Je nutná platba DPH?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.3.15 17:49

Je nutná platba DPH?

Ahoj, ženy, prosím o zachování anonymity, jde o to, že jsem těhotná a zatím to nikdo neví…Chci se zeptat, vybrala jsem si ze zahraničního webu nějaké těhu oblečení na léto (ne Čína apod, je to Polsko)..Chci se zeptat, manžel je OSVČ a šlo by to koupit za velkoobchodní cenu + přemýšlel, že by to hodil i do svého obchodu, kdyby byl zájem, nic takového jsme tady ještě nevideli a ceny jsou víc než super ;) Netušíte, prosím, někdo, jak je to pak s placením DPH? Je tam nějaký cenový limit nebo se platí vždy? Účetní nemá, jinak by se zeptal, všechno si dělá sám a na netu to píšou občas tak a občas jinak…

děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
2.3.15 17:49

Ještě mám teda dodat, že si to necháme poslat poštou :)
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
5088
2.3.15 18:02

..nevím…ale asi je ještě podstatné, jak bude hradit, zda v korunách či zlotých… vím, že jsem jednou řešila s účetní odpočet dph a znákladování v eurech a když mi řekla, co je k tomu třeba, tak jsem pochopila, že pro naši jednorázovou položku to je zbytečné..

určitě ti tady ale poradí účetní… jsou tu holky šikovné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
2.3.15 23:43

Pokud je manžel plátce DPH, tak ze zahraničí nakupuje na firmu zboží bez DPH ( faktura bude vystavená bez DPH). Pokud není plátce, tak zahraniční obchodník mu vystaví fakturu s DPH. Až bude manžel zboží prodávat, tak DPH odvede státu ( pokud je plátce- pokud není plátce, nebude odvádět státu nic). Je úplně jedno, v jaké měně bude zboží nakupovat, jestli ve zlatých, v eurech nebo v českých korunách-to záleží na prodávajícím, jak to požaduje. Akorát že zaúčtování v účetnictví je trochu složitější, pokud se nakupuje v zahraničí, s tím mu bude muset poradit účetní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
3.3.15 06:42

Pokud to manžel vezme na firmu, prodají mu to bez DPH a DPH bude muset odvést - pokud to nejsou věci které si dá do nákladů. Při nákupu po něm budou chtít jeho živnostňák apod. A pozor, dost zahraniční faktury, které se berou bez DPH a jdou do česka, kontrolují. Pokud si to vezmeš na sebe, automaticky při nákupu DPH zaplatíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5088
4.3.15 08:54
@Majka4 píše:
Pokud je manžel plátce DPH, tak ze zahraničí nakupuje na firmu zboží bez DPH ( faktura bude vystavená bez DPH). Pokud není plátce, tak zahraniční obchodník mu vystaví fakturu s DPH. Až bude manžel zboží prodávat, tak DPH odvede státu ( pokud je plátce- pokud není plátce, nebude odvádět státu nic). Je úplně jedno, v jaké měně bude zboží nakupovat, jestli ve zlatých, v eurech nebo v českých korunách-to záleží na prodávajícím, jak to požaduje. Akorát že zaúčtování v účetnictví je trochu složitější, pokud se nakupuje v zahraničí, s tím mu bude muset poradit účetní..

To se ale týká asi ale platbou hotově, ne?
Tenkrát mi ale říkala účetní, že při platbě v cizí měně to musí být nějaký spec. účet, atd…???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat