Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
U nís bolo to samé..vyzerá to že sú to prdíky..mýslím žeby si mala kojiť častejšie ako po troch hodinách, snažiť sa pri kojení aby nespolykal veľa vzduchu..na bruško pomáhajú masaáže, cvičenie nožičkami teplá voda..po prípade kapičky bio gaia a my sme užívali aj Espumisan
Ahoj, mame to same - uz 2tyny. Delame, co pise @marus26, ale nezabyra nic. A pani dokutorka mi naopak rekla prodluzovat intervaly mezi kojenim (ale synovi je. 9tydnu). A jeste mi dr pujcila kojeneckou vahu a i presuto jak u kojeni rve-vytahne 80-120g mlicka.. Neboj se. Kaka ti? To je dulezite-pokud ano - vydava prebytky a nenmuze hubnout ![]()
Ano kaká, čůrá. Tohle mě jediné drží při tom abych kojila
. Protože jinak je to opravdu hrozné. Já mám pocit že toho moc nevycucne. Protože se přisaje, párkrát popotáhne a začne to hrozné brečení
.
Přemýšlím, jestli nemám pořídit odsávačku…
@Anonymní píše:
Ano kaká, čůrá. Tohle mě jediné drží při tom abych kojila. Protože jinak je to opravdu hrozné. Já mám pocit že toho moc nevycucne. Protože se přisaje, párkrát popotáhne a začne to hrozné brečení
![]()
.
Přemýšlím, jestli nemám pořídit odsávačku…
nene, zkousejte to dál.. taky mi to trhá srdce, když mi u prsu vřeští
nebo zavolejte nějaké laktační poradkyni..
POkud kaká - znamená to, že má přebytky…
@poosleda tak snad ano
ale moc nerozumím kde je bere, když se přisaje párkrát potáhne a spustí ten jeho řev
… je mi ho tak líto!!!
@Anonymní píše:
@poosleda tak snad anoale moc nerozumím kde je bere, když se přisaje párkrát potáhne a spustí ten jeho řev
… je mi ho tak líto!!!
mně taky ![]()
Může to být i růstový spurt..miminko má zvýšenou potřebu jíst a pít..probíhá většinou ve třech, šesti týdnech, a pak ve třech a 6ti měsících..
Holky, tak já nevím co to je.. Mám 5ti týdenního chlapečka a vždycky od rána, přes dopoledne strašně ječí a tlačí.. Jasě, to bych chápala, že to je kolika. Ale když ho začnu nosit po bytě, tak zmlkne, směje se.. Ale nedejbože, že si sednu, nebo ho položím. Zase začne ječet a tlačit, až je celý rudý. Ale na rukách vůbec nic.. Je to kolika nebo ne? ![]()
Ráno mám strašně práce se starší - dělat snídani, převlíkat, hygiena - no znáte to. A malý nechce být v šátku ani v manduce (protože nechce spát, jinak je tam rád).
@Teruš1 Kdyby mi tu před hodinou nedělal kulomet a nepokadil se až za ušima, tak bych tomu možná i věřila.
Ale říkám si, co mu je? Vyprděnej, vykaděnej, nakojenej a stejně furt ječí. Ale je to vždycky jenom to dopoledne, jinak je celý den zlatíčko. Jsem se s ním sanžila dohodnout, jeslti si to nechce nechat na odpoledne, kdy je míň práce, ale nějak mi nehodlá vyhovět ![]()
@tessika
třeba se mu chce ještě spát
to ta naše když byla takhle malá, tak ječela kůli tomu že se jí chtělo ještě spát ![]()
Tessiko…někde se uvádí, že to co popisuješ, je vlastně kolika…bolí ho bříško a když ho nosíš, tak napůl mu to břiško stlačíš a napůl jak se pohupuješ, tak mu to pomáhá od bolesti…náš měl úplně to samé…chtěl pořád nosit, houpat…žádný ležení sám, ani chovat na křesle…houpat…tak jsem houpala, v baby vaku, na rukách, na míči…on sice neřval, ale byl to pro mě dost děs…ale cca po dvou měs se to zlomilo…a teď si sám hraje, leží, kouká, pak kníkne, já ho pochovam, od do dvou minut usne…takže za mne radim chovat…
My to mame stejne, male jsou skoro ctyri tydny a vzdycky mezi 10-12 vecer ma kriticke obdobi, pokud je hodne zle tak se to prodluzuje az do pul 3. No a nejvic pomaha prave noseni, ruzne polohovani, houpani apod. Ted se to trosku zlepsilo, opravdu hystericky plac jsem s ni zazila nastesti jen jednou, to jsem ji nemohla polozit ani na chvilicku a poplakavala i na rukach. Zacla jsem ji davat Detinox (kapicky proti prdikum, spis takovy gel, ziju v zahranici) od odpoledniho krmeni po kazdem kojeni az do vecera, vychazi to asi 3-4× za den a ty nocni a vecerni koliky se o dost zmirnily, porad ji to trapi, ale plyny odchazi ven a jde videt, ze ji to tolik neboli.
Maminky, mám 3 týdenního chlapečka a dnes asi začalo to období kolik. Přisaje se a pak začne hrozně plakat, je našponovaný a v bříšku mu divně kručí. Je to opravdu kolika? TAkto je to od odpoledne. Po 3 hodinách se snažím nakojit ale vždycky jen pár cucnutí a tohle se opakuje…mám strach aby mi nešel s váhou dolů, abysme neskončili na příkrmu.