Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A jsi prvorodička nebo už je to několikáté dítě? 🙂 Já měla od prvních kontrakcí vždycky kupu času 😂
Burcovat v 8 hodin? Půl republiky je vzhuru! Mozna v posteli, ale vzhuru 🙂
@Meggiska píše:
A jsi prvorodička nebo už je to několikáté dítě? 🙂 Já měla od prvních kontrakcí vždycky kupu času 😂
Sice už jedno mimino mám, ale uz skoro dospělé a cisarem. Tyhle bolesti jsou pro mě novinka.
Ani nevím, kdy mám jet, jen si rikam, ze bolesti, aby to k tomu bylo, bych poznala. Ted se to ustálilo na 8 min… ![]()
Já jsem i u třetího dítěte měla od prvních kontrakci spoustu hodin času… takže já bych byla v klidu. Ale jeslti máš být v klidu ty, to ti tu nikdo nepovi. V 8 ráno bych s klidem plasila všechny okolo, není to nijak brzo. A i kdyby bylo, tak porod je snad něco, kvůli čemu se plasit tak nějak všeobecně může, ne? Já jsem jednou moji mamce volala ve 2 ráno, před vsednim dnem, kdy měla jít do práce… takže neděli ráno bych brala jako pohodicku…
Kdy jste jely vy do porodnice?
S kamaradkou zatresu az si budu připadat na odjezd, je vedle v bytě ![]()
@Midaku píše:
Já jsem i u třetího dítěte měla od prvních kontrakci spoustu hodin času… takže já bych byla v klidu. Ale jeslti máš být v klidu ty, to ti tu nikdo nepovi. V 8 ráno bych s klidem plasila všechny okolo, není to nijak brzo. A i kdyby bylo, tak porod je snad něco, kvůli čemu se plasit tak nějak všeobecně může, ne? Já jsem jednou moji mamce volala ve 2 ráno, před vsednim dnem, kdy měla jít do práce… takže neděli ráno bych brala jako pohodicku…
Jojo, to nejsem tak ohleduplná. Spis si uzivam ten klid. Jakmile je zburcuju, tak začne stres a panika. To nechci.
@Modra1 píše:
Tak snad neporodis v obýváku
Tak snad to těch 6 minut do porodnice dám ![]()
@Anonymní píše:
Tak snad to těch 6 minut do porodnice dám
Jzs tak to je pohoda
Tak držím palce
Já to měla 50 min.
Burcuj až budeš mít kontrakce po 5 minutách. Dej si vanu, sprchu a uvidíš jestli se to rozjede.
Většinou porod docela trvá, tak si užij tu chvíli co teď máš
to teseni se a očekávání, kdy to ještě není brutal
ale už víš, že už se s miminkem brzo uvidite
ja byla vždy od samého počátku v porodnici a dodnes mě to mrzí, minimálně den jsem si to mohla prožívat doma ve svém prostředí a soukromi
držím palce ![]()
@VitaminC píše:
Mas cas. Klid. Vlez si do vany.
Na tu vanu bacha, jsem to po ní málem nestihla do porodnice 400 m od baráku. A to jsem měla stahy po čtvrthodině. Chlap mě dotáhl na sál, jen jsem zalehla bez ničeho, jednou hekla a dcera byla na světě.
Dobré ráno, Holky.
Tak manžel na výjezdu, přijede až okolo šesté. Kamarádka, co má za úkol mě odvézt do porodnice, kdyby muž nestihnul, sladce spinká. A já si tady jedu kontrakce už hodinu a půl cca po 10-8 minutách. Jsem 39+6, tak si myslím, že krásně na termín.
Že tu někdo je, prosím 
Nechci ještě nikoho burcovat, jestli to nejsou poslíčci. Zatím jsem v klidu.
Teda, zatím nechci plašit rodinu, tak jdu plašit vás v neděli ráno.
Anonym, ráda bych, aby se to nikdo nedočetl z emimina, ale oznámila jsem to sama