Je tu prosim nějaký pěstoun?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Je tu prosim nějaký pěstoun?
Mohl by mne prosím někdo poradit chceme si vzít s manželem do pěstounské péče malé děcko, manžel má invalidní důchod a já pracuji, ale za 11 let jdu do důchodu, a mám obavy, aby jsme ho uživili, vůbec nevím, na co máme nárok, děkuji moc za srozumitelnou odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@lakoušenek píše:
Mohl by mne prosím někdo poradit chceme si vzít s manželem do pěstounské péče malé děcko, manžel má invalidní důchod a já pracuji, ale za 11 let jdu do důchodu, a mám obavy, aby jsme ho uživili, vůbec nevím, na co máme nárok, děkuji moc za srozumitelnou odpověď
Silně to vypada, ze chcete dite kvuli prispevkum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To určitě ne, ale bojím se, aby jsme na to v důchodu měli, zatím mám plat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvůli penězům, ani nevím jakým, do toho nejdeme, chtěli jsme svoje, ale bohužel, a manžel chce pořád toho syna no
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za 11 let jdeš do důchodu? To už je to přes 50, ne? To chceš malé dítě do pěstounské péče? S manželem v invalidním důchodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lakoušenek píše:
Kvůli penězům, ani nevím jakým, do toho nejdeme, chtěli jsme svoje, ale bohužel, a manžel chce pořád toho syna no
no, zrovna tento důvod pro pěstounství není úplně ok, obzvlášť 11let před důchodem
takže holčičku evidentně nechcete, chcete jen „někoho“ kdo naplní manželovi tužby po dědici…no, chudák dítko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To není zrovna ta správná motivace pro pěstounství.
Dost pochybuji, že projdete pěstounskou přípravou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty to píšeš, jako kdybyste si chtěli vzít z útulku psa a když na to nebudete mít, tak půjde nazpět. Proč jste toto neřešili dřív?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lakoušenek píše:
To je ale zvláštní motivace pro pestoustvi. Věk kolem padesáti už je asi hraniční, ale nemožné to není. Jen teda počítejte s větším dítětem, maličké spíš ne.
A finančně to asi půjde, budeš mít plat pěstouna a dávky na potřeby dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zásadně načerpej informaci o náhradní péči z oficiálních zdrojů, třeba zde
https://nahradnirodina.cz/
https://www.mpsv.cz/…rodinne-pece
https://www.pestouni.cz/
nemůžete jít do něčeho, o čem vůbec nic nevíte!!!
stejně budete muset projít sítem testů a přípravy, není to tak jednoduché, jak si zřejmě myslíš.. bude se posuzovat úplně vše (včetně vašich dluhů třeba) a do pěstounky počítej s tím, že půjde problémovější dítě nevhodné do adopce, tedy spíše starší a s nějakou diagnozou (ADHD přinejmenším)…+ složitou rodinnou anamnézou a formální věci (např. vydání OP, přestupy na jinou školu) bude nutné řešit se zákonným zástupcem nebo přes soud/ospod… nevím, jakou máte motivaci, ale pořádně si to rozmyslete..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem adoptovana, bratr je v pěstounské péči. Pokud zažádate o dítě, nejspíš Vám nenabídnou miminko nebo dítě v předškolním věku (ačkoliv i babicky se starají o malé děti.. ). Budete muset projít testy psychologů a rukama sociálních pracovníků. Každý region má i své doprovodné organizace, do té se budete muset zařadit a pravidelně docházet a budete se muset účastnit seminářů. Moje máma tam chodí ráda, hodně vypráví, je tam i hodně starších lidí, kteří se starají o svá vnoučata apod. Většina těchto organizací pomáhá i s papírováním, mají svého psychologa pro náhradní rodiče i pro děti a pomáhají jak se dá. Samozřejmě chodí i na pravidelne kontroly. Moje máma je v částečném důchodu skoro celý život a na bráchu pobíra asi 12tisic. Ale do práce nebo na brigádu atd může chodit úplně normálně. Budete mít nárok i na různé slevy na dítě - sleva na tábory, na školu v přírodě atd.
Jen tedy z vaší strany motivace nic moc, chtít si osvojit dítě jen kvůli manželovi, že chce kluka, to mi přijde málo. S takovými dětmi je práce a chce to mít srdce a cit na dlani. Jestli se vám do toho nechce, tak to nedělejte. Holt se měl manžel víc snažit když byl mladší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za odpovědi, no musíme to pořádně promyslet, jinak už máme i vnoucata
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berua13 píše:
To je ale zvláštní motivace pro pestoustvi. Věk kolem padesáti už je asi hraniční, ale nemožné to není. Jen teda počítejte s větším dítětem, maličké spíš ne.
A finančně to asi půjde, budeš mít plat pěstouna a dávky na potřeby dítěte.
nebude mít plat pěstouna, nebude profi pěstoun.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
nebude mít plat pěstouna, nebude profi pěstoun.
Tak odměna pěstounovi… nebo dlouhodobí pěstouni nemají žádný" příspěvek"a jen příspěvek na potřeby dítěte? Jsem myslela, že mají… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lakoušenek píše:
Děkuji moc za odpovědi, no musíme to pořádně promyslet, jinak už máme i vnoucata
Tak si užívejte vnoučata
v tomhle věku a navíc s nemocným chlapem vás dítě utahá
navíc nedostanete žádné bez problémů, nebo malé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit