Je to "nenažranost"?

14809
11.8.11 16:19

Je to "nenažranost"?

Mám takový dotaz. Mám tříletou holčičku a devítiměsíčního kluka. A to, co mě trošku překvapuje je jejich potřeba jídla. Zatímco tříletka je v jídle celkem střídmá, devítiměsíční kluk je doslova jak bezednej. Např. ke svačině stačí holce jeden jogurt, stejně jako celému zbytku rodiny, ale devítiměsíční kojenec by slupnul klidně kelímky dva. Je to normální? Mám mu dát nebo se na něj vybodnout? Jinak váží na těch 9 měsících něco přes 9 kg, takže je úplně akorát, je tedy hodně aktivní, tak jestli z toho neplyne jeho zvýšená potřeba jídla. On by dokázal celý den něco žvýkat, kdybych ho nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10952
11.8.11 16:24

Chlap no :mrgreen:
Já to říkam furt,že ty chlapy jsou jak bezedný.Počkej v pubertě,pásák od plotny by byl nejlepší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
11.8.11 16:28

No mně jde o to, aby si tím jídlem neublížil. Ale jak říkám, tlustý není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
11.8.11 16:30

Jinak kromě těchto dvou dětí mám ještě dvě starší, mimo jiné právě syna v pubertě - ten taky jede (18 knedlíků s omáčkou, k večeří 6 pajzanů chleba se salámem).....
Ale k tomu mimísovi mi to nějak nesedí, taková potřeba jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
11.8.11 16:41

ahoj, dle meho nazoru dej malemu to co chce :lol: dva jogurty mu preci neublizi :lol: pokud teda neni zrovna plny ecek :-P
asi tak, bud rada, ze ma chut k jidlu, ze se ma k svetu a pokud papa vhodna jidla jeho veku, neresila bych to :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
11.8.11 16:44

Když se necpe sladkým, tak mu to klidně dej. Ale jak to vidím, tak vyděláváte jen na jídlo, ne? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14809
11.8.11 16:48
aleachimka píše:
Když se necpe sladkým, tak mu to klidně dej. Ale jak to vidím, tak vyděláváte jen na jídlo, ne? :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
11.8.11 16:50

Tak před chvílí slupnul jogurt a už zase ze mě rve triko, jako že by to potřeboval pořádně zapít. Chjo jo. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
11.8.11 17:04

Evčo :mavam: Emča tohle měla cca 14 dní zpátky, taky slupla dva jogurty a vypila i 300 mlíka :oops: Fakt jsem čučela, co se do ní všechno vlezlo. Trvalo to asi měsíc a pak to ustalo, teď jí spíš míň, než by se mi líbilo :think: Podle mě je to prostě nenažrané období a přejde to. Emča má taky 9 kg a při tom žracím období přibírala naprosro stejně, jako teď, když jí málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2865
11.8.11 17:24

ahoj
musím se smát mám roční dceru a ta taky cpe jak prokoplá. Ráno celý rohlík nebo krajíc chleba zají jogurtem před oběden ještě nějaká ovocná svačinka oběd plný velký talíř jinak řve jak tygr, odpolko zase svačinka kolem 18h večeře rohlík nebo krajíc chleba a kolem 19h ještě 280 sunaru mezitím baští ještě na kila takové ty plané křupky občas vyloudí dětskou sušenku - když jsem jí posadila u mudr. na váhu na roční kontrole tak mněla 8 410g takže žádný tlouštík :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i manžel prohlásil, že jí bude lepši šatit než živit
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2203
11.8.11 17:42

Klidně mu dej když má hlad a tlustý není. Mě sní malá v osmi měsících za den 150g jogurtu, 200g masa se zeleninou, 200g přesnídávky, 200ml kaše a k tomu ji ještě tak 5-8 krát kojím a váží 7,5kg. Některé děti mají prostě rychlejší spalování. Nenažraného puberťáka mám doma taky a je spíš na hranici podváhy i když sní vola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1843
11.8.11 17:49

Evi, mám doma to samé. Tříletou holčičku a devítiměsíčního synka. Ami tomu jídlu taky moc nedá a hlavně se strašně loudí. Malej sní v podstatě to samé co ona - někdy mi přijde, že i víc a hlavně ve třetinovém čase. Taky je hubeňour - má něco málo přes osm kilo. Nechápu, kam to dává :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Takže asi nic nenormálního - a bude hůř 8-o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
11.8.11 17:57

Honzín jí také hodně, od začátku, ale v jeho „věku“ to neřeším a ráda mu to dám. Horší než nejedlíci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
11.8.11 18:12

Ahoj :mavam:

Nám bude 23.8. 10 měsíců a zažívám to samé : D Taky neví co by do tý „huby“ strčil první a když to tak pročítám, tak já mám doma to samé, páč mám 2 kluky - tohohle a 7-mi letého a oba teď žerou jak tasemnice. Tak doufám, že se to u malýho zastaví nebo nás sežere všechny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
11.8.11 18:20

Jasně, že jedí hodně yhle pr´tata, vždy´t jsou ve vývinu. Te´d nejvíc roste a proto ta velká potřeba jídla. :palec: Jen mu dej dva.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko