Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj obracim se na holky co jejich porod byl zakoncen klestemi.Uz ma po porodu chvili, ale zajima me jedna vec. Pamatuju si a vim, ze to byla strasna bolest, kdyz mi tam ty kleste davala, jeste horsi nez cely porod. Nedalo se to vydrzet a kdyz me nekdo slysel musel si myslet, ze me tam snad vrazdi.Tak me zajima, jestli ta bolest byla z toho a nebo to bylo neco jineho, z metod jak nejdrive miminko dostat ven(vim, ze mi sestra tlacila na bricho)Diky vsem za odpovedi
Já měla porod kleštěmi a samotná ta operace nebolela vůbec, všechno to opíchali injekcema. Doktor se ještě ptal mladší doktorky, kolik toho píchla, aby to bylo dost. Rozthlo mě to až ke konečníku i se svěračem a cítila jsem jen trochu pálení..Bolesti jsem si pak ale užila víc, než dost…
Na tohle u me nebyl vubec cas…ja jsem mela na tlaceni asi 5 pokusu, protoze uz nemel kyslik i tak ho pak prodychavali a proste to neslo, doktorka jen neco lila na spodek a vlozila a vytahla, ale ta bolest byla fakt hrozna.
@podzim píše:
Na tohle u me nebyl vubec cas…ja jsem mela na tlaceni asi 5 pokusu, protoze uz nemel kyslik i tak ho pak prodychavali a proste to neslo, doktorka jen neco lila na spodek a vlozila a vytahla, ale ta bolest byla fakt hrozna.
U mě to bylo to samé. Třikrát zatlačit k tomu tlaky na břicho, pak ráz naráz kleště dovnitř ven a dítě bylo venku. Proto mě taky tak roztrhli. Ale opíchnout to stihli. Nemyslím si, že by porod kleštěma byl někdy lážo plážo. Dělá se to v těch akutních situacích.
Měla jsem takový první porod, už je to spoustu let.
Je víc druhů kleští a určité úkony se musí dělat při kontrakci. Samotná operace mě nebolela vůbec. A i potom jsem začala celkem rychle fungovat, jen jsem asi 3 týdny seděla na nafukovacím kruhu.
Následky nemáme, další děti se narodily přirozeně a rychle.
Míra bolestivosti může být daná i nezkušeností porodníka a dalšími okolnostmi.
Já měla taky jeden kleštový porod, ale žádnou velkou bolest jsem necítila, a dokonce mě ani nenatrhli, je pravda že to dělal primář a měl hodně zkušeností. Akorát mě bolely pár dní kosti.
@podzim já měla klestovy porod a vím, že to celé bylo jak vymítání ďábla ![]()
Ani nevím jestli bolely ty kleště nebo ten porod, ale bylo to šílený. 45min tlačení bez výsledku, pořád mi měnili polohy a po dnu nespani jsem byla úplně vyřízena.
Modřínu jsem měla jak když mě kopnul kůň a hodně velké sítí.
No už bych to nechtěla, ale mám zdravé dítě, tak to je nejdůležitější ![]()
Druhý porod jsem šla na CS kvůli váze dítěte a právě těm prvním kleštím u normální váhy..
Mam zdrave dite to je pro me nejdulezitejsi, ale zajimalo me to, ale treba to mohlo byt i tim tlacenim sestricky, kdovi. Nicmene mi pak doktor na kontrole po sestinedeli rikal, ze po klestovem porodu jsou na cipku jizvy, tak jsem asi mela a bude to citlivejsi, coz zavedeni tamponu treba bylo, ale uz je to dobry, jsem po porodu uz 10m. A moc me nesili odhaduju tak max 5-10min.Bylo to me druhe dite a posledni.Mel 4200gr a nebyl cas menit polohu, vytahli ho, jak rekl doktor na kyclik za minutu dvanac a bylo to tak ![]()
Tvl ani mi to nepřipomínejte. Vůbec nechápu jak jsme to s malou přežily…Pravda o život nám docela šlo. Já toho k tomu ale měla daleko více. Vyvolávačka, špatně napíchnutý epidural a následně už mi nic na bolest dát nemohli. Takže v šílených kontrakcích kleště…brutal co bych nepřála nikomu. Druhý den na vizitě se na mě přišlo podívat asi 10 doktorů a chovali se ke mně jak ke královně. Bylo jim jasný, čím jsem si prošla..Měla jsem snad veškerý komplikace, který člověk u porodu může mít