Je nutný pas pro dítě?

5618
7.1.08 10:39

Je nutný pas pro dítě?

Ahoj holky,

chtěla jsem se zeptat, zda některá z vás ví, jak je to teď po Novém roce s dětskými pasy i v souvislosti s naším vstupem do Schengenu. Chystáme se v létě i se synem (momentálně 1rok) do Německa. Z minulého roku má svůj pas, který měl platnost pouze 1rok a propadá v květnu. Musí mít pro vycestování do Německa nový pas? Je již možné zapsat děti do pasu rodičů? Je v tom případě potřeba žádat o nový pas, když v těch, které máme není žádná kolonka na děti?

díky za vaše odpovědi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2104
7.1.08 11:10

Ahoj, taky řešíme něco podobného. Malého budeme mít v občance a od března jdou údajně děti opět zapsat do pasu rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
7.1.08 11:12
jargova píše:
Ahoj, taky řešíme něco podobného. Malého budeme mít v občance a od března jdou údajně děti opět zapsat do pasu rodičů.

Ano od 1.3.2008 je opet mozne zapsat dite do pasu rodicu!!!

Ale kdyz mas dite v obcance tak to neni pro dite cestovni doklad a nemuseji ti to uznat.....

Jo a stejne, jak ted sme v tom sengenu tak kdyz cestujete bez dokladu na dite, muze se stat ze bue kontrola na silnici ...... to nevim jak dokazete ze to dite je vase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
7.1.08 12:03

Katko,

ty nejsi povina dokazovat, ze dite je tvoje. Dukazni bremeno je na policii - oni ti museji dokazat, ze neni nebo je tvoje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
7.1.08 12:11
Bubina píše:
Katko,ty nejsi povina dokazovat, ze dite je tvoje. Dukazni bremeno je na policii - oni ti museji dokazat, ze neni nebo je tvoje…

Hádej se s nima. :? Není lepší mít doklady v pořádku? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
7.1.08 12:25

jajsem samozrejme pro, ale jak mam napriklad dokazat, ze moje deti jsou moje napriklad na koupalisti, kde nemam obcanku. I kdybych ji mela, tak mi je to na prd, protoze jsem si je tam jeste nezapsala..... Proste jsou situace, kdy vse v dany moment nejsi schopna dokazat.

Fakt je, ze kam dohlednes vsude muzes bez pasu, nejake ID mit musis, ale dite ne a proste to nemusis nikomu dokazovat (oni by to zjistili, ale na policejni stanici, coz by nebyla asi zadna vyhra).

Takze moje rada zni > Vozte sebou prukazky zdravotni pojistovny !!! a mate klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
7.1.08 14:09

No Bubino, radeji bych mela dite napsane, ale my delali pro oba prcky pasy, jelikoz cestujeme na SK a ja nejsem CR ocan, takze sama bych s detma nesmela nikam.....

Treba si vem, vyhlasi se celostatni patrani po matce co unesla dite........nevim jak to pak resi policie, Treba v jinem state? ono se to nakonec dokaze, ale vysvetlovanim a overovanim zabijes minimalne pulku dne, a to mi zato fakt nestoji… radeji mame pasy… ono 50kacek neni tak strasne, a cele vyrizeni od ziskani osvedceni o obcanstvi az do vydani pasu trvalo 2 pracovne dny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
7.1.08 16:53

naprosto souhlasim, ze pas je pas, ale ja ho proste vetsinou u sebe nevozim, pokud nejedu cilene na dovolenou a mnohdy ho u sebe nenosim ani na dovolene, mam ho radsi v sejfu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí