ta MS, ještě jsem zapomněla přidat vytok, ze me trápí.. No na netu jsou to všechno hned příznaky rakoviny cipku.

„Cytologie je pomocná metoda v diagnostice rakoviny děložního čípku. Výsledky cytologie nám ukazují míru podezření na přednádorové stavy. Tato metoda, může být leckdy falešně nadhodnocena, ale i podhodnocena. To znamená, že nález na čípku může být ve skutečnosti lepší, než nám výsledky cytologie ukazují a naopak.“ Takže pokud by to bylo hodně špatný, už by Tě doktorka hnala do nemocnice ještě ten den… Neboj, určitě to bude dobrý… pravidelně dělané cytologie jsou kvuli tomu, aby se na to přišlo dřív, než tam je rakovina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2516
16.1.23 17:30

Ahoj, rozumim ti..
Mne takhle prisla SMS od me gyndarky prded 3 mesici, ze mi vysla cytologie mirny nalez a mam se objednat na leden na kontrolni. Jdu ted za tyden, tak se desim.
Mama mela taky prednadorove zmeny, byla na konizaci, vim, ze to nic neni, ale do stropu radosti bych neskakala, tak snad to nic nebude ani u jedne za nas :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.23 18:32

Opravdu moc všem děkuji za zprávy, trochu me to uklidnilo.

Dám sem potom vědět, co a jak. Do Brna jedu hned příští pondělí, ale na histologii samozřejmě budu čekat..

Kdyby me momentálně nic skrz ženský věci netrápilo, asi bych byla víc v klidu.. Ale jak mam rozhozený cyklus, minulý cyklus jsem spinila, do toho vytok.. Tak hned vidím to nejhorší :,( ale snad je to jen shoda náhod.

• Citovat
  • Upravit
NicolaR7
16.1.23 19:15

@Paprsková presne si to napsala☺️

Cytologie je vlastne aby rozlisila “zdrave od pripadne nemocnych” a pak se dela biopsie ktera ukaze miru postizeni cipku…u me cytolka vychazela hur jak pak biopsie ☺️
Biopsie nakonec ukazala jen kirny zmenx a podle cytolky to bylo skoro na konizaci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.23 20:06

@NicolaR7 taky dekuju :) ja se spíš děsím toho scénáře, ze nakonec histologie ukáže rakovinu jako takovou..

• Citovat
  • Upravit
NicolaR7
16.1.23 20:25
@Anonymní píše:
@NicolaR7 taky dekuju :) ja se spíš děsím toho scénáře, ze nakonec histologie ukáže rakovinu jako takovou..

Hele ja se na to ptala taky toho pana primare v motole kdyz mi bral vzorky na biopsii a on mi rekl, ze to uz by cytolka ukazala hodne osklivy vysledek aby to byla rakovina a ze oni uz podle pohledu kolposkopem umi ledacos odhadnout…bud v klidu☺️

Nejsem doktor, ale stres nicemu nepomaha a vysetreni mas za rohem☺️urcite to dobre dopadne. Drzme si palce, ja jsem taky nervozni vždycky pred kontrolou ale rikam si jsem v dobrych rukou, pri nejhorsim pujdu na konizaci…a zkusila jsem ted nasadit tech pul roku Idonal tak jsem zvedava jestli teeba nezamakal nejak ten 😂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.1.23 20:44

@NicolaR7 tak znovu díky, to me uklidnilo zase víc :srdce: snad ten vytok, spineni a rozhozený cyklus je skrz něco jinyho teda.. No já jsem hrozná, jsem stresar odjakživa a ani nevíš, jak to na sobě nesnáším :lol: ale pokusím se na to tak nemyslet a říkat si, že to bude dobrý. Tobě taky držím pěsti a dej sem pak určitě vědět.

Co je Idonal? :)

• Citovat
  • Upravit
NicolaR7
16.1.23 21:01
@Anonymní píše:
@NicolaR7 tak znovu díky, to me uklidnilo zase víc :srdce: snad ten vytok, spineni a rozhozený cyklus je skrz něco jinyho teda.. No já jsem hrozná, jsem stresar odjakživa a ani nevíš, jak to na sobě nesnáším :lol: ale pokusím se na to tak nemyslet a říkat si, že to bude dobrý. Tobě taky držím pěsti a dej sem pak určitě vědět.Co je Idonal? :)

Hele ja jsem taky stresar…pred Vanoci jsem plasila s prsama😂 🙈nakonec vse ok…ale vypsychla jsem se neskutecne :zed:

Bude to dobry, uvidis….jasne dam vedet☺️

Prosim te to jsou vitaminy, jsou drazsi ale cetla jsem dost pozitivních recenzi ale nikdo ti nezaruci, ze to zafunguje no…ale zkusila jsem to☺️tak uvidime az se doktor mrkne na čípka😂

Manzel kdyz jsem mu rikala, ze zkusim ty vitaminy rika, prosim te, ty kdyby si nasla na internetu, ze je dobry strkat ji do mikrovlnky tak to zkusis😂 😂 😂

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa