Je to pravda? Poraďte prosím

14
18.7.16 19:26

Je to pravda? Poradte prosím

Dobrý den všem, slyšeli jste nekdo varování před konzumací mořských ryb? Prý mají hlístice. Dnes jsem dělala dceři (2 roky) k obědu tresku a když přišel přítel z práce tak mi řekl, že slyšel právě tohle varování, jsem z toho na prášky, co mám dělat? Mám jít s malou k doktorovi? Pozná se to, nebo jaké jsou příznaky? Prosím poradte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36504
18.7.16 19:27
@deletee píše:
Dobrý den všem, slyšeli jste nekdo varování před konzumací mořských ryb? Dnes jsem dělala dceři (2 roky) k obědu tresku a když přišel přítel z práce tak mi řekl, že slyšel právě tohle varování, jsem z toho na prášky, co mám dělat? Mám jít s malou k doktorovi? Pozná se to, nebo jaké jsou příznaky? Prosím poradte.

nešil. Jedno požití ryby ještě nikoho nezabilo. S výjimkou ryby fugu :mrgreen:.Nejhorší je smrt z úleku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.7.16 19:31

@Burj Chalifa On mi chlap dost vynadal, až tady brečím, prý mi to říkal před pár dny, ale nějak jsem to nezaregistrovala a on mě skoro obvinil, že malou zabíjim :-( nevím co ted, Malá má ryby rádam proto jsem ji koupila a nikdy bych jí neublížila, nevíš jaké jsou příznaky hlístic? Prý to vede ke smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36228
18.7.16 19:31

To by uz veškeré přímořské obyvatelstvo vyhynulo, Nemyslíš? Navíc byla předpokládám mražená. Lidi, to nejite běžně ryby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.7.16 19:32
@deletee píše:
@Burj Chalifa On mi chlap dost vynadal, až tady brečím, prý mi to říkal před pár dny, ale nějak jsem to nezaregistrovala a on mě skoro obvinil, že malou zabíjim :-( nevím co ted, Malá má ryby rádam proto jsem ji koupila a nikdy bych jí neublížila, nevíš jaké jsou příznaky hlístic? Prý to vede ke smrti.

ty příznaky jsou takové, že matka zešílí a začne psát na Emimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36228
18.7.16 19:35

Jinak hlístice je roup. Na to se fakt neumírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3030
18.7.16 19:38
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.7.16 19:39

Tak se omlouvám, jen jsem chtěla poradit, já tomu taky nevěřila, ale chlap mi to podal tak, že jsem z toho vážně špatná, jinak děkuji všem za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.16 19:41

Jestli byla dobře tepelně upravená tak je to v pohodě tam je nebezpečí přenosu hlavně u suši a tepelně málo upravených ryb. Příznaky jsou bolesti břicha průjem zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
18.7.16 19:43

Hluboke mrazeni a nebo naopak var parazity spolehlive zabiji. Boze davej ji normalne ryby. Vsak jsou zdrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
18.7.16 19:46

Neslyšela jsem o žádném takovém varování, spíš se zeptej jeho, jaký má zdroj.

Ryby se již při porcování mají zpracovávat tak, aby se předešlo kontaminaci masa, pokud jsou paraziti přítomní (obvykle jsou ve vnitřnostech ryby, vzácněji i v mase). Pokud nedáváš dceři maso syrové nebo polosyrové, popř. uzené, tak by neměl být problém. Pokud se navíc jednalo o tresku z mrazáku, tak samotné hluboké mražení parazity zabíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.7.16 19:47

K doktorovi? no pokud budou všichni lidi tak vyděšení jako ty, tak tam naběhnou všechny ty miliony lidí, co měli v posledním týdnu rybu…to se načekáte 8o
a ne, fakt buď v klidu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
18.7.16 19:48
@deletee píše:
Tak se omlouvám, jen jsem chtěla poradit, já tomu taky nevěřila, ale chlap mi to podal tak, že jsem z toho vážně špatná, jinak děkuji všem za pomoc.
Řekl bych, že ryba bude naprosto v pořádku, ale chlap je primitiv.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2663
18.7.16 19:49
@smutny klaun2 píše: Řekl bych, že ryba bude naprosto v pořádku, ale chlap je primitiv.
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.7.16 19:50

@entropy Děkuju, jednalo se o zmrazenou tresku, já se mu to snažila vysvětlit, ale on mě totálně odrovnal, že prý jí to rozežere vnitřnosti a že jsem to udělala schválně, prý to říkali v Českém rozhlasu, normálně by mě to nenapadlo řešit, ale cítila jsem se skoro jako vrah :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí