Je nutná výměna autosedačky?

131
19.6.24 11:55

Je nutná výměna autosedačky?

Stala se mi taková nemilá věc. Rovnala jsem se když jsem parkovala a s paní ve vedlejším voze jsme se ťukli. Dcera byla ve vajíčku, nevíte jestli je autosedačka potřeba vyměnit? Rychlost mohla být do 5km/hod (rychlost chůze řekla bych), u paní to odnesly škrábance, u mého auta prikladam takto. Dceři je víc jak rok a mám našetřenou část na pokračovací autosedačku ( vajíčko ji stále ještě je). Samozřejmě nechci dceru nijak ohrozit, ale investovat 9 tisíc do nového vajíčka se mi taky nechce.. ale vrtá mi to hlavou. Nemáte někdo podrobnou zkušenost? Paní přivolala policisty (měla služební vůz) a ti řekli, že za ně je sedačka ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16299
19.6.24 12:00
@Bruneta15 píše: Více

Nemyslím si, že by to se sedačkou něco udělalo, když prakticky není nic ani s autem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
19.6.24 12:02

Sedačka je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
19.6.24 12:06

U 5 km/h určitě ne. Ale pokud si nejsi jistá a máš dokumenty k té autosedačce, je tam napsané při které rychlosti u nárazu již není vhodné sedačku využívat. Myslím že to je od 10 km/h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
19.6.24 12:08

Odnesly to na obou autech jen plechy, bylo slyšet křupani. Volala jsem do Cybexu, kde mi paní z laického pohledu řekla, že za ní je to OK, ale že dle společnosti by se autosedačka měla měnit po každém nárazu, že když by se nedejboze stalo něco horšího a autosedačka by nefungovala tak jak by měla, že oni si na triko nevezmou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
19.6.24 12:09

@Mkilus dokumenty nemůžu najít :zed: :zed: :zed: ale máme Cybex aton 5 s isofixem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
19.6.24 12:09

Zjednodušeně- co se tak té sedačce mohlo stát? Byly namáhány její „úchyty“ a pásy? Ječelo dítě při té nehodě, nebo to byla spíš sranda?
Já osobně chych tu autosedačku dále používal, ale je to na zvážení každého…
A výrobce (celkem logicky) doporučí výměnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2003
19.6.24 12:12

Podle mě to musel být menší naráz než kdybys například prudce zabrzdila na křižovatce a udělalo to takový ten zpětný ráz. Vždyť tomu autu nic není, kosmetická vada, tomu se snad nedá ani říct naráz, když do tebe někdo pomalu nacouvá. A předpokládám že nikdo kdo kdy musel prudce brzdit, nemění pokaždé autosedačku. Vůbec by mě nenapadlo v tomto případě něco řešit, to už se ta sedačka víc poškodí cestou z továrny, když hážou s balíkem

Příspěvek upraven 19.06.24 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
19.6.24 12:13

@Ivan PPZ malá začala plakat až když jsem vyskočila z auta, když jsem ji vytáhla tak vše ok, chová se stejně, hezky papala.. jen mi přišlo že když jsem ji pak poutala znovu do autosedačky tak jsem musela povolit pásy, byly víc utažený a nezapla bych je..
Spíš mi šlo o nějaký mikropraskliny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
19.6.24 12:15

@medvidka paní ho taky měla „jen“ poskrabany.. já couvala a ona jela no.. byly slyšet jen plechy..
Jako sedačku bych 100% měnila pri nějaký velký bouracce ale chtěla jsem se zeptat i na toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
19.6.24 12:28

Jak můžou být pásy sedačky po nárazu „víc“ utažený? Chápal bych spíš „povolený“. Přeci to nemá předpínače a to by pak bouchnul i airbag.
Bez nějakého špatného úmyslu, spíš tady hrají roli „velké oči“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6662
19.6.24 12:28

Jsem pintlich, pokud to popisujes přesně, tak bych ani já neměnila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
19.6.24 12:48

@Ivan PPZ zřejmě, byla jsem z toho vyklepana, dceru si pak odvážel její tatínek, do toho se to tam nepisovalo..malá byla zvědavá, nechtěla do vajíčka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
19.6.24 12:49

@Temnástranasíly slyšela jsem jen praskání, dření.. popisuju aspoň snažím se, jak se stalo.. člověk si samozřejmě nepamatuje 100%, ale tak nějak člověk vi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
19.6.24 12:53
@Bruneta15 píše: Více

Tak jestli tam nebyl vyloženě naráz, ale jen jste se o sebe otřely plechama, tak to je v pohodě. Tedy alespoň já jsem to tak pochopila, kdyžtak mě oprav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí