Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj Děvčata,Tak se jdu představit. Jmenuji se Sebastian, vážím 3,60kg, měříme 51 Cm a vykouknul jsem na svět včera v 18:53.
Jinak, průběh, někdo tu psal, že snad neporodím v obýváku, tak nebyl daleko od pravdy.
Do 15:00 jsem měla kontrakce 9-8-7 minut, pořád nic moc. V 16:00 už jsem prodýchávala, (kompletně vycistena, musím rict), v 17:30 to teprve skočilo na všemi deklarovaných 5min., a že se tedy má jet.
Tak jsem ještě asi 20 min hledala průkazku, kterou jsem sice měla spořádaně a zodpovědně sbalenou, ale do té tašky jsem koukla snad 15×. Objevila jsem ji na 16.ty pokus presne tam, kde jsem ji dala a myslela si, že je, mezitim jsem stihla prohledat cely dum, samozrejme.
V 17:50 sedáme do auta, manžel stihnul.
V 17:58 jsme před porodnici, já už 3 min intervaly, bolí docela zdařile. A můj muž, že prej nemůže zaparkovat na invalidech. Ještě dvakrát objel nemocnici, a když viděl můj extrémně zuřivý výraz, zaparkoval na invalidech.
V 18:10 vyšetření a já si říkala, tak, jestli to bude na 2, tak chci ukončit sekcí, a rozhodně hodně tvrdou narkozu.
To už byly stahy co dvě minuty.
Otevřená na 8, což jsem ani sama nečekala. Doktorka povídá:”Tak vy nám tu dlouho nepobudete, máte to skoro za sebou.”
Mně slzy štěstí.
Pak už to šlo rychle, na sál, bez čehokoliv, chvilinku jsem ležela, pak už pocit na tlačení. 3 zatlačení a malý byl na světě.
Bez nástřihu a poranění.
Chvilicku jsem byla nervozni, protože se docela dlouho čekalo na placentu, ale naštěstí ok.
Chtěla jsem původně ambulantní porod, pokud bude vše ok, ale s doktorkou z dětského jsme se domluvily na slušném kompromisu a pokud nebude Šebík žlutej, jak banán, tak půjdeme dnes večer, aby to bylo 24 hodin.
Musím říct, že personál skvělý, porod skvělý, až na to parkování a dnes se cítím jako kdyby ze mě spadnul balvan a mám hrozně energie.
Mnohem lepší, než první porod sekcí, to jsem nebyla schopna 14 dni pořádně rovně chodit a srůstaní břišních svalu pekně pálí.
Tak jsem chtěla být vyčerpávající, abyste z toho taky něco mely, když jsem vás včera otravovala on-line. Díky moc za podporu.
Paráda, úplná nadhera
gratuluji!!!
@Anonymní píše:
To by bylo na další téma. Jsem ráda, že mi tady vyšli vstříc a nikdo se nerozčiloval a byl to rozumný dialog dvou lidí.
Máš určitě své důvody. Tohle je super, já rodila v Rakovníku, porodnice je hodně otevřená všemu, šestinedělí komunismus. Chtěla jsem ambulantně a nakonec, že po 24 h… to byla válka normálně, ponižování, doktorka mě obviňovala ze lhaní
fakt drsný, kor po porodu. Tak gratuluji i k vyberu porodnice, že mají takový super pristup ![]()
Taky gratuluji 💐 mně u druhého porodu začali kontrakce ve 21 hod a ve 21:35 byla Maruška na světě 😀