Jak vydělat a přitom být doma?

Anonymní
2.3.15 15:25

Jak vydělat a přitom být doma?

Holky jdu pro radu, ale raději anonymně…chodí sem známé a nechci, aby se o tom v práci mluvilo.

Momentálně jsem na Rd a ještě rok a půl budu. Předtím jsem pracovala v cestovním ruchu ve směnném provozu, 12hod směny, víkendy a svátky. Práce fajn, ale nudila jsem se, vracet se mi moc nechce, nic moc kolektiv i vedení. Mám smlouvu na neurčito, misto mi drží, ale i tak se mi nechce do stejného zaměstnání. Co lze dělat doma, aby si člověk vydělal a nemusel do práce? Prostě být svým pánem. Péct dorty, háčkovat…?? Nebo podnikat v něčem jiném?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4243
2.3.15 15:31

Ahoj, na pečení asi musím splňovat nějaké speciální hygienické normy. Ale určitě maminy šijí a háčkují věci na zakázku - třeba čepičky, oblečení, nebo dělat účetnictví, něco projektovat, hlídat děti na zakázku, venčit pejsky, založit e-shop,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
2.3.15 15:34

No pokud se chceš zabývat něčím jako pečení dortů nebo háčkování tak je to spíš o tom co umíš. Splácat dort umí každý, ale krásný design a výbornou chuť neudělá někdo, kdo si řekne, teď budu vydělávat na dortech. K tomu všemu tahle sféra je podle mého spíš na přivýdělek než aby člověk vydělal kupu peněz.

Pokud by to kritérium „být doma“ obnášelo i občasné výjezdy, tak by tomu asi nejlépe odpovídal obchodní zástupce. Zase je potřeba určitý talent.

Takže spíš to chce jít s opačné strany a říct si co opravdu umím, v čem jsem dobrá a pak si zodpovědět sama otázku zda to lze dělat i doma.

Jinak ti napíšu teda co dělají lidi z rodiny, kteří pracují doma :

• zpracovávají projekty
  • programují
  • spravují eshop
  • obchodní zástupce, realitní makléř
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
2.3.15 15:37

Co zkusit gelové nehty? Začít podnikat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 15:38

No právě že háčkování a pečení nás neuživí…pro mě je nejdůležitějším být doma a přitom si čas řídit sama a vydělat peníze. Jaké projekty zpracovávají, o co jde?

• Citovat
  • Upravit
4009
2.3.15 15:39
@Anonymní píše:
No právě že háčkování a pečení nás neuživí…pro mě je nejdůležitějším být doma a přitom si čas řídit sama a vydělat peníze. Jaké projekty zpracovávají, o co jde?

Dotační projekty, stavební projekty. Samo mají v tomto oboru vzdělání. Proto píšu, je třeba si sesumírovat co umíš, na co máš vzdělání, na co máš papíry…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
500
2.3.15 15:40

@evill zpracovávají projekty? Tím se co rozumí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 15:42

Mám jen maturitu z obchodky, mluvím Aj a trochu Šj, pc běžně a nemam problém se učit…takže nic moc extra…to i s vyučákem jsou na tom lépe :-(

• Citovat
  • Upravit
4965
2.3.15 15:44

@DakotaAdams Když chceš třeba peníze z EU nebo nějakých jiných fondů nebo dotací, a nevíš přesně, jak na to (administrativa žádosti bývá dost složitá), tak si najmeš někoho, kdo tomu rozumí a on ti ten projekt vypracuje, všechno oběhá a zařídí. Ty mu zaplatíš a protože ti lidé se v tom opravdu vyznají, tak většinou tu dotaci získáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
2.3.15 15:47

Co myslíte tím projektováním? Na to, aby se mohla živit jako projektant, musí mít odpovídající vzdělání a praxi. Navíc pro tuto samostatnou činnost (ať už stavební projektant, TZB, SI, ZTI atd.) by měla mít i autorizaci. Nemůže to dělat kde kdo. To stejné s programováním - aby byla programátorkou, nestačí jí praxe s cestovky. Pochybuji, že má i odpovídající kvalifikaci - to by se neživila v cestovce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
2.3.15 15:51

Ještě mě napadlo sex po telefonu :lol: - na to není škola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
2.3.15 15:52
@bartsch píše:
Co myslíte tím projektováním? Na to, aby se mohla živit jako projektant, musí mít odpovídající vzdělání a praxi. Navíc pro tuto samostatnou činnost (ať už stavební projektant, TZB, SI, ZTI atd.) by měla mít i autorizaci. Nemůže to dělat kde kdo. To stejné s programováním - aby byla programátorkou, nestačí jí praxe s cestovky. Pochybuji, že má i odpovídající kvalifikaci - to by se neživila v cestovce :roll:

Samozřejmě. Píšu něco jiného? Samozřejmě se někdo, kdo ani neví co to je projekt, nemůže živit zpracováváním projektů. Jako člověk s maturitou a praxí v cestovce bude mít zřejmě problém sehnat práci i normálně, natož z domova. Napsala jsem jen výpis co lidé v mém okolí dělají z domova - schválně proto, aby si uvědomila, že každý dělá to, co umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
2.3.15 15:53
@ProfZav píše:
@DakotaAdams Když chceš třeba peníze z EU nebo nějakých jiných fondů nebo dotací, a nevíš přesně, jak na to (administrativa žádosti bývá dost složitá), tak si najmeš někoho, kdo tomu rozumí a on ti ten projekt vypracuje, všechno oběhá a zařídí. Ty mu zaplatíš a protože ti lidé se v tom opravdu vyznají, tak většinou tu dotaci získáš.

Bez toho, aby si i v tomto oboru doplnila kvalifikaci a někde získala praxi, to nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.15 15:54

Mě by bavilo dělat s lidmi, ale na to, co bych chtěla nemám zkušenosti, vzdělání a praxi. Ráda bych dělala ve školce, nebo v kanceláři v jednosměnném provozu…hlavně nechci noční, svátky a víkendy…a s obchodkou toho moc nenajdu.

• Citovat
  • Upravit
2.3.15 15:56

@DakotaAdams Je možný, že projektem myslí tvorba webových stránek.. :) Což pokud se ví jak na to, tak to není vůbec špatná práce.. + třeba ještě tvorba různých grafických obrázků, animací, apod.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat