Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Magic Unicorn píše: Více
Pokud pediatr neordinuje, má za sebe záskok. Ale na tohle ti stačí zajít do lékárny.
@vokishka píše: Více
Teď jsi mě zaskočila
já jsem nebyla s dětmi kvůli úrazu na pohotovosti hodně let, tak ani nevím jestli by nás s evidence poslali na pohotovost nebo chirurgii.
@Kunikula Strhana píše: Více
Nenapisou, reknou ji, ze si je ma koupit…
a co myslíš jakou léčbu nasadí u rýmy a lehké teploty?
Dej mu sinupret… mám s tím výborné zkušenosti že rýma rychlejí je pryč. Dej normálni kapky do nosu. A můžeš nasadit nurofen, ten je protizánětlivý a bude mu líp, taky to pomáha na rychlejší vyléčení. Ale prostě na pohotovosti mu fakt nic jiného nemají co dát. Nedají mu antibiotika nebo já nevím co na rýmu.
Nešla bych na pohotovost ani k pediatrovi. Se soplem a zvýšenou teplotou, to jako vážně?
@Magic Unicorn To přece není stav na pohotovost. V Motole 16-7, pacienty třídí dle stavu, strávíte tam pěkné 3-4 hodiny, třeba si i něco odnesete. Fakt bych tam nejela, v lékárně Ti poradí. Miminko nám nikdy rýmy, kašle od starších sourozenců nechytilo.
Nechapu, jaky zazrak by asi lekar mohl dat, aby neco nechytl novorozenec. Holt tak to je se sourozenci. Moje druhe miminko bylo nemocne uz dva tydny po porodu. A co. Prezili jsme ![]()
Urcite bych ty deti netahala mermomoci na pohotovost, tam akorat tak chytnou jo dobryho bacila.
Na druhou stranu, pokud ma starsi mesic a pul rymu, tak bych to rozhodne resila s praktickou uz drive. Doufam, ze ty teploty nema nejak dlouho? Nemyslim si, ze zvraci z rymy, kdyz rymu ma kdovi jak dlouho, a teploty vyskocily az ted. Asi nejaka strevni chripka.
Vždycky mě nesmírně pobaví, když na pohotovosti předběhneme všechny soplánky a jejich rodiče, kteří tam sedí už hodinu a půl…
@mamule42 píše: Více
To není jen v Brně … To je celorepublikový problém ![]()
A zkušenost z pohotovosti máme podobnou. Paní tam vyloženě donesla kluka, který měl takovou horečku, že byl jak hadrová panenka. My jsme je teda spustili, když jsme byli na řadě. A ostatní to hned brutálně komentovali. Poslala jsem je do pr… ![]()
My jsme tam byli s brutální laryngitidou. Doma nezabíralo nic. ![]()
Naštěstí už je starší a za poslední dva roky měla lar jen jednou.
Ty jo, chudina. Hlavně ať to nemá zlomené.
Ale určitě na rtg běžte. Nikdy nevíš ![]()
@Šmoulice Na Bulovce detska pohotovost, dost casto jsme sli na radu hned nebo byly pred nama treba jen dve deti
Sla jsem treba v patek odpo, kdyz byl zanet a vedela jsem, ze v nedeli odlitame. Jednou, kdyz se mi dite svijelo v krecich bricha a zvracelo. To ho poslali rovnou na dalsi vysetreni v nemocnici.
Svět se v prd. l obrací. Reálně někoho napadne jít s rýmou na pohotovost? Odsávat, mořskou vodu, při blokaci nosu dětský Otrivin, sinupret a hlavu v posteli vyvýšit, aby mu to neteklo dovnitř. Popravdě bych s tímhle nešla ani k pediatrovi, natož na pohotovost. Hodně větrejte a bude to za pár dní dobrý.
Vždyť to není ani na pediatra. Na pohotovost už vůbec ne
Co bys jako chtěla s doktorem řešit? Starší má prostě virózu, s tou vám doktor nepomůže. A dost pravděpodobně u něj chytíte ještě něco dalšího. Prostě je drž od sebe, staršímu umývej ruce, když je bude mít od soplu.
A kvůli takovým pak dítě třeba se zápalem plic nebo hrozně bolestivým zánětem ucha sedí v čekárně 2 hodiny, než na ně přijde řada. Než doktor odbaví ty nekomplikované virózky.
Na té pohotovosti vysedíte x hodin (protože je pátek mezi svátky bude to sakra na dlouho, s tím počítej) a doktor vám řekne, ať si v lékárně koupíte Sinupret, něco na teplotu a uvaříš mu čaj
Naprosto zbytečné tam jezdit a tvrdnout. Děti od sebe izoluj, hodně větrej, zvlhčuj vzduch atd.. prostě klasika opatření při nachlazení.
To není na pohotovost. Kup mořskou vodu ve spreji do nosu a dávej mu čípek nebo sirup na teplotu.
Nešla bych nikam, neni to nic hrozného. Prostě je nemocný a musí to vyležet. Ale není to nic na pohotovost, co by ohrožovalo jeho život, nebo nepočkalo do pondělí