Chorý syn a novorozenec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
316
9.5.25 04:54

Chory syn a novorodenec

Dobry vecer,

Pisem o radu vzhladom na to, ze mam doma tyzdnoveho novorodenca.

Syn 2,5 ma zvysenu teplotu a sopel, ten mu asi zateka lebo sa mi teraz 2× povracal v posteli… nasa pediatricka ma snes v piatok dovolenku, existuje detska pohotovost aj cez den? Rada by som aby syna niekto videl a dal nam na vikend liecbu skrz novorodenca. Som celkom nahnevana, ze to takto vyslo… k pediatricke sa dostaneme najskor v pondelok s novosom, so starsim by som ale potrebovala poriesit tuto situaciu nech sa nezhorsi. So soplom vseobecne sa potykamw uz mesiac a pol a vsetka liecba bola riesena len online…

Dakujem za rady, sme v Prahe, snad v Motole by bola pohotovost, ale funguje aj cez den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
960
9.5.25 05:07

Já na té situaci nevidím nic na navštívení pohotovosti. Hlavně tam netahej toho novorozence, tam teprve něco může chytit. Děti drž co nejdál od sebe, nejlépe v jiné místnosti, důsledně si umyvejte ruce a koj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
9.5.25 05:11

@Kunikula Strhana kojit mi zatial nejde, nechce sa prisat. Siel by muz.

Pytam sa, ci je aj pohotovost v pripade, ze nasa pediatricka neordinuje… nie ci ist ci neist, to jr uz na nas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.25 05:26

Ve 3 týdnech byla nemocná dcera. Byla jsem nemocná já a i přes kojení to ode mě chytla.
Syn byl nemocný ve 2 měsících a chytl to od starší ségry. Dcera po 3 týdnech ok, „jen“ rýma. Syn to odskákal bronchitidou.
Ta nemoc už je ve vzduchu, takže za mě je blbost separovat + když jsi i v minimálním kontaktu, tak můžeš být ty přenašeč.

U nás už to neřeším. Vím, že to vždycky odskáčou děti a z 95% i já. Tak radši ať to chytíme, co nejdřív a není z toho turnus na 3 - 4 týdny než se to prostřídá.

• Citovat
  • Upravit
960
9.5.25 05:36
@Magic Unicorn píše: Více

Jak chceš, nachytate tam něco ještě horšího a malymu napíšou kapky do nosu. Jinak vás lékař by měl mít zajištěny zástup. Pokud ne, pohotovost je v každé nemocnici - přes den se to tváří jako příjmová ambulance. Já bych tedy ale tolik odvahy neměla. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2647
9.5.25 05:45

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85240
9.5.25 06:05

A proc chcete jit na pohotovost? Synovi muzes dat myslim uz od od 2 let Sinupret sirup, bude to po nem lepe odtekat a sprej do nosu pro deti koupis taky v lekarne. Vyvyisit hlavu v noci a hodne pit. A at na mimco nesaha, pokud to jde. S rymou a zvysenou teplotou se k doktorovi hned nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15389
9.5.25 06:51

Nevidím důvod, proč by jste měli jezdit s takovým pr.dem na pohotovost. Nedivím se doktorům, že jsou naštvaní, když je tam lidi otravují se zbytečnostmi. Jdi do lékárny a kup vhodné léky.

A když to mimino dostane, tak prostě dostane. To to nedošlo dřív, že když si pořídíš druhé dítě, můžou od sebe kde co chytit? 8o

Se zvýšenou teplotou a soplem na pohotovost. :roll: Neblázni… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
9.5.25 07:01

Kalobu, Sinupret, vystrikavat nos Sterimarem a pak Olynthem, zvysena poloha, lezet. Co chces aby ti lekar napsal za lecbu, vzdyt zadna neexistuje

Příspěvek upraven 09.05.25 v 07:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.5.25 07:02

S rýmou nepotřebujes na pohotovost, kapni mu do nosu fyziologickou vodu a odsávej…na pohotovost až, pokud by měl 3 dny vysoké horečky a nešlo to srazit…a i tak jsem tam volala a domlouvala se

• Citovat
  • Upravit
11783
9.5.25 07:19

Taky nechápu na co na pohotovost? Co čekáš že mu tam dají nějakou zázračnou tabletku po které nebude nakažlivý?
Jinak pokud má tvůj lékař volno měl by mít za sebe zástup, takže eventuálně tam. Ale fakt nevidím důvod…dvouletému nos čisti, kapej kapky s účinnou látkou ne jen slaný roztok, nějaký ten sirup na odhaleněni a ať na miminko nesahá a moc k němu nechodí…mytí/desinfekce rukou je pak jasná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5908
9.5.25 07:25
@Šmoulice píše: Více

U nás v Brně si část občanů plete pohotovost s pediatrem. Jít do dětské nemocnice je min.na 3 hodiny a odnést si jako bonus i další nemoc.Ja bych s takovou blbostí na pohotovost nešla. Včera jsem pohotovost zvažovala, dcera spadla a má oteklý a bolestivý prst, ale při představě několikahodinového čekání čekám teď s čím se probudí a jak bude prst vypadat, a šli by jsme normálně na chirurgii pokud by to nevypadalo dobře. Nechtěla jsem být za blbce a jít kvůli naraženýmu prstu na pohotovost.Pak když tam přijde dítě s daleko vážnějším problémem tak musí čekat, kvůli takovým lidem kteří tam dojdou kvůli soplu. Žažila jsem tam zvracející dítě s horečkou celkově nevypadalo dobře, sestra to viděla a myslíš že ho vzala přednostně, muselo čekat, až mě bylo dítěte líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
9.5.25 07:26

Já bych na pohotovost netahala ani to starší dítě, chytí tam něco dalšího. A fakt ne do Motola, kde to je klidně na hodiny.

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
9.5.25 07:27

No tak pokud dítě má rýmu už měsíc, tak to do pondělí vydrží.

• Citovat
  • Upravit
64921
9.5.25 07:31
@mamule42 píše: Více

Tak my mame zvlášť pohotovost pro klasicke nemoci a zvlášť prave chirurgii. Na urazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí