Prodej státnicových otázek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Je to docela individuální, někdo se na tom snaží vydělat, někdo zas chce pomoct, a nic za to nechce, ač mu to dalo hodně práce. Já se přikláním ke střední cestě, třeba bych si za to řekla 200 a je to. Vždy jsem totiž byla ten typ, co sice nad něčím dlouho sedí, ale klidně to pošlu pak dál.
Nevím, jak si na tom ty, třeba si představuješ více.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží, jak dlouho jsi nad tím seděla. Chtěla bych talk 500.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu s dotazem..letos jsem státnicovala, a otazky na statnice jsem si sama celé vypracovávala, delala jsem je cele minule leto a teď se mi ozval jeden člověk, ze by je rad ode mě koupil…nevíte, jak se pohybuje taková cen za státnicové otazky?
Statnice jsem skládala ze 3 predmetu a každý předmět mel 30 otázek
Máš to řádně ocitované a ozdrojované? Pokud ne, neměla bys to prodávat.
Je mi líto toho chudáka, který je koupí. Různá torza okruhů kolují fakultami. A otázky se každý rok trochu mění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
Máš to řádně ocitované a ozdrojované? Pokud ne, neměla bys to prodávat.Je mi líto toho chudáka, který je koupí. Různá torza okruhů kolují fakultami. A otázky se každý rok trochu mění.
Právě. Není nad to si to nachystat sám. Taky jsem nabral nějaký a hle, nějaký starší a jiné otázky a jiná legislativa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
Máš to řádně ocitované a ozdrojované? Pokud ne, neměla bys to prodávat.Je mi líto toho chudáka, který je koupí. Různá torza okruhů kolují fakultami. A otázky se každý rok trochu mění.
Sorry, ale odkud jsi spadla? Svoje vlastní vypracované otázky si přece nebudeš doplňovat o zdroje, dodělávat si tam citace podle normy… Poznámky jsou poznámky přece. S VŠ prostředím mám velkou zkušenost a takto - podle tebe - vypracované podklady na státnice jsem nikdy neviděla. Pochopitelně máš uvedenou třeba poznámku, kdo je autor teorie nebo definice a autora, ale citace? A druhá věc. Jakým právem sí osobuješ někomu vykládat co může a nemůže prodat? Zakladatelka nezvažuje žádnou protiprávní činnost. Sorry, ale tato akademická povýšenost (naprosto nemístná, každý, ať používá prameny jaké chce, arbitrem bude zkušební komise u statnic) mě nadzvedavá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu s dotazem..letos jsem státnicovala, a otazky na statnice jsem si sama celé vypracovávala, delala jsem je cele minule leto a teď se mi ozval jeden člověk, ze by je rad ode mě koupil…nevíte, jak se pohybuje taková cen za státnicové otazky?
Ahoj, pár let zpátky jsem učila na VŠ a studenti se přiznali, že okruhy se kupují za 1000 Kč za okruh (25-30 otázek), ekonomický obor, mimo Prahu, ale musím říct, že mi to přišlo strašné
my jsme je vyměnili za láhev vína a něco dobrého ![]()
- Citovat
- Upravit
@1Pears1 píše:
Nemá být líný si je vypracovat sám, opravdu by mi někoho takového líto nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, pár let zpátky jsem učila na VŠ a studenti se přiznali, že okruhy se kupují za 1000 Kč za okruh (25-30 otázek), ekonomický obor, mimo Prahu, ale musím říct, že mi to přišlo strašnémy jsme je vyměnili za láhev vína a něco dobrého
Mně to taky přijde mimo, studium mě bavilo, chtěla jsme věcem rozumět do hloubky. Proto bych ani nemohla cizí vypracovaná témata moc použít. Ale chápu, že třeba dálkaři nebo ti, co jim jde fakt jen o titul, to mají jinak. Jdou cestou nejmenšího odporu a časové investice. Těm bych neměla problém své poznámky prodat, klidně i draze. Jinak jsem všechny své materiály a podklady vždy nabízela zdarma a ráda (byla jsem na ně pyšná
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 nemám duvod, brala jsem to podle nejnovějších zákonů a knížek. Odstátnicovala jsem na samé 1…a poznamky mam proste podle sebe, tak aby mne se to dobre učilo. Já osobme bych si nikdy od nikoho poznamky nekoupila, ale když má dotyčný zájem, proč ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samantafox píše:
Sorry, ale odkud jsi spadla? Svoje vlastní vypracované otázky si přece nebudeš doplňovat o zdroje, dodělávat si tam citace podle normy… Poznámky jsou poznámky přece. S VŠ prostředím mám velkou zkušenost a takto - podle tebe - vypracované podklady na státnice jsem nikdy neviděla. Pochopitelně máš uvedenou třeba poznámku, kdo je autor teorie nebo definice a autora, ale citace? A druhá věc. Jakým právem sí osobuješ někomu vykládat co může a nemůže prodat? Zakladatelka nezvažuje žádnou protiprávní činnost. Sorry, ale tato akademická povýšenost (naprosto nemístná, každý, ať používá prameny jaké chce, arbitrem bude zkušební komise u statnic) mě nadzvedavá.
Právě proto bych to nabídl třeba za láhev vína nebo něco podobného a to jen kamarádům a třeba bližším kolegům, co jsou na v nižším ročníku. Přeci jen může tam být dost nepřesnosti a nesmyslů.
Když to chce zakladatelka prodat, tak by to mělo nějak vypadat a zdroje s odkazy na ně bych tam bral jako nutnost. Může to taky být stažená Wikipedie systémem ctrl c a ctrl v.
Spíš je smutné, že to někdo prodává a jiný koupí. Pořád by vypracování otázek mělo být součástí přípravy na státnice. Právě proto u nás například kolovala celá řada nesmyslů - lidi si sdíleli cokoli, jen aby ušetřili čas a nemuseli si to zpracovat sami. Kombinace lenosti a nezodpovědnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@samantafox píše:
Mně to taky přijde mimo, studium mě bavilo, chtěla jsme věcem rozumět do hloubky. Proto bych ani nemohla cizí vypracovaná témata moc použít. Ale chápu, že třeba dálkaři nebo ti, co jim jde fakt jen o titul, to mají jinak. Jdou cestou nejmenšího odporu a časové investice. Těm bych neměla problém své poznámky prodat, klidně i draze. Jinak jsem všechny své materiály a podklady vždy nabízela zdarma a ráda (byla jsem na ně pyšná)
Byla jsem úplně stejný nerd.
Jen s tím rozdílem, že jsem vše rituálně skartovala.
Popravdě mě to teď kapku mrzí, klidně bych i nostalgicky nakoukla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, pár let zpátky jsem učila na VŠ a studenti se přiznali, že okruhy se kupují za 1000 Kč za okruh (25-30 otázek), ekonomický obor, mimo Prahu, ale musím říct, že mi to přišlo strašnémy jsme je vyměnili za láhev vína a něco dobrého
To mi přijde jako dobrá cena. Cca 35 Kč za otázku… Každý má možnost volby se rozhodnout sám, jestli to koupí anebo tomu věnuje ten svůj čas a úsilí.
Poslala bych z každého okruhu jednu otázku, aby byl kupující seznámen s tím, jakým stylem jsou vypracovány a buď to pro něj tu hodnotu mít bude anebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bydlící píše:
Právě proto bych to nabídl třeba za láhev vína nebo něco podobného a to jen kamarádům a třeba bližším kolegům, co jsou na v nižším ročníku. Přeci jen může tam být dost nepřesnosti a nesmyslů.
Když to chce zakladatelka prodat, tak by to mělo nějak vypadat a zdroje s odkazy na ně bych tam bral jako nutnost. Může to taky být stažená Wikipedie systémem ctrl c a ctrl v.
Spíš je smutné, že to někdo prodává a jiný koupí. Pořád by vypracování otázek mělo být součástí přípravy na státnice. Právě proto u nás například kolovala celá řada nesmyslů - lidi si sdíleli cokoli, jen aby ušetřili čas a nemuseli si to zpracovat sami. Kombinace lenosti a nezodpovědnosti.
Právě jsi popsal velkou část populace. Na VŠ už v dnešní době studuje kde kdo, s různou motivací. Není třeba moralizovat, vše je záležitost nabídky a poptávky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bydlící píše:
U nás koloval základ vypracovaných okruhů ocitovaných a ozdrojovaných. Zdarma. Ze skript, opor a doporučené literatury. Byla to teorie, která se nemění. Legislativu například by si měl vypracovat každý sám. Ta se v průběhu studia několikrát mírně změnila.
Třeba ten chudák ani neví, že něco lze získat zdarma, netřeba za to platit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit