Je tu někdo listonoška?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11044
6.3.14 22:23

@Colombina Není to správné. Rozhodně to neschvaluji.

Jsem velice zvědavá kdy mě vylijí z práce, že tam nedržím dobrovolně dvanáctihodinovky a místo toho po osmi a půl hodinové pracovní době (smluvní) poletím o přes ústa do školky.

Tak to vyřešili po svém, nachystají mi na domů pracovní notebook :(

Skličující poznatek, ale co mám dělat? Být bez práce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
6.3.14 22:24

Dělám u přepážky na poště, ale co tak slysím, tak holky jsou po práci bezne 2 nekdy i vic hodin navíc a hold na ukor sveho casu, neproplati se to.:(pouze si pak muzete vybrat nahradni volno, je to pakarna, ale rikejte si, ze porad lepsi nejaka prace nez zadna, chce to cas-zvladnete to..akorát ty produkty jsou hnus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.14 22:34

Nikdy bych na poste nedelala. Dela tam moje mamka, protoze nema v 50letech odvahu/moznost jit jinam, ale je to nehorazna sikana. Ma uvazek 7h (driv tu stejnou obec delali postacky soucasne 2!!! mely 6 a 8h uvazek!!!- a to se samozrejme vesnice jen rozrusta, na kopecky atp.), nachodi 18km, rano si spolu s ostatnima vytahat pytle z auta, roztridit postu, milion papirovani, kaudy recko zapsat na x mist, vsechno natukat do pc, pak si ty km odchodit, v prijemnem pocasi, ale i v 20st mrazech i skoro 40st. vedrech, nema se pred slunkem kam schovat, nema poledni pauzu ani v tech hicech (kdyz jsou v tv zoravy, jakv kancelaricn padaj vedrem) - takze kdo chce ffitness zdarma, bezte si to vyzkouset. Taky se nema celou pochuzku kde vycurat, na ruce tahne tolik kg, ze by to normalni chlap sotva odnesl z obchodu domu… Samozrejme hmotna zodpovednost (nosi mmj, i duchody - hezky v uniforme, aby ji prip. zlodej dobre poznal). Kdyz se doplahoci zpet na postu, vsech o vyuctocat, zaosat a nachystat si letaky na dalsi den. Do vymerenyho casu se vejde ooravdu jen vyjimecne ( a to zrovna ji se lidi az smeji, ze lita jak blazen, ze ji s takovou trefi slak). Vetsinou hooodne pretahuje. Kdyz se kdysi zkousela „vz ourit“, ze to nejde stihnout, rekla ji vedouci, ze to ma jit odpoledne znovu, s rodinou, at ji pomuze… Ale tohle vsech o tak nejak zvladala, praci s lidma ji bavila, ale poslednich x let je tam nehorazna sikana, nuti je prodavat produkty (pojisteni, cigara, losy, puncochy, alobal…!!!), kdo neproda dle norem, jde na koberecek, musi vysvetlovat, proc to neprodal, seberou mu z vyplaty ( my mame, ktera mela neco pres 10tis, uz vzali 2000,–)… Proste byt tebou, tak pokud mas jen malou moz ost nit jinam, bez…

• Citovat
  • Upravit
16986
6.3.14 22:43
@zulitvi píše:
@AniNevim Ale i listonosky musi nabizet a plnit normy. On ten čerstvý vzduch taky není výhra - v zimě moc velká zima v létě moc velké vedro, když je chcanec a bouřka tak v tom stejně musí chodit celé dopoledne. :nevim: Ještě u té chůze s sebou táhnou těžký vozík a tašku.

tak to mi je naprosto jasne, i to vsechno ostatni, co bylo psano pod tebou ponekud agresivne… Radeji se klidim, nez napisu neco treba o nezastavitelnosti pasu a poslouchani o „kuvach, co kuvi normy nebo vydelky“… tam je WC skoro na dosah, ale odbehnout take nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
6.3.14 22:44

V žádném případě nechci obracet diskusi jiným směrem a zakladatelce se omlouvám, pokud to tak bude vnímat.

Ale ve skutečnosti je to tak, že pracovníci pošty jsou teď hodně mediálně propíraní jak to mají těžké, co musí dělat navíc, co musí stihnout a jak je to hrozné a nemožné…

Ale mnohokrát, pokud by pracovníci pošty vyzkoušeli jak to funguje jinde, tak by myslím hodně rychle hodili zpátečku.

Přesčasy normální věc, to, že všichni dělají všechno? Normální a ještě stíháte (musíte - to jsou ty dobrovolné přesčasy navíc) práci za dvě kolegyně na neschopence.

Doba je zlá, ale jak jsem psala, jsem ráda, že svou práci mám a jak ráda se do ní vrátím.

Osobně si stojím zatím, že jsou mnohem náročnější společnosti na své zaměstnance a pošta jen začíná dohánět, to co je téměř všude běžné již několik let.

A taky píšu, že mně nikdy žádný pošťák nic nenabízel, ani sebou nic neměl. Skutečně jsem to po dobu tří let co jsem s malou nezažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
6.3.14 22:55

Dělala jsem poštačku měsíc obíhala to se mnou celá rodina manžel rozvážel i autem hruza a výplata no co slibovali tam fakt nebylo vzala jsem nohy na ramena a mizela do práce se chodilo na 5 placená byla až od 7 do 15 hodin já odcházela cca po 18 hodině to jako prodavačka ve speciálce jsem měla parádní práci oproti tomu to teroru nikdy víc na poštu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.14 23:00

Trojlistek, a tys na poste tedy delala nebo ne? Mas pravdu v tom ze leckde to neni lehky, ale kdyz porovnam, co slysim z prvni ruky o praci na poste a treba ve fabrice, skladu ci u silnicaru, tak ceska posta je jeste o nekolik stupnu na tom hur, co se tyce chovani zamestnancum. I kdyz mozna i to do urcite miry zavisi na povaze tamejsi vedouci, pac treba ta mamina je nechava „za trest“, ze neprodaly, psat slohovky! Jak zlobivy haranty ve skole:-p Ze ti tampostacka dane zbozi nenabizela, je celkem prosty - treba se stydi, jako moje mama, ktera si radsi nechava strhavat z platu, byt to rod. rozpocet boli, nebo to ma vyresene jinak (nakouoi simza urcitou sumu sama, ev, ma domluveny odber s nekym - to slo hlavne s cigaretama, ty uz pry ted nebudou…).

• Citovat
  • Upravit
3696
6.3.14 23:04

@Trojlístek Si představ, že každému, komu dáš dopis, začneš nabízet produkt mezi dveřma. :lol: Nebo se ho zeptáš, jestli nepotřebuje obálku či známku :D My na přepážce jsme museli nabízet každému a jak vedoucí slyšela, že jsem nenabídla, tak bylo zle a vůbec jí nezajímalo, že ten pán má obchod a posílal každý den pár balíčků. Prostě jsem mu každý den jak dementík měla nabídnout produkt. :zed: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
6.3.14 23:15

Anonymní a tobě třeba nestačí co jsem ti napsala já? Tak ještě přidám. Jako asistentka jsem si tahala práci domů. Například právě tu zatracenou poštu. Několik kilo faktur, které se musely rozeslat - to prostě nepočkalo.

Jenže před tím jsem ještě musela kontrolovat DL s fakturou a pokud nesedělo, tak pochopitelně zjistit co a jak opravit a zase se s tím smýkat. Nikoho nezajímalo, že jsem to dělala do dvou do rána. A že to vůbec nebyla má práce, prostě jsem to dělala pár let za kolegyni na RD.

A proč to rovnou neroznést a neušetřit za poštu? Máte to v dosahu MHD, tak to naházejte do schránek a areál v rámci firmy, kde se ostatní firmy nacházejí je potřeba také oběhnout. A když už s nimi budete v kontaktu, zkuste jim nabídnout ještě něco jiného co naše firma nabízí. Ale NE v pracovní době, to musíš být v kanceláři!!!

Jestli jsem dělala tam nebo jinde ti nenapíšu, máš výhodu anonymity. To co jsem napsala je dostačující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
6.3.14 23:17

@zulitvi Už jsem se k tomu vyjádřila, nemusím si nic představovat, sama jsem zažila jen v rámci jiného zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
6.3.14 23:20

@zulitvi A znovu si stojím zatím, že Pošta jako zaměstnavatel ještě v lecjakých úskocích na zaměstnance velmi zaostává!

Absolutně to neschvaluji. Ale jak jsem psala, jsem ráda, že tu práci mám. Mám včas peníze na účtě, nic bokem (o tom je tady neuvěřitelné množství diskusí a z toho vyplývající obtíže, o kterých se vám na poště může jen zdát).

A pokud se vám tam nelíbí, tak tam nepracujte. Jak prosté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6323
6.3.14 23:20

@Michaela309 híí já to zkusila jako brigádu. týden jsme chodila s paní. okruh byl asi cca 5 km možná vic. no, hrůza pak jsem šla sama a po prvním dnu jsem to prostě vzdala :zed: možná jsem byla srab, ale ty nervy, stres a tašky těžký jak prase. ne fakt jsem to nedala. rozdala jsem důchody a šla jsem zpět s brekem :lol: možná teď by to byl lepší, ale už bych do toho nešla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
6.3.14 23:21

@Michaela309 jestli mas moznost jit jinam jdi. Jestli ne, jdi na postu a hledej si neco jineho. Nejsem sice dorucovatelka, ale pracovnik prepazky, tedy zatim, protoze jsem si dovolila mit dite, takze zrusili me pracovni misto a jakmile se vratim z materske dostanu vypoved. Na poste je hrozny natlak, vecne skoleni, porady a dotazy co udelas pro to aby jsi plnila. A budes muset jit dorucovat za kazdeho pocasi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
6.3.14 23:22

@Trojlístek však já to beru, to byla jen reakce na to, že ti žádný pošťák nic nenabízel. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11044
6.3.14 23:25

@zulitvi Ale ani pošťačka ani pošťák sebou nic neměli. Já se na to snad zeptám, až nějakého potkám jak to je.

A teď se tě na rovinu ptám, chtěla by jsi dělat mou práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat