Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ne…to fakt neni pricina. Prenasela jsem obe deti. Jeden porod velmi rychly, druhy prekotny ![]()
Ahoj, ja rodila 42+1 vyvolavane tabletkou do cipku. Porod uplne v pohode. Kontrakce hned po 2 minutach. Sice to trvalo cca 5 hodin, nez jsem se zacala otevirat, ale pak behem 2 hodin z 1-2 cm na 10 cm a nakonec na 1. zatlaceni hlavicka a na 2. zatlaceni telicko venku
urcite bych radsi 3× rodila, nez byla znovu tehotna a prochazela si tim zvracenim pevni 4 mesice… drzim palce. A pokud jsi 40+1, tak uz myslim prenasis. Ale normalni doba tehotenstvi je 38+0 az 42+0.
Přenášení je od 43. Týdne. Fyziologické těhotenství trvá 38.-42. Týdnů.
Obě děti jsem rodila 42+0 a každý porod byl jiný, druhý trval 5 hodin a pohoda.
Rodila jsem 9 dní po termínu a porod byl standardní.
Moje mamka mě rodila 14 dní po termínu a sotva stihli dojet do porodnice.
Takže taky si myslím, že tak, jak píšeš, to není.
Jinak myslím, že za přenášení se považuje porod po stanoveném termínu porodu. Takže pokud jsi měla termín včera, tak přenášíš 1 den. Dýl jak 14 dní tě doktoři přenášet ale nenechají, to by ti ten porod už vyvolali. Záleží ale samozřejmě na kontrolách, až zase půjdeš do porodnice do poradny.
@Anonymní píše:
Rodila jsem 9 dní po termínu a porod byl standardní.
Moje mamka mě rodila 14 dní po termínu a sotva stihli dojet do porodnice.
Takže taky si myslím, že tak, jak píšeš, to není.
Jinak myslím, že za přenášení se považuje porod po stanoveném termínu porodu. Takže pokud jsi měla termín včera, tak přenášíš 1 den. Dýl jak 14 dní tě doktoři přenášet ale nenechají, to by ti ten porod už vyvolali. Záleží ale samozřejmě na kontrolách, až zase půjdeš do porodnice do poradny.
Nepřenáši
o přenášení se mluví až po ukončeném 42. Týdnu.
Rodila sem 3 dny po termínu a na prvorodicku to bylo docela rychle, od první kontrakce 9 hodin, a od příjezdu do nemocnice byl venku za 4 hodiny.
Oba kluci 42+0, první porod osm hodin, druhy 2. O tom, ze čím později k porodu, tím déle porod trvá slyší prvně a osobně mi to přijde jako hloupost.
@Rive Ale tak v tom případě v podstatě nikdo nepřenáší, protože doktoři tu rodičku nenechají, nebo ne?
@Anonymní píše:
@Rive Ale tak v tom případě v podstatě nikdo nepřenáší, protože doktoři tu rodičku nenechají, nebo ne?
Ano. Je to jen špatně ustálené, ze cokoli od termínu porodu je přenášení
Rika se prenasim, kdyz mam po terminu. Ale neni to presne. Porod by mel probehnout 38-42.
@Anonymní píše:
Tak co nechají doktoři je jedna věc, co chce žena je věc druhá
znám několik maminek, které rodily po 42. Týdnu a čekaly na spontánní porod.
40+4tt venku byl za 8h od zavedení tablety. nejsem typ co by čekal do 42tt