VŠ ve 34 letech ano/ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
245
27.8.23 17:55

VŠ ve 34 letech ano/ne

Ahoj, mám dilema.
Je mi 34 let, mám děti 4 roky a 10 let. Poslední dobou uvažuji o tom splnit si sen a přihlásit se na VŠ pedagogického směru. Nejvíc mě láká obor speciální pedagogika, ale dívala jsem se i na vychovatelství. Samozřejmě dálkově.

Ale stále váhám, zda do toho jít.
Momentálně pracuji jako pokojská na větším hotelu v Brně, práce mě docela baví, hlavně mi vyhovuje kvůli tomu, že mám pracovní dobu jen ranní a domů jdu s čistou hlavou. Ale tam někde vzadu stále přemýšlím o tom, dodělat si vzdělání a jít pracovat do školství. Šly byste do toho v tomto věku?
Děkuji za každý názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.8.23 17:58

Ano! Držím palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
27.8.23 17:59

Samozřejmě. Vzdělání je důležité vždy a otevře ti dveře do zajímavějších postů a povolání. A taky si uvědom, že máš před sebou dalších 34 let práce. Možná i víc, nejspíš pak ani na ty důchody nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8404
27.8.23 17:59
@janulicek89 píše:
Ahoj, mám dilema.
Je mi 34 let, mám děti 4 roky a 10 let. Poslední dobou uvažuji o tom splnit si sen a přihlásit se na VŠ pedagogického směru. Nejvíc mě láká obor speciální pedagogika, ale dívala jsem se i na vychovatelství. Samozřejmě dálkově.Ale stále váhám, zda do toho jít.
Momentálně pracuji jako pokojská na větším hotelu v Brně, práce mě docela baví, hlavně mi vyhovuje kvůli tomu, že mám pracovní dobu jen ranní a domů jdu s čistou hlavou. Ale tam někde vzadu stále přemýšlím o tom, dodělat si vzdělání a jít pracovat do školství. Šly byste do toho v tomto věku?
Děkuji za každý názor.

Jasně, neboj se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20858
27.8.23 18:01

Hele vždycky to můžeš zkusit. Ono to není taková sranda a ty roky jsou dlouhý a ta škola ti vezme mraky volnyho času. A když začneš, tak x let nebudeš mít čistou hlavu. Ale máš na dalších 30 pracovních let co nabídnout s možnost lepší práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.8.23 18:03

Nikdy není pozdě. Dej na svůj pocit. Nenechej se odradit. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
27.8.23 18:03

@janulicek89 delam prave taky VS pedagogickou.. jsem trosku starsi, taky 2 deti - 6 a 13. Je to nekdy masakr, ale da se to.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
27.8.23 18:05
@janulicek89 píše: Šly byste do toho v tomto věku?
Děkuji za každý názor.

V této životní fázi se soustřeď na kombinované studium. To znamená najít si zaměstnavatele, který bude ochoten Ti poskytovat úlevy a studijní volno po celou dobu studia.

Pro kombi studium potřebuješ volné pátky 2× měsíčně a volno v období zkoušek.

U kombi studia pedagogického oboru by mělo smysl pokoušet se jedině pokud škola uzná Tvou pedagogickou praxi u zaměstnavatele. Ty ale žádnou uznatelnou praxi nemáš, takže napřed si vyjasni jaké jsou požadavky školy, Tvé pracovní možnosti, a následně změň zaměstnání.

Příspěvek upraven 27.08.23 v 18:22

• Citovat
  • Upravit
20858
27.8.23 18:07

@Tala20 jo no, to je správná poznámka. Pokud pojede se studiem čistě jen sama na sebe, tak většina dovolené padne na studium. S tím to chce taky počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
27.8.23 18:14

MUNI má specku se zaměřením na vzdělávání. To je lepší, než se pustit do studia vychovatelství. Nebo případně raději předškolní a mimoškolní pedagogiku. Otevírá to více možností uplatnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
27.8.23 18:14

Znám z práce pár lidí, který měli HPP a přitom studovali. Věk 20 - 35 let. Jedna i s malým miminkem. Za mě mají velký obdiv.
Navíc pokud je to tvůj sen, jak píšeš, tak to určitě zkus. Pořád lepší něco zkusit, i kdyby se to nepovedlo než litovat toho, že jsi to nikdy ani nezkusila.
Také přemýšlím, že časem si nějakou vejšku dodělám, ale zatím jsem nenašla takovou, která by mě tolik zaujala nebo bych si řekla, že to chci dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
27.8.23 18:41
@janulicek89 píše:
Ahoj, mám dilema.
Je mi 34 let, mám děti 4 roky a 10 let. Poslední dobou uvažuji o tom splnit si sen a přihlásit se na VŠ pedagogického směru. Nejvíc mě láká obor speciální pedagogika, ale dívala jsem se i na vychovatelství. Samozřejmě dálkově.Ale stále váhám, zda do toho jít.
Děkuji za každý názor. Tu

Ano, ano, ano!!!
Sny se mají plnit. Já si v 36ti teď dělám z rodičovské MBA. Doma mám skoro tříleťáka. Končit studium (závěrečná práce, zkoušky a obhajoba) bude už s dalším čerstvým miminkem :)
VŠ jsem taky dělala kombinovaně při práci, zaměstnavatel o tom tedy nevěděl :) Byl to záhul, ale zase jsem byla bez dětí…
Ale stálo to za to.
Fandím ti a držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
27.8.23 18:53

Jdi do toho :mavam:.

• Citovat
  • Upravit
8654
27.8.23 18:53

Určitě ano. Já se do toho pouštím právě teď. Děti mám 3, nejmladší má 4 roky. Jdu studovat Učitelství pro MŠ, za mesic zacina semestr… Uvidíme, jak to dopadne. Skončit se dá vždycky. Ale nebudu litovat, že jsem to nezkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32873
27.8.23 18:55

Určitě jo. Taky uvažuju co dál. VŠ už mám, tak úplně další se mi nechce, spíš rozšířit kvalifikaci. Ve školství už pracuju. Pedagogické minimum jsem dodělávala s ročním prckem. Teď mají děti 4,11,13 a uvažuju kam si dám po novém roce přihlášku. Je mi 40. Jediné co mě odrazuje jsou přednášky o víkendu, být jako rodina spolu je pro nás priorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze