Je potřeba dávat pečivo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Je potřeba dávat pečivo?
Ahoj maminky, ráda bych znala Váš názor na to zda je nutné 11 měsíčnímu dítěti dávat pečivo. U nás v rodině jsme všichni celkem při těle a tak se musíme hlídat. Proto nejíme pečivo. Zatím tedy nedávávám ani malému. Občas dostane piškot, jinak samozřejmě dostává těstoviny, zeleninu, ovoce, maso a kukuřičné chlebíky. Jen jsme vynechali chleba a rohlik k žužlání. U spousty kamarádek se ale setkávám s velkým neporozumněním. Jak to máte vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak k životu pečivo asi nutný není. Já jsem dávala hodně kukuřičný křupky a když už dobře kousali, měli rádi i takový ten kukuřičný chlebík z pufované rýže (pro nekousavce blbý, lámou se z toho kousky a to je na dušení jak dělaný) nebo kukuřičné chlebíky.
Pečivo, resp. střídku z chleba, jsem dávala třeba jako svačinu s Lučinou, později s máslem, tvarohem atd.
A co se piškotů týká - klasické kulaté piškoty u nás vůbec nejíme, je v nich dost cukru, řekla bych. A navíc moje děti jsou spíš na slaný - maso, polívky, pomazánky atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemusí mít pečivo, dávám ho, jím ho i já. Rohlíky mají zázračné účinky na moje nervy - aspoň chvíli je ticho ![]()
Ale pokud se bez pečiva v jídelníčku obejdete, tak je to myslím fuk.
Jen teda pokud si mám vybrat, zda děti dostanou raději piškot, kaši nebo patku normálního chleba, tak mám jasno - chleba vede. Běžný český chleba obsahuje podle mě tak nějak přiměřeně vlákniny, aby příliš nezatěžoval dětský trávicí trakt a byl spíš prospěšný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Piškot je asi horší, než kousek chleba. Al epečivo dle mého nemusí… na okusování může mít okurku, nebo jinou zeleninu
- Citovat
- Upravit
Bez pečiva se v pohodě obejde, pokud má příjem škrobů a nějaký ten lepek na nácvik trávení z jiných jídel. Žužlat se dá i fůra jiných věcí.
@Gladys Rohlík jako antidepresivum ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja myslim, ze se bez peciva obejit da…ja taky casto vrzla pulku v krame, aby byl klid, nebo to mela s lucinou a spol. Ted, skoro ve dvou letech, davam chleba min, stejne to moc neji, udelam oblozeny talir 3/4 zelenina, zbytek syr a par kolecek sunky.
ma teda rada domaci buchty a tak…
a nejvic ma rada kukuricny pufovany chleb, v cr jsem ho ale moc nevidela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Doplnim jeste ze jsem davala housky a bagety, chleba tu neni moc dobrej…ted mame pekarnu a pecu svuj. brzo se chystam na klasik kvaskovej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V normálním pečivu (chlebu) je jen voda, mouka (žitná, pšeničná). sůl, kvásek nebo kvasnice, případně kmín. Tedy nic škodného. Těstoviny obsahují pšeničnou mouku, takže tu má dítě od tud tak jako tak. Na žitné mouce nevidím nic špatného, ba mi přijde prospěšnější. Takže bych se chlebu nebránila. Ale pokud máš nějaký důvod proč nedávat, tak dítě strádat nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aby pak nekoukal jak z jara až půjde do školky a tam uvidí ke svačině chleba nebo rohlík ![]()
Troška legrace ![]()
Já myslím, že zrovna pečivo není v jídelníčku na závadu, je dokonce součástí tzv. potravinové pyramidy, takže bych se nebála ho alespoň občas do jídelníčku zařadit. Třeba s lučinou nebo nějakou domácí tvarohovou pomazánkou to bude zdravá svačinka.
Příspěvek upraven 04.08.12 v 17:34
- Citovat
- Upravit
@Lama Lama píše:
V normálním pečivu (chlebu) je jen voda, mouka (žitná, pšeničná). sůl, kvásek nebo kvasnice, případně kmín. Tedy nic škodného. Těstoviny obsahují pšeničnou mouku, takže tu má dítě od tud tak jako tak. Na žitné mouce nevidím nic špatného, ba mi přijde prospěšnější. Takže bych se chlebu nebránila. Ale pokud máš nějaký důvod proč nedávat, tak dítě strádat nebude.
furt dumam nad tvym nickem…nemela jsi nahodou jiny? Ty lamy si pamatuju, ale nick byl myslim jinej. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas se ji vsechno. nechci ab y deti dostaly toxickej sok, az se setkaj s beznym jidlem ve skolce, ve skole atd
- Citovat
- Upravit
Jako chleba dávám jako součást jídla, piškoty bych v tvém případě vynechala, na co? Jsou 100krát horší než kousek chleba. jako dítě se bez pečiva obejde, ale nevidím důvod proč mu ho nedávat, miska kaše je horší… Je fakt že pokud na pečivo nebude zvyklý, nemusel by ho pak jako součást jídel ve školce příjmat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych ho občas dávala, jinak by se mohlo stát, že by ho později buď odmítal nebo se po něm naopak mínil utlouct. Ale jinak si myslím, že organismus ho nepotřebuje - pokud má křupky, jak říkáš a podobné věci.
Je to na tobě. Ale kvůli půl krajíčku chleba na snídani rozhodně neztloustne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit