Je tu někdo, kdo neudělal státnice?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Aspera píše:
Mám okolo sebe 4 případy. Jeden neudělala dvakrát státnice, pak zkusil dodělat školu dálkově, ale byla to prý moc velká buzerace tam jezdit, tak šel dělat do fabriky a je spokojený.
Druhý již při škole štval většinu profesorů, tak jsme se jeho neúspěchu u státnic ani moc nedivili a ani podruhé je neudělal. Pak ještě zkoušel blbnout s falešným diplomem, na to mu taky přišli.
A dvě spolužačky nezvládly na první dobrou jednu státnici. Jedna ji dodělala ihned na druhý pokus, druhá až na 4. s tím, že musela projet znova 5 ročník a pak už to dala.Trošku se mi nezdá to potápění profesory. Proto je tam snad ta komise, aby si zkoušející nemohl dělat co chce. Tu jednu spolužačku bych bývala vyhodila i od další státnice, měla takové okno, že neřekla ani základní pojmy, které bude v práci často využívat. A i přesto ji s 3 pustili dál, ale bylo to čistě na nich.
Mozne to bohuzel je. Je to podle „politicke situace“ dane katedry. Pokud ma jeden z nich dostatecne velky vliv, klidne se stane, ze dalsi si proste netroufnou odporovat nebo hlasovat jinak atd. Ale jak rikam, co je jinde uplne v pohode mozne, jinde nepredstavitelne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za zkušenosti, já teda nejsem deňák, dělám dálkově, mám rodinu. v oboru, který studuji, mám už cca 8 letou praxi a je mi blízký, rozhodně nestuduji jen pro titul školu, co by mě nebavila. Všichni vyučující na naší škole jsou moc příjemní a není tam nikdo, o kom by se dalo říci, že je nepříjemný a že by od něho hrozilo potopení, spíše naopak, myslím si, že budou dělat vše pro to, abychom to zvládli. Ale já se obávám toho, abych se tam nezhroutila, jak to padlo, že se někdo zhroutil na obou pokusech, to je hrůza, mám nervy jak špagáty. Nedovedu si ani představit, že vejdu do té místnosti před 4 člennou komisi (nebo pětičlennou) a něco ze sebe dostanu. Když jsem v napětí, potí se mi ruce a klepou. Ještě 5 let po maturitě jsem měla hrůzostrašné sny.
- Citovat
- Upravit
@Baba píše:
Znam jednu, co takhle nema medicinu. To mi prijde asi nejhorsi. Kdyz neni Bc., tak 3 roky zbytecne, kdyz ne Mgr., tak ma clovek aspon toho Bc., na medine po 6 (bezne vice letech) uplny prd.
Medicína je v tomto dost drsná. Kdyby aspoň po těch 3 letech dostali studenti diplom zdravotní sestry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Baba píše:
Znam jednu, co takhle nema medicinu. To mi prijde asi nejhorsi. Kdyz neni Bc., tak 3 roky zbytecne, kdyz ne Mgr., tak ma clovek aspon toho Bc., na medine po 6 (bezne vice letech) uplny prd.
Ty co jsem zmínila já, jeli všichni rovnou Mgr. V té době to rozčleněné ještě nebylo. Takže taky nemají nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
Ty co jsem zmínila já, jeli všichni rovnou Mgr. V té době to rozčleněné ještě nebylo. Takže taky nemají nic.
Bezva
![]()
Tak kdyz uz se tam clovek hrabe 5let, tak snad neco umi :roll
My meli na medine statnic 5, na Bc. na jine skole si to ani nepamutuju, jen vim, ze to bylo v jeden den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman Tak to by asi moc dobre neslo… po 3 letech mediciny fakt neni studentik kvalifikovany vykonavat praci zdravitni sestry. Ma teoreticke zaklady ale nulovou praxi… max 1 semestr osetrovatelstvi. To fakt nejde. Medicina je bud a nebo. Vsak taky mediky filtrujou hlavne behem prvni 3 roky… z meho rocniku neznam nikoho kdo by pohorel az u statnic. Vetsina letela po prvaku max po druhaku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje blízká kamarádka studovala práva. Byla uz úplne na konci. Chybela ji jen jedna jediná statnice. Nedala to a natolik se z toho psychicky sesypala, že uz nemohla právo ani videt a po tech letech neopakovala studium. Všichni jí radili, at jde na tu skolu znova. Dela si ted v klidu jinou školu. Celou dobu při právech pracovala v oboru. Jejímu spolužákovi se stalo to samý a spáchal sebevraždu.
- Citovat
- Upravit
@Brouk č.1 píše:
Já prošla celou VŠ, zvládla obhajobu a vyletěla jsem z jedné státnicové zkoušky. Dělala jsem ještě 2 opravné pokusy, z toho druhý, když už jsem byla těhotná a stejně jsem je neudělala. Prostě si jedna starší dáma řekla, že mě nepustí. Další, poslední pokus, který se platil, jsem nezkoušela. Po těch třech pokusech už jsem do toho nešla. Obor to byl takový, že mě bavil. Když mi dala nějakou otázku, tak jsem jí odpovídala, přesně jsem věděla, kde to ve skriptech je, ale ona se mi vysmála. To už Tě potom chuť přejde. Nebyla jsem sama, kamarádka, sice měla stejný obor, ale jiné zaměření a dopadla úplně stejně jako já. Nyní nemám potřebu si VŠ dodělávat. Dělám práci, která mě baví, mám dvě děti, manžela… Ale, mrzí mě to… Přeji hodně sil, určitě to zvládneš.
To je škoda, když je v komisi někdo, kdo toho studenta takhle dusí. Já si stejně myslím, že státnice v takové formě by nemusely být. Vždyť ten student prochází jednotlivými zkouškami celé studium. Za mě by stačila obhajoba závěrečné práce.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Moje blízká kamarádka studovala práva. Byla uz úplne na konci. Chybela ji jen jedna jediná statnice. Nedala to a natolik se z toho psychicky sesypala, že uz nemohla právo ani videt a po tech letech neopakovala studium. Všichni jí radili, at jde na tu skolu znova. Dela si ted v klidu jinou školu. Celou dobu při právech pracovala v oboru. Jejímu spolužákovi se stalo to samý a spáchal sebevraždu.
- Citovat
- Upravit
@debra.morgan píše:
Vím o dvou, kteří vyletěli, ne teda teď. Jeden neobhájil práci, ale to mu vedoucí říkala už dřív, at to předělá, že se nedrží tématu, že s tím bude problém, no a byl. Druhý prolezl celou školu jen tak tak, práce si kupoval a přestože diplomku psal sám, tak vyletěl z teorie. taky se to u něj dalo čekat.
A ten první nešel na obhajobu na druhý pokus?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A ten první nešel na obhajobu na druhý pokus?
Mame obhajobu i zkoušení zaroven. Výsledky se dozvíme až potom. Zatím druhý pokus nebyl. Bylo to letos, jen ne teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
Mame obhajobu i zkoušení zaroven. Výsledky se dozvíme až potom. Zatím druhý pokus nebyl. Bylo to letos, jen ne teď.
Aha, tak to je čerstvé. My taky to máme v jeden den. Na předměty máme 3 pokusy na obhajobu 2.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Aha, tak to je čerstvé. My taky to máme v jeden den. Na předměty máme 3 pokusy na obhajobu 2.
Bylo to na začátku roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sestřenice nedopsala diplomku na navazujícího magistra, u státnic byla, to udělala, ale diplomku nedodělala, takže titul nemá. Neshodla se nějak s vedoucím práce, x-krát to předělávala a on to pořád nechtěl, tak už byla pak tak znechucená, že se na to vykašlala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neznám. Spousta lidí z ročníku vyletěla na bc., už méně studentů i později, někteří to zabalili sami, případně přetáhli maximální povolenou dobu studia… na doktorském bylo vcelku běžné, že lidi po 3 letech prezenčního studia přerušili (většinou kvůli práci nebo mateřské) a pak se k tomu už nevrátili. Ale že by někdy nějaká komise nechala vyletět jinak pilného studenta až od SZK, o tom jsem neslyšela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit