Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Sice už jedno mimino mám, ale uz skoro dospělé a cisarem. Tyhle bolesti jsou pro mě novinka.
Ani nevím, kdy mám jet, jen si rikam, ze bolesti, aby to k tomu bylo, bych poznala. Ted se to ustálilo na 8 min…
Já měla hned od startu kontrakce po pěti minutách, do porodnice jsem šla pěšky až když kontrakce byly nesnesitelné a už jsem chtěla něco na bolest 🤣 normálně bych to měla pět minut, s kontrakcemi jsem šla do porodnice půl hodiny. Stejně to trvalo pak ještě 4 hodiny 🤷 😂
@Betty MacDonald píše:
Na tu vanu bacha, jsem to po ní málem nestihla do porodnice 400 m od baráku. A to jsem měla stahy po čtvrthodině. Chlap mě dotáhl na sál, jen jsem zalehla bez ničeho, jednou hekla a dcera byla na světě.
To chci taky, to je sen
![]()
Tak já jsem usnula, dvě hodiny nic a teď teda docela pravidelné kontrakce 6-7 min., a žádná stavicka. ![]()
Ale myslim, ze to jeste nejsou ty strašidelné na odjezd. Možná to stihne i manžel, mě odvézt.
@Anonymní píše:
Tak já jsem usnula, dvě hodiny nic a teď teda docela pravidelné kontrakce 6-7 min., a žádná stavicka.
Ale myslim, ze to jeste nejsou ty strašidelné na odjezd. Možná to stihne i manžel, mě odvézt.
Tak jak zakladatelko? Mimčo na světě, nebo plany poplach? ![]()
@kruel píše:
Tak jak zakladatelko? Mimčo na světě, nebo plany poplach?
Na to jsem se taky chtěla zeptat…
Podle mě je teď maminka v porodnici a rodí případně už má po.. myslím že zítra napíše že miminko je na světě
Tak doufám, že je vše tak, jak má být. A snad se dozvíme krásnou zprávu ![]()
Ahoj Děvčata,
Tak se jdu představit. Jmenuji se Sebastian, vážím 3,60kg, měříme 51 Cm a vykouknul jsem na svět včera v 18:53. ![]()
Jinak, průběh, někdo tu psal, že snad neporodím v obýváku, tak nebyl daleko od pravdy. ![]()
Do 15:00 jsem měla kontrakce 9-8-7 minut, pořád nic moc. V 16:00 už jsem prodýchávala, (kompletně vycistena, musím rict
), v 17:30 to teprve skočilo na všemi deklarovaných 5min., a že se tedy má jet.
Tak jsem ještě asi 20 min hledala průkazku, kterou jsem sice měla spořádaně a zodpovědně sbalenou, ale do té tašky jsem koukla snad 15×. Objevila jsem ji na 16.ty pokus presne tam, kde jsem ji dala a myslela si, že je, mezitim jsem stihla prohledat cely dum, samozrejme.
V 17:50 sedáme do auta, manžel stihnul.
V 17:58 jsme před porodnici, já už 3 min intervaly, bolí docela zdařile. A můj muž, že prej nemůže zaparkovat na invalidech. Ještě dvakrát objel nemocnici, a když viděl můj extrémně zuřivý výraz, zaparkoval na invalidech. ![]()
V 18:10 vyšetření a já si říkala, tak, jestli to bude na 2, tak chci ukončit sekcí, a rozhodně hodně tvrdou narkozu.
To už byly stahy co dvě minuty.
Otevřená na 8, což jsem ani sama nečekala. Doktorka povídá:”Tak vy nám tu dlouho nepobudete, máte to skoro za sebou.”
Mně slzy štěstí. ![]()
Pak už to šlo rychle, na sál, bez čehokoliv, chvilinku jsem ležela, pak už pocit na tlačení. 3 zatlačení a malý byl na světě.
Bez nástřihu a poranění.
Chvilicku jsem byla nervozni, protože se docela dlouho čekalo na placentu, ale naštěstí ok.
Chtěla jsem původně ambulantní porod, pokud bude vše ok, ale s doktorkou z dětského jsme se domluvily na slušném kompromisu a pokud nebude Šebík žlutej, jak banán, tak půjdeme dnes večer, aby to bylo 24 hodin.
Musím říct, že personál skvělý, porod skvělý, až na to parkování a dnes se cítím jako kdyby ze mě spadnul balvan a mám hrozně energie.
Mnohem lepší, než první porod sekcí, to jsem nebyla schopna 14 dni pořádně rovně chodit a srůstaní břišních svalu pekně pálí. ![]()
Tak jsem chtěla být vyčerpávající, abyste z toho taky něco mely, když jsem vás včera otravovala on-line. Díky moc za podporu. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj Děvčata,Tak se jdu představit. Jmenuji se Sebastian, vážím 3,60kg, měříme 51 Cm a vykouknul jsem na svět včera v 18:53.
Jinak, průběh, někdo tu psal, že snad neporodím v obýváku, tak nebyl daleko od pravdy.
Do 15:00 jsem měla kontrakce 9-8-7 minut, pořád nic moc. V 16:00 už jsem prodýchávala, (kompletně vycistena, musím rict), v 17:30 to teprve skočilo na všemi deklarovaných 5min., a že se tedy má jet.
Tak jsem ještě asi 20 min hledala průkazku, kterou jsem sice měla spořádaně a zodpovědně sbalenou, ale do té tašky jsem koukla snad 15×. Objevila jsem ji na 16.ty pokus presne tam, kde jsem ji dala a myslela si, že je, mezitim jsem stihla prohledat cely dum, samozrejme.
V 17:58 jsme před porodnici, já už 3 min intervaly, bolí docela zdařile. A můj muž, že prej nemůže zaparkovat na invalidech. Ještě dvakrát objel nemocnici, a když viděl můj extrémně zuřivý výraz, zaparkoval na invalidech.
V 18:10 vyšetření a já si říkala, tak, jestli to bude na 2, tak chci ukončit sekcí, a rozhodně hodně tvrdou narkozu.
Otevřená na 8, což jsem ani sama nečekala. Doktorka povídá:”Tak vy nám tu dlouho nepobudete, máte to skoro za sebou.”
Mně slzy štěstí.
Pak už to šlo rychle, na sál, bez čehokoliv, chvilinku jsem ležela, pak už pocit na tlačení. 3 zatlačení a malý byl na světě.
Bez nástřihu a poranění.
Chvilicku jsem byla nervozni, protože se docela dlouho čekalo na placentu, ale naštěstí ok.
Chtěla jsem původně ambulantní porod, pokud bude vše ok, ale s doktorkou z dětského jsme se domluvily na slušném kompromisu a pokud nebude Šebík žlutej, jak banán, tak půjdeme dnes večer, aby to bylo 24 hodin.
Musím říct, že personál skvělý, porod skvělý, až na to parkování a dnes se cítím jako kdyby ze mě spadnul balvan a mám hrozně energie.
Mnohem lepší, než první porod sekcí, to jsem nebyla schopna 14 dni pořádně rovně chodit a srůstaní břišních svalu pekně pálí.
Tak jsem chtěla být vyčerpávající, abyste z toho taky něco mely, když jsem vás včera otravovala on-line. Díky moc za podporu.
Moc gratuluju
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj Děvčata,Tak se jdu představit. Jmenuji se Sebastian, vážím 3,60kg, měříme 51 Cm a vykouknul jsem na svět včera v 18:53.
Jinak, průběh, někdo tu psal, že snad neporodím v obýváku, tak nebyl daleko od pravdy.
Do 15:00 jsem měla kontrakce 9-8-7 minut, pořád nic moc. V 16:00 už jsem prodýchávala, (kompletně vycistena, musím rict), v 17:30 to teprve skočilo na všemi deklarovaných 5min., a že se tedy má jet.
V 17:58 jsme před porodnici, já už 3 min intervaly, bolí docela zdařile. A můj muž, že prej nemůže zaparkovat na invalidech. Ještě dvakrát objel nemocnici, a když viděl můj extrémně zuřivý výraz, zaparkoval na invalidech.
Mně slzy štěstí.
Bez nástřihu a poranění.
Mnohem lepší, než první porod sekcí, to jsem nebyla schopna 14 dni pořádně rovně chodit a srůstaní břišních svalu pekně pálí.
Tak jsem chtěla být vyčerpávající, abyste z toho taky něco mely, když jsem vás včera otravovala on-line. Díky moc za podporu.
Gratuluju
a proč spěcháš domů? Já byla ráda, že se o mě někdo chvilku stará
![]()
@Meggiska píše:
Gratulujua proč spěcháš domů? Já byla ráda, že se o mě někdo chvilku stará
![]()
![]()
To by bylo na další téma. Jsem ráda, že mi tady vyšli vstříc a nikdo se nerozčiloval a byl to rozumný dialog dvou lidí. ![]()
@Anonymní píše:
To by bylo na další téma. Jsem ráda, že mi tady vyšli vstříc a nikdo se nerozčiloval a byl to rozumný dialog dvou lidí.
To je super, důležitý je vstřícný personál ![]()