Suché fleky na zádíčkách. Je to atopický ekzém?

198
7.10.12 11:09

je to atopický ekzém?

Holky, prosím, poraďte mi. Malé se udělaly na zádíčkách suché fleky, které jsou červeně ohraničené, kůže je suchá. Nikde jinde to nemá. Je jí 7 měsíců. Myslíte si, že to může být atopický ekzém? Přikládám foto.
 Iva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lucie46
7.10.12 11:44

Ahoj, muze, ale nemusi… My mei na zadickach neco podobneho a zastupujici doktorka nam rekla, ze to je atopak.. 3× jsem namazala a bylo to pryc… a zatim se neobjevilo..
Nemas nejakej novej prasek? Nebo treba novej sampon na vlasky?
Ja si myslim, ze nam to zpusobil sampon jak mu to ve vane steka po zadickach a chvili v tom lezi…

• Citovat
  • Upravit
198
7.10.12 11:47

Je pravda, že jsem teď použila při praní aviváž. Jinak jsem prala bez aviváže. Mohu se zeptat, čím si to mazala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.10.12 11:52

Syn to měl na nožičkách (jenom na lýtkách) a dodnes nám nikdo neřekl, jestli to byl atopák (i když podle naší doktorky jsou všechny podobné vyrážky atopák). Protože jsme celá rodina alergici, tak jsme už objeli celé kolečko alergologie/imunologie a na nic mu nepřišli. Po 2 měsících to zmizelo mazáním vazelínou.
Myslím, že spouštěč bylo vedro v kombinaci s pracím práškem a syntetickými vlákny. Takže máme dítě v bavlně a peru v mýdle. Zamyslela bych se nad tím, co nového má v jídelníčku, změny kosmetiky a pracího prášku.
Došla bych s ní k dokrorce.

• Citovat
  • Upravit
3362
7.10.12 11:54

To bude spíš alergie, něco nového k jídlu nebo nový prášek na praní? Jestli doteď žádný ekzem nikde neměla tak to spíš nebude atopak ;-) uvidíš jestli to do týdne úplně zmizí byla to jen alergie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
7.10.12 11:56

Určitě s ní k doktorce zítra zajdu a začnu promazávat tou vazelínou. Je mi divné, že to má právě jenom na zádíčkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
7.10.12 11:58

Právě že doteď nikde žádný ekzém ani suchou kůži neměla. Začali jsme s příkrmama (kojím) už minulý měsíc, takže je možné že by to mohla mít třeba z jahodové přesnídávky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
7.10.12 12:02

@Hannah84 mně doktor (alergolog) vysvětloval, že se atopák může objevit kdykoliv.

@ivka82 může to mít i z té přesnídávky a klidně to může mít jen někde. Kamarádka má atopák jenom na předloktích.

• Citovat
  • Upravit
198
7.10.12 12:19

No uvidíme, nebudu dělat unáhlené závěry. Počkám co nám zítra řekně doktorka. Budu doufat, že je to jen nějaká reakce na něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
7.10.12 13:45

Ahoj, no každopádně bych jí vykoupala v ovesný koupeli, kterou normálně koupíš ve všech lékarnách, to by mohlo pomoct, mám s ní dobrou zkušenost!! Kdyžtak zajeď pokud máš možnost do lékarny, tam by ti měli poradit anebo zítra k dětské doktorce a ta už si bude vědět rady!! Držím pěsti, ať je to jen vyrážka a ne ekzém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3362
7.10.12 16:35

Ano atopak se může objevit kdykoliv životě ale vzhledem k tomu že mají právě období, kdy začaly s přikrmy, tak bych se opravdu toho nejhoršího nebála, když s tím bude mít problém měsíc, tak to už bych se bála ale když to za pár dní zmizí, je to jen reakce těla na nové jídlo, kor jahody ty jsou hodně ostré… Pro klid zajdi k doktorovi ale moc nepočítej, že ti řekne něco konkrétního, to bys musela na kožní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
14.2.13 17:20

Svědil vaše mimča atopický ekzém? Malá prospí celou noc krom baštění, chechtá se. Dle lékařky má atopický ekzém. Máme 5měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
14.2.13 18:37

Dcerka má atop. ekzém od narození, v noci spala vždy klidně, když si ho škrábala, tak hlavně přes den, ale to je individuální, já jako atopička, jsem se vždy budila s krvavýma rukama. Jestli má lehčí formu ekzému, tak to tvá malá může snášet dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
14.2.13 18:59

Jak píše @Gábííí Malej má 4 měsíce a přijde mi, že ho to nesvědí vůbec, já se kdysi budila pro změnu s krvavýma nohama :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
14.2.13 21:57

A co na to dáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie