Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Potřebovala bych radu, nejlépe od homeopata. Četla jsem už nějaké diskuze ohledně homeopatik pro snazší porod a lepší hojení po nástrihu. Chtěla jsem se zeptat jestli je potřeba homeopata navštívit nebo by stačilo kdyby mi poskytl radu ohledně léků a dávkování na dálku. Po mailu nebo telefonu.
Radí tady @Jankap, mě už několikrát pomohla. Nejlepší je ovšem osobní setkání, to je jasný.
@Aries6 Dostala jsem tady kontakt na homeopatku, řešili jsme přes Skype. Jelikož nakonec nebylo jasné, co v dané situaci pomohlo (nehojící se zranění), nedopracovaly jsme se k finanční úhradě…a já z toho mám malé výčitky svědomí
.
Kdybys chtěla kontakt, ráda pošlu přes SZ…
Zdravím,
zde na eMiminu funguje online homeopatická poradna zdarma, mohu doporučit. Radí zde paní doktorka Magdalena Záchová.
Hezký den,
Monika
E] @admin píše:
Zdravím,
zde na eMiminu funguje online homeopatická poradna zdarma, mohu doporučit. Radí zde paní doktorka Magdalena Záchová.
Dekuji moc.
@mína77
Lze předpokládat, že v poradně bude doporučená Arnika. K tomu pravděpodobně Staphysagria. MUDr. Kabelková v knize Poznáváme homeopatii k tomu píše: „Maminkám doporučuji užívat některé léky ‚automaticky‘ - na lepší hojení i snížení únavy způsbené porodem.“ A uvádí Arniku na lepší hojení, Chinu na únavu, Staphysagrii po císaři a na nástřih hráze, Pyrogenium jako prevenci po císaři.
Ale homeopatika se nepředepisují podle diagnózy „porod“ nebo „císař“. Homeopatie je individuální věda, homeopat má zjistit problémy konkrétního pacienta a podle toho předepsat. Nemůže tedy předepsat dopředu, protože nemá křišťálovou kouli, aby předpověděl, jak bude pacient v určité situaci reagovat.
I na situaci „porod“ mohou ženy reagovat různě. Hodně žen je po porodu naprosto v pohodě, nepotřebují žádný lék. Některé mohou mít problém způsobený ztrátou krve, některé hormonálními změnami, některé mají problémy s mlíkem, jiné… Pokud např. žena s velkou ztrátou krve při porodu dostane Arniku, tak jí to nemusí udělat dobře, protože potřebuje jiný lék, Arnika totiž ztrátu krve neřeší.
Pokud člověk užívá nesprávně předepsaný homeo lék, tak ten může způsobit ty problémy, které obvykle léčí.
Zkuste ten dotaz ![]()
No po zkušenosti z prvního porodu před 6-ti lety bych byla ráda kdyby byl porod snazší, abych se lépe otvírala během porodu, popřípadě, aby byl i rychlejší. Z druhé strany musí mi stihnout dat kapacku kvůli streptokoku, aby se malé nenakazilo během porodu. Nicméně určité bych hodně ocenila lepší hojení po nastrihu, protože po prvním porodu jsem nebyla kvůli šití schopná snad měsíc fungovat.
@mína77,
takže bys do termínu porodu měla mít snad aspoň 5 týdnů. To je dost šibeniční termín. Vsvětlím.
Pokud jsi při prvním porodu měla problémy a máš pozitivního streptokoka, tak by byla nejvhodnější celková léčba. Tedy určit celkový lék zohledňující tvé nejzávažnější problémy. Takový lék má za úkol zlepšit celkovou obranyschopnost organismu, aby si poradil s tím streptokokem, a zároveň odstranit příčiny, které způsobily špatné otvírání a příliš dlouhý porod.
Problém je v tom, že celkový lék nefunguje jako tlačítko vypnout/zapnout, tedy neuzdraví člověka okamžitě, ale zlepšení je postupné. Zlepšování postupuje tak rychle, jak to organismus zvládá. Takže až měsíc po podání celkového léku se posuzuje, zda byl ten lék dobrý, zda to byla trefa a pacientovi je skutečně o trochu lépe. (Může se samozřejmě zjistit, že to trefa nebyla, pak se mění lék.)
Takže pokud bys něco chtěla řešit, bylo by dobré řešit to teď, aby měl lék čas vyvolat změny. Pokud by byl porod lepší, nebyl by nástřih potřeba možná vůbec.
Existují samozřejmě akutní léky na rozběhnutí nepostupujícího porodu, to ano. Ale je to celá skupina léků, ze které musí homeopat vybrat ten pravý pro konkrétní pacientku. Laik během porodu není schopný vybrat ten správný. Ani já bych si v případě vlastního porodu nebrala do porodnice homeopatika, protože bych nebyla schopná (a ochotná) přemýšlet nad rozdíly mezi léky. Už to samotné přemýšlení by mohlo porod ještě více zpomalit, rušilo by.
To je můj názor.
@Jankap dobrý den Janko, mohla bych se vás zeptat, jestli můžu dceři dát kapky Lymphomyosot na suchý dráždivý kašel? Já už jsem bezradná, 2.týden kašle, mudr dala stoptussin, předtím vybrala Robitussin (byla na prázdninách u babičky), k tomu ještě na noc dostává Coldres noční léčku (má tlumivý účinek). Problém je, že ani po všech těch lécích se hleny nerozpouštějí, pořád kašle tak „dutě“, neproduktivně
je z toho docela sešlá, a ten týden, co strávila teď doma ze školy nebyl vůbec k ničemu. Je jí 12 let, jiné problémy k tomu nemá,,, Pitný režim má zvýšený. Děkuji moc za radu.
Ty kapky nám mudra dala ještě začátkem prosince na kašel a zabrali jí. Ale tehdy byl kašel spojený se zánětem v krku, tak nevím, jestli to mohu zkusit i teď.
@neila píše:
@Jankap dobrý den Janko, mohla bych se vás zeptat, jestli můžu dceři dát kapky Lymphomyosot na suchý dráždivý kašel? Já už jsem bezradná, 2.týden kašle, mudr dala stoptussin, předtím vybrala Robitussin (byla na prázdninách u babičky), k tomu ještě na noc dostává Coldres noční léčku (má tlumivý účinek). Problém je, že ani po všech těch lécích se hleny nerozpouštějí, pořád kašle tak „dutě“, neproduktivněje z toho docela sešlá, a ten týden, co strávila teď doma ze školy nebyl vůbec k ničemu. Je jí 12 let, jiné problémy k tomu nemá,,, Pitný režim má zvýšený. Děkuji moc za radu.
Ty kapky nám mudra dala ještě začátkem prosince na kašel a zabrali jí. Ale tehdy byl kašel spojený se zánětem v krku, tak nevím, jestli to mohu zkusit i teď.
Lymphomyosot je… ehm… Všechny přípravky složené z více homeo léků jsou na… ehm a klasický homeopat je nepoužije.
Posaď holku k počítači, ať mi napíše SZ. Řekni jí, ať mi tyká.
Ať mi napíše, jak ten kašel vypadal na začátku minulého týdne. PŘED léky.
(1) Jak by pila, kdyby to záleželo jen na ní? Měla potřebu pít větší než normálně nebo stejnou jako normálně nebo žízeň neměla?
(2) Pila by horké / teplé / pokojové teploty / studené / ledové?
(3) V kterou část dne byl kašel nejhorší? Kdy se cítila nejlíp?
(4) Objevil se na začátku kašle chrapot?
(5) Je to suchý kašel. Co vyvolává kašel? Má třeba hlen v krku a nemůže ho vykašlat? Má to tam odřené? Nebo jí tam lehtá pírko? Jinak?
(6) Jak na kašel (a celkově na náladu) působil čerstvý vzduch? Třeba během cesty k doktorce. Bylo to na vzduchu lepší / stejné / horší?
(7) Učurávala z kašle? Nutil jí ke zvracení? Cokoliv jiného?
(8) Záchvaty kašle byly dlouhé nebo krátké?
(9) Je ten kašel něčím zvláštní? jiný od ostatních kašlů?
(Budu po poledni.)
Ahoj holky máte někdo zkušenost s tarentula hispana, synovi to napsala doktorka na poruchu pozornosti. Jsem v šoku z čeho se vyrábí. Můžete mě nějak uklidnit, díky ![]()
@lucka.Kr píše:
Ahoj holky máte někdo zkušenost s tarentula hispana, synovi to napsala doktorka na poruchu pozornosti. Jsem v šoku z čeho se vyrábí. Můžete mě nějak uklidnit, díky
Děsí tě pavouci? Klídek ![]()
Homeopatika se vyrábí z kde čeho, např. z jedů (arsen, olovo, rtuť, rulík zlomocný) i různých jiných fujtajblů. V léku potence zhruba 15ch už nemáš ani jednu molekulu původní látky, takže nehrozí nebezpečí ![]()