Krosničku ano či ne?

33
16.11.07 20:48

Krosničku ano či ne?

Ahoj, snad mi pomůžete v této věci: babička se rozhodla nám koupit krosničku pro malého. Ale teď ji nevyužijeme, to asi až na jaře a to už bude pravděpodobně v 1,5 roce chodit. Má krosnička smysl? Občas jezdíme na výlety, ale náš malý je většinou v kočárku prospí. Nebude už pak na to velký nebo těžký? Co myslíte? Pepi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9130
16.11.07 20:52

Ahoj,
my jsme krosnicku na malého dostali od tchánu, je to myslím salewa a je super.Honzíkovi bude rok a má necelých 9 kilo a krosnička je pro děti až do 22 kil. My chodíme taky hodně na výletě, takže počítám s tím, že kousek cesty půjde Honzik a až nebude moc, tak ho poneseme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
16.11.07 22:41

ahoj,

zalezi jake mate podminky a konicky…jestli jste vic sportovnejsi nebo tak…

kocarkem se vsude nedostanes…vetsi krosnicky,napr. Salewa jak pise Kristyna jsou super…mame ji taky…dite je v tom pripnute,tihu si rozlozis diky celemu nosnemu systemu na zada(tak ze fakt uneses i jako zena klidne 15kg dite i vice),maly vidi,komunikuje s tebou,kdyz usne,tak usne.....je celkem chraneny i prosti desti,slunci.
Mame ji taky a chodime na hory,dale to pak vyuzivam v pochuzkach tady po mestech a vesnicich…nemusim se tahat s kocarem…vyuzili jsme v prohlidce zamku,muzei,chodime na hriby…maly kousek jde a kdyz ho „boli nohy“,tak sup do batohu a nese se…v batohu je u dost ulozneho prostoru pro proviant :-)
Ted,kdyz mame dva prcky…mala se veze v kocarku a spi a maleho mam na zadech v krosne…zajdeme do obchodu,na urad,na postu…vsude a mam ho porad u sebe…
V lete u more jsme nemuseli brat kocar…kam jsme potrebovali,donesl se v batohu(je jasne,ze na spani byl ale nekde v prijemnejsi poloze,spani v tom batohu je spise nouzovka..ale jde to),taky jsme byli treba na dovolene v Adrspachu…prosli jsme si cele skaly…s kocarem bych korzovala kolem…

pak existuji jeste male krosnicky (dela je napr. Chicco) a ty maji mensi nosnost…tzn. 1,5r stare dite jeste dobre,ale nas 2,5lety syn uz by tam nevzlezl…tzn. divej se i na nosnost a podle toho ti to i vydrzi a vyuzijes to…nekomu vyhovuji prave ty lehke nositka…pro dite je to mene pohodlne,ale zase na preneseni,nakup nebo prohlidku muzea to staci…

no a v 1,5r mrnous urcite chodit bude…ale kilometry neujde,rad se ponosi…a porad je lepsi aspon neco na noseni nez ho tahat na rukou..a kocarek ho treba prestane bavit,bude v nem protivny…a batoh je takovy mobilnejsi..

tak asi tak..:-)

Jaana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.11.07 23:10

A co šátek? Není skladnější? Na rok a půl dítě je ideální krátký - můžeš ho mít v batohu a jen vyndat v případě potřeby… Krosna je přece jen velká hujda, i když třeba na tůru je pro větší dítě lepší, to jo…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
16.11.07 23:29

jo,satek..nam vlastne vystacil do dvou let syna..pak se narodila mala a satek mu zabavila…tak jsme kvuli vyletum koupili tu vetsi krosnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
17.11.07 19:26

Nebo ergonomická nosítka - Papatum nebo Ergo?
Nosnost dobrá (v pohodě i 2,5 leté dítě), jsou velmi skladná, taková univerzální … do města i na hory.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
7.5.13 21:34

Můžu se optat na nějaké praktické rady?
Jak pohodlně obléknout dvouleté dítě, pokud se bude během dne částečně nosit v krosničce? Zhruba při 12ti stupních dejme tomu. Mám počítat s tím, že bude „bez“ pohybu, tj. obléknout více?
A důležitější dotaz, s plínkou nebo bez? Děti už nám venku čůrají normálně na trávu, ale musíme to hlídat. Když bdí, plínu už nemají, asi měsíc a půl. Nebude to kluky v té krosně ale nějak tlačit? :-) i když, tomu asi plínka nezabrání, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
7.5.13 21:38
@sovicka1 píše:
Můžu se optat na nějaké praktické rady?
Jak pohodlně obléknout dvouleté dítě, pokud se bude během dne částečně nosit v krosničce? Zhruba při 12ti stupních dejme tomu. Mám počítat s tím, že bude „bez“ pohybu, tj. obléknout více?
A důležitější dotaz, s plínkou nebo bez? Děti už nám venku čůrají normálně na trávu, ale musíme to hlídat. Když bdí, plínu už nemají, asi měsíc a půl. Nebude to kluky v té krosně ale nějak tlačit? :-) i když, tomu asi plínka nezabrání, co?

Určitě obléknout více, nebojte se zimních botiček. V krosně si děti rády pospí, podle toho rozhodněte o plence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
7.5.13 21:54

V krosničce děti často udřímnou, takže plínku bych v takovémhle případě asi dala :nevim: Jinak já oblíkám normálně jako na běhání venku, protože krosnu s sebou sice nosíme, ale využíváme minimálně, teď jsme byli na výletě v neděli a holka 22m) urazila 8km s jedním asi čtvrhodinovým poponesením, jinak šlapala… takže kdybych ji byla oblíkla jako „bez pohybu“, tak by se mi asi pěkně poděkovala :). Ale je fakt, že jsem pro ni měla s sebou mikinu navíc, kdyby to vypadalo na delší spánek někde třeba v lese, kde je chladněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
7.5.13 22:44

Plínku teda asi dám… nebo nemohla bych dát takové ty plenky, co se dávají do bazénu a jdou snadno stáhnout? Prostě něco, co se nemusí lepit lepítkama, ale je to jak kalhotky :-) ale to je asi na jinou diskuzi :-D

Co se týče běhání, vůbec nevím, jak to vydrží :-) Mají dva roky a krosničku teda moc neznají :oops: Dnes jsem to prubla aspoň na zahradě a byli nadšení. Pevně doufám, že budeme jen poponášet a kus ujdou sami :oops: :oops: :oops: Kdyby šli aspoň půlku, bylo by to super :-)

s tím spánkem, byla bych ráda, aby si tam zdřímli, protože mi běžně spí 2-3 hodiny odpoledne a nedovedu si představit, jak by to bez spánku celé zvládli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
7.5.13 23:15

@sovicka1 u holek jsem používala tyhle pliny http://archiv.aukro.cz/…-i2800978667

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí