Chorý syn a novorozenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.5.25 07:50

Jinak jako dětská pohotovost je super ještě. Seděla jsem v jiné čekárně s jiným dítětem a modlil se, ať ho nepustí domů … naštěstí jen jednou …. A takových tam sedělo ještě pár. Bohužel oni měli totálně plno. Jako úplně. Ten doktor neměl volnou ani postel. Naštěstí byl tak hodný, že obvolal ostatní nemocnice a tu postel našel …. A tak jsme v 1.00 ráno hledali a hledali, protože tam něco jako “ příjem “ ofiko není. Zase nechtěli 90 KČ za návštěvu:)))
Takže vlastně místnost plná bacilu, kterou navštívím 1× za 10 let je super :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
10.5.25 08:10
@Anonymní píše: Více

Je možné, žes to moje „protože nás znají“ pochopila špatně. Znají nás jednoduše proto, že má dítě za sebou osmnáct hospitalizací a jakmile dorazíme, je jim jasné, že se nejspíš opravdu něco děje. A také vědí, že naprostá většina našich návštěv pohotovosti končí právě hospitalizací. Totéž ví i ten PLDD, pokud něco nezvládnu doma, bývá to malér.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.25 09:40
@stinga píše: Více
Úplně tě chápu, ale mým rodičům se třeba stalo, když byl bratr malý cca 5 let. Byl na tom po zdravotní stránce docela špatně, téměř každé nachlazení končilo bronchitidou, laryngitidou a párkrát zápalem plic… Brácha po asi 3 dnech nemoci a teplot měl večer horečku k 40°C a byl malátný. Rodiče ho vzali na pohotovost 30km. Když přijeli, tak lékaři nechápali. Bráchovi se stav zlepšil a měl teplotu k 37,5. :oops: :lol:
  • Citovat
  • Upravit
76661
10.5.25 15:18

JO, ale vaši vyjeli s dítětem, které mělo horečku 40, to se dá chápat, to by jel téměř každý,
a ano, občas se stane, že ten čerstvý vzduch dítěti horečku sníží,
ale tady zakladatelka má dítě s rýmou a chce s ním jet na pohotovost :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.25 16:52

Vztáhla jsem to pouze na to, co jsem citovala o zneužití pohotovosti. Taky si tam klepali lékaři na čelo. :lol:
Ale každopádně souhlasím a ostatními. V tomhle případě není pohotovost na místě. Kdybych byla plašan, tak to alespoň konzultuju po telefonu s lékařem, ale nikam bych nejela. :)

Příspěvek upraven 10.05.25 v 16:56

• Citovat
  • Upravit
960
10.5.25 16:54

Inu hormony. My se tu sborem rozčilujeme a zakladatelka už mlčí. Mě tak trochu zajímalo, jak pořídili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
10.5.25 16:57

jo, jo, rýma není ani důvod k návštěvě pediatra, pokud rýmu nemá ten novorozenec, natož k návštěvě pohotovosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.25 17:01

Syn má teď 4 měsíce a rýma se ho pořád trochu drží už 3. týdnem. :zed: Ráno odsaju, protože sopel.. přes den ok a večer radši před spaním, ať má čistý nos. Je to na palici. Ale v těch 2 měsících, kdy měl i kašel a jednu noc horečku, tak to byl mazec. Buď na někom ležel nebo nosítko.

• Citovat
  • Upravit
76661
10.5.25 17:05

ano, rýma u kojence je hodně nepříjemná pro miminko i pro maminku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
10.5.25 17:06

No, než vyrážím na pohotovost, pochopitelně dítěti horečku srazím, pokud je to možné. Čili tam klidně nemá teplotu ani zvýšenou, jen se zeptají, kdy naposledy dostalo antipyretika a jaká. Například kortikoidy nám PLDD pošle klidně na základě telefonátu a nahlášení laryngitidy s problematickým průběhem (nedaří se uklidnit běžnými prostředky, blbne saturace, apod.) Za ty roky dobře ví, že pokud hlásím konkrétní diagnózu, na 99% se nemýlím. Mladší lékaři se někdy diví, on už ne. Ale jsou to tvrdě zaplacené zkušenosti.
Děti s úrazy čekají na chirurgii, těch se dětská pohotovost netýká.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.5.25 17:35
@Velryba černá píše: Více

Rodiče to taky určitě řešili léky, ale právě se tam objevila zničehonic horečka (zjistila jsem, že hodně lidí ani neví rozdíl mezi teplotou a horečkou.. :? ) a malátnost a zrovna víkend. Řekla jsem příklad. Je jasný, že někdo jezdí s dítětem až je ouvej.

Ale třeba se nestydím příznat, že na pohotovost klidně sjedu, i když budu mít zánět močových cest. Pro někoho možná blbost, co víkend vydrží, ale pro mě by to znamenalo 2 dny utrpení, bolestí a pálení při močení + teda neustálá chůze a přemýšlení, jak se nezbláznit z toho nutkání na WC, když jsem z něj právě vylezla. Když se nasadí antibiotika, tak vím, že mám po 2 užití už nějakou úlevu.

• Citovat
  • Upravit
Velryba černá
10.5.25 17:38

Tak u zánětu močových cest/měchýře především hrozí, že se bakterie vydají na výlet a způsobí zánět ledvin, tam je opravdu lepší nasadit léčbu včas.
Psala jsem to jen proto, že kdyby měli na pohotovosti vycházet z aktuální tělesné teploty, moc se toho nevyřeší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA