Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj je tu nějaká anorektička nebo popřípadě bývaláanorektička na pokec a vzájemnou pomoc??
@kajuska001 a nechceš napsat, jak si tu vzájemnou pomoc představuješ? právě u tohohle bývaj představy dost odlišný…
Já si tím prošla, ale jak podpořit nevím
Ze zkušenosti musím říct, že jsem se k nějakému odhodlání s tím skoncovat a zase začít normálně žít, musela probojovat sama…cokoliv mi kdo řekl do té doby, než jsem se léčit chtěla, bylo úplně zbytečné…pak už mi pomáhali hlavně doktoři a terapeuti
@kajuska001 píše:
S nekym kdo to zazil..kdo chape jake to je
tak to chápu moc dobře. Zkus napsat něco konkrétního, co tě momentálně trápí, takhle je to takové neurčité ![]()
@alenka84 Nevím co mám dělat:( straním se přítelovi protože jsem už trošku uzavřená do sebe. Štve ho že furt mluvím o tom jak jsem tlustá a jak chci strašně zhubnout. Ignoruje mě a nedá se mu svěřit žádná starost poslední dobou..přemýšlím zda to má vůbec dál cenu ten vztah. Mám teď 63 kilo 165cm a tolik jsem měla než jsem začla.(před 2 lety)..Začlo to starostma a viděla jsem že hubnu a už jsem nejedla sama od sebe s tím že budu ještě štíhlejší a pak to stopnu.Ale nešlo to. Teď se to vrací a já chci strašně zhubnout ale nejde nejíst vždy si musím něco dát
mám výčitky..Hledám jak přestat jíst a mít vůli jako předtím. Předtím jsem přestala s anorexii sama. Skončila jsem u 47 kilo díky lásce (s ním jem do teď). mám to zpět protože jsem nebyla na léčení?? jsme strašně zoufalá. K psychologovi nemám odvahu..s cizíma o mojich problémech se z do očí mluví blbě
Pocit ze budu nekym lepsim kdyz zhubnu :/ mam strasne vycitky ze jsem jedla
@kajuska001 odvahu na psychologa (nebo ještě lépe psychiatra) seber. Pokud do toho člověk zabředne, sám se z toho nevyhrabe…já skončila dvouměsíční hospitalizací. Už je to hodně let zpátky, ale takový nestandardní vztah k jídlu mám dodnes, i když nehubnu nebo něco, ale nejsem schopná se moc v jídle kontrolovat, mám tendence k přejídání (trpěla jsem i bulimií), k výčitkám z jídla, ale nijak to neřeším, nesnažím se to nijak kompenzovat. Naštěstí mám fakt dobrý metabolismus, takže nejsem jak koule, i když teď s třicítkou na krku to jde taky pomalu nahoru (ale nevadí mi to tolik jako dřív) ![]()
@alenka84 me to prave strasne uzira :/ jsem tlusta :/ mam velke stehna a boky.. 165 cm a vaha 63 kilo :/ @Attila8 taky jsem uz parkrat tohle mela ![]()
@kajuska001 píše:
Pocit ze budu nekym lepsim kdyz zhubnu :/ mam strasne vycitky ze jsem jedla
Tak to ti můžu zaručit, že nebudeš
Ale to víš určitě sama…ale chápu tě, vím jaké ty pocity jsou. Já měla ze sebe dobrý pocit, že se dokážu krásně kontrolovat, když sním za den jogurt a jablko. No, dneska vím, že to je jinak, posunuly se mi v životě priority…a i když tak občas nějaká pnutí jsou, rozum vítězí ![]()
@kajuska001 píše:
@alenka84 me to prave strasne uzira :/ jsem tlusta :/ mam velke stehna a boky.. 165 cm a vaha 63 kilo :/ @Attila8 taky jsem uz parkrat tohle mela
Jenže tlustá si budeš připadat úplně stejně, i když budeš mít o 20 kg míň. V tom je právě MA zákeřná. Budeš chtít furt hubnout víc a víc…neexistuje bod, kdy budeš spokojená
Jinak k tvé původní zprávě - buď ráda, že ti nejde nejíst, to je cesta do pekel
Hubnout jde i zdravě
@kajuska001 píše:
@alenka84 jenze ja na sport vubec nejsem:(
to já taky ne…80 % hubnutí stejně dělá strava (ale to neznamená nejíst!), 20 % cvičení