Chorý syn a novorozenec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
9.5.25 07:32
@Magic Unicorn píše: Více

Pokud pediatr neordinuje, má za sebe záskok. Ale na tohle ti stačí zajít do lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
9.5.25 07:36
@vokishka píše: Více

Teď jsi mě zaskočila :lol: já jsem nebyla s dětmi kvůli úrazu na pohotovosti hodně let, tak ani nevím jestli by nás s evidence poslali na pohotovost nebo chirurgii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101678
9.5.25 07:38
@Kunikula Strhana píše: Více

Nenapisou, reknou ji, ze si je ma koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7352
9.5.25 07:42

a co myslíš jakou léčbu nasadí u rýmy a lehké teploty?
Dej mu sinupret… mám s tím výborné zkušenosti že rýma rychlejí je pryč. Dej normálni kapky do nosu. A můžeš nasadit nurofen, ten je protizánětlivý a bude mu líp, taky to pomáha na rychlejší vyléčení. Ale prostě na pohotovosti mu fakt nic jiného nemají co dát. Nedají mu antibiotika nebo já nevím co na rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35799
9.5.25 07:43

Nešla bych na pohotovost ani k pediatrovi. Se soplem a zvýšenou teplotou, to jako vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
9.5.25 07:46

@Magic Unicorn To přece není stav na pohotovost. V Motole 16-7, pacienty třídí dle stavu, strávíte tam pěkné 3-4 hodiny, třeba si i něco odnesete. Fakt bych tam nejela, v lékárně Ti poradí. Miminko nám nikdy rýmy, kašle od starších sourozenců nechytilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
9.5.25 07:48

Nechapu, jaky zazrak by asi lekar mohl dat, aby neco nechytl novorozenec. Holt tak to je se sourozenci. Moje druhe miminko bylo nemocne uz dva tydny po porodu. A co. Prezili jsme :lol:

Urcite bych ty deti netahala mermomoci na pohotovost, tam akorat tak chytnou jo dobryho bacila.

Na druhou stranu, pokud ma starsi mesic a pul rymu, tak bych to rozhodne resila s praktickou uz drive. Doufam, ze ty teploty nema nejak dlouho? Nemyslim si, ze zvraci z rymy, kdyz rymu ma kdovi jak dlouho, a teploty vyskocily az ted. Asi nejaka strevni chripka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
9.5.25 07:52

Vždycky mě nesmírně pobaví, když na pohotovosti předběhneme všechny soplánky a jejich rodiče, kteří tam sedí už hodinu a půl…

• Citovat
  • Upravit
15501
9.5.25 07:54
@mamule42 píše: Více

To není jen v Brně … To je celorepublikový problém :roll:
A zkušenost z pohotovosti máme podobnou. Paní tam vyloženě donesla kluka, který měl takovou horečku, že byl jak hadrová panenka. My jsme je teda spustili, když jsme byli na řadě. A ostatní to hned brutálně komentovali. Poslala jsem je do pr… 8)
My jsme tam byli s brutální laryngitidou. Doma nezabíralo nic. :roll:
Naštěstí už je starší a za poslední dva roky měla lar jen jednou.

Ty jo, chudina. Hlavně ať to nemá zlomené. :kytka: Ale určitě na rtg běžte. Nikdy nevíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
9.5.25 07:57

@Šmoulice Na Bulovce detska pohotovost, dost casto jsme sli na radu hned nebo byly pred nama treba jen dve deti

Sla jsem treba v patek odpo, kdyz byl zanet a vedela jsem, ze v nedeli odlitame. Jednou, kdyz se mi dite svijelo v krecich bricha a zvracelo. To ho poslali rovnou na dalsi vysetreni v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
9.5.25 08:02

Svět se v prd. l obrací. Reálně někoho napadne jít s rýmou na pohotovost? Odsávat, mořskou vodu, při blokaci nosu dětský Otrivin, sinupret a hlavu v posteli vyvýšit, aby mu to neteklo dovnitř. Popravdě bych s tímhle nešla ani k pediatrovi, natož na pohotovost. Hodně větrejte a bude to za pár dní dobrý.

• Citovat
  • Upravit
14719
9.5.25 08:03

Vždyť to není ani na pediatra. Na pohotovost už vůbec ne 8o Co bys jako chtěla s doktorem řešit? Starší má prostě virózu, s tou vám doktor nepomůže. A dost pravděpodobně u něj chytíte ještě něco dalšího. Prostě je drž od sebe, staršímu umývej ruce, když je bude mít od soplu.

A kvůli takovým pak dítě třeba se zápalem plic nebo hrozně bolestivým zánětem ucha sedí v čekárně 2 hodiny, než na ně přijde řada. Než doktor odbaví ty nekomplikované virózky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4877
9.5.25 08:33

Na té pohotovosti vysedíte x hodin (protože je pátek mezi svátky bude to sakra na dlouho, s tím počítej) a doktor vám řekne, ať si v lékárně koupíte Sinupret, něco na teplotu a uvaříš mu čaj :nevim: Naprosto zbytečné tam jezdit a tvrdnout. Děti od sebe izoluj, hodně větrej, zvlhčuj vzduch atd.. prostě klasika opatření při nachlazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56092
9.5.25 08:38

To není na pohotovost. Kup mořskou vodu ve spreji do nosu a dávej mu čípek nebo sirup na teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
9.5.25 08:47

Nešla bych nikam, neni to nic hrozného. Prostě je nemocný a musí to vyležet. Ale není to nic na pohotovost, co by ohrožovalo jeho život, nebo nepočkalo do pondělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí