Je tu někdo listonoška?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Je tu někdo listonoška?
Holky je tu nějaká listonoška? Začala jsem vykonávat tuto profesi a nevím jestli u toho zůstat. Nic podobného jsem neděla. Dnes 4.den jsem se hroutila. zůstávám o 2 hod. dýl. je toho hodně.
Proč tuto práci děláte??? Jak stíháte? Stačí vám pracovní doba aby jste vše roznesli…vypsali…atd? A za jak dlouho jste se vše naučili? Děkuji za infa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejsem sice listonoška, ale 2 hodiny navíc mi na začátku nepřijdou tak hrozné. Když jsem se zaučovala, zůstávala jsem i dýl
Až se zaběhneš, půjde ti vše rychleji a bude to v pohodě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dvě hodiny navíc je normální, nikdo ti je nezaplatí, budou tě tlačit do uzavírání pojistek na rodinu a tak..
Pokud potřebuješ peníze tak zůstaň (platí vždy včas) ale pokud máš možnost tak se zkus poohlédnout po něčem lepším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dvě hodiny navíc není taková hrůza. Záleží i na dnech, někdy - hlavně začátkem měsíce je toho spousta, pak jsou dny, kdy je pošty méně. Divím se, že už čtvrtý den a chodíš sama. Já se zaučovala s někým skoro dva týdny.
Vydrž. Má to i kladné stránky, třeba to, že hlavně starší lidi tě budou brát takřka jako rodinu a už tě vyhlížet a dostaneš třeba jablko nebo buchtu…M
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mado Jojo, tchýně dostávala domácí nudle do polívky. Vždy mi vrzla sklenici, ale teď už ne.
A tátova přítelkyně taky říkala, že vždy něco dostávala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejsem listonoška, na stávajícím místě jsem přes 12 let a v práci běžně zůstávám déle, protože toho je hodně, klidně i 12 hodin
takže tvoje 2 hodiny při zaučování…závidím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže ty hodiny mi nezaplatí. Zatím jsem byla s paní a i tak nám to trvalo takhle dlouho. Změnili totiž velikost rajonů. Ze 4 na celý den jsou 3 celý den a jeden na 3,75hod. Což je můj. Jenže tím všem přibyla práce. Takže i paní co chodí 10let byla 2 hod navíc, když se nosily letáky…Od pondělka mám chodit sama… Moc se z toho nevidím! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zulitvi píše:
@mado Jojo, tchýně dostávala domácí nudle do polívky. Vždy mi vrzla sklenici, ale teď už ne.A tátova přítelkyně taky říkala, že vždy něco dostávala.
koukam, ze ta prace stoji za uvahu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michaela309
jsi mě pobavila ![]()
Přesčasy každý den, klidně i tříhodinové byly a jsou běžné téměř všude. A představ si, že někde dokonce podepisuješ, že to bereš v potaz, že firmě svůj čas věnuješ bezplatně. Poněvadž ti nic jiného nezbývá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim Tak to ani náhodou. Tchýně dělá přes 15 let na poště doručovatelku a já nastoupila za přepážku a ještě na zkrácenž úvazek a peníze jsem měla větší jak ona po tolika letech. Navíc psychicky to člověka deptá, když tlačí kvůli produktům - účty, pojištění, půjčky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zulitvi mne nikdy v zivote zadna listonoska nenabizela tyhle oblbovaky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zulitvi ja jim tu praci zavidim kvuli cerstvemu vzduchu a fitness zdarma (all in) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
@Michaela309jsi mě pobavila
Přesčasy každý den, klidně i tříhodinové byly a jsou běžné téměř všude. A představ si, že někde dokonce podepisuješ, že to bereš v potaz, že firmě svůj čas věnuješ bezplatně. Poněvadž ti nic jiného nezbývá…
Jestli jsem to pochopila správně, tak @Michaela309 by měla mít úvazek 3,75 h a dělá navíc 2h!, to je o půlku víc! To je podle mě teda dost a od zaměstnavatele těžce nefér!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim Ale i listonosky musi nabizet a plnit normy. On ten čerstvý vzduch taky není výhra - v zimě moc velká zima v létě moc velké vedro, když je chcanec a bouřka tak v tom stejně musí chodit celé dopoledne.
Ještě u té chůze s sebou táhnou těžký vozík a tašku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zulitvi píše:
@AniNevim Ale i listonosky musi nabizet a plnit normy. On ten čerstvý vzduch taky není výhra - v zimě moc velká zima v létě moc velké vedro, když je chcanec a bouřka tak v tom stejně musí chodit celé dopoledne.Ještě u té chůze s sebou táhnou těžký vozík a tašku.
Přesně tak, podle mě je to jedna z nejhorších prací, počasí nepočasí, musí pořád. I ten zedník na stavbě nepracuje za každého počasí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit