Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslím, že ano, je to angína. A i když se to tady nenosí, tak s autistickým a pubertálním dítětem bych zajela na pohotovost pro ATB.
Pokud nemá horečky, udělal bych stěr a dle výsledku kultivace a klinického průběhu by se vidělo.
Určitě s tím jděte k doktorovi. Vypadá to jako jasná angína, takže by jí doktor měl udělat stěr a vyhodnotit, jestli to je na antibiotika.
Přecházení angíny může být nebezpečná věc.
@Dani65 píše: Více
Já bych osobně jela na pohotovost jenom v případě, že to dítě do druhé dne nevydrží. Posledně jsem jela s příšernou angínou na pohotovost a dostala jsem jen léky na tlumení bolesti a musela jsem si počkat na vlastního doktora, aby mi udělal stěr, protože na pohotovosti ho nedělají a bez stěru antibiotika nedávají. Ale třeba jinde jsou schopni ten stěr udělat i o víkendu.
Ale za ty léky na tlumení bolesti to stálo.
To bílé, co mnohé asi znervózňuje, není při bližším zkoumání na mandli, ale na patrovém oblouku. Nejedná se tedy o povlak / čep. Ukázková angína vypadá trošku jinak, než je na fotografii prezentováno. Navíc nikdo pohledem do krku s jistotou neodliší virovou a bakteriální příčinu.
@Dani65 píše: Více
No a mě třeba informace o tom, že je autisticka a pubertální v tomto případě přijde úplně nadbytecná. Na průběh angíny to vliv nemá.
@Doctus píše: Více
To už tam nemá. Má takové pidi ďupky na mandlich, ale během dne se to mění. Už ji nějak hrozně v krku neboli. Spíš dost pospava..k lekari se mi moc nechce, protože tam právě dost vyvádí..
@Anonymní píše: Více
Vydržela bych, syn měl nedávno virovou, teploty okolo 38,5°C, bolesti výrazné, tonzily se zvětšily natolik, že mu skoro ucpaly krk. Trvalo to zhruba deset dní.
@Velryba černá píše: Více
Streptest je hned, ale nemusí to být streptokok a stále to můžou být bakterie
Dobrý den, mam autustickou dceru v pubertě. Od včera má zimnici, bolest v krku, zvracela, únava. Teplotu nemá. Může to být angina?
@Doctus