Je v tom velký rozdíl?

9548
6.4.10 14:13

Záleží, jak moc po tom miminku toužíš… Pokud jsi třeba mladinká a ještě pochybuješ, mohlo by se to stát. Pokud jsi už ale malinko starší a víš, že dítě je přesně to, co chceš, tak uděláš cokoliv, abys ho měla.
Já (bohudík) sice patřím do té druhé skupinky, o kterých píšeš, ale už jsem „starší“ kousek a i kdybych měla příjem poloviční, vím jistě, že mě to v cestě za miminem nezastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4332
6.4.10 14:23

Tak to je přesně otázka, kterou jsem si v duchu dávala zkruba před třemi lety.

A vidíš, touha po dítěti byla silnější, než strach o budoucnost - a patřím právě do skupinky, která si rozhodně nemůže vyskakovat nakupujem v akcích, máme neustále problémy se splácením různých půjček, o hypotéce si můžem nechat zdát - ale splácíme pravidelně.

A rozhodně nelituji!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
6.4.10 14:26

Rozdil to podle me zasadni. S penezi se zije snadneji. Za sebe ti reknu, ze bych do ditete bez odpovidajiciho zazemi proste nesla. Dite je obrovska financni cerna dira.
Podotykam, ze nekomentuji zdravotni problemy, zivotni priority aj. Pouze ciste a jasne, pokud bych si mohla vybrat a nebyla po tricitce, pockala bych na to, az budeme zajisteni. Nastesti se me to netyka, ale mozna i proto mohu posoudit, co vse bych si musela odpustit a nad cim vsim premyslet. Takto premyslim jen o male a uzivam si to ja i manzel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.4.10 14:32

Hele, byly doby, kdy jsem ty peníze fakt počítat nemusela, ale stejně jsem to dělala. Proč bych si měla např. kupovat džíny za 4000,– když mi stejně slušely i ty za 600,– A to si piš, že jsem vymetala akce, pokud na to byl čas, stejně jako dneska :mrgreen: Však to není žádná ostuda platit za stejnou věc méně :wink: ba naopak, jen ňouma platí víc než musí :mrgreen:
Nerozumím moc, co myslíš tím strachem. Prostě si spočítej, jestli hypotéku utáhnete, nebo ne, nechte nějakou rozumnou rezervu (např 3 splátky někde stranou)plus sjednej rozumné pojištění nebo jestli máš jinou nemovitost v záloze, tím líp a není se čeho bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6973
6.4.10 14:42

Ahoj,

já jsem zažila obojí :wink:
S prvním synem jsme počítali každou korunu, šetřili na bydlení, žili jsme skromně…žádné hadříky, obědy, dovolené. Manžel nastupoval po VŠ do práce za nevelké peníze…

Teď jsme na tom finančně monohem líp. Samozřejmě počítat musíme, ale dopřáváme si víc než před pěti lety.

A když o tom teď s odstupem přemýšlím, určitě jsme si dětí užívali stejně. Brali jsme situaci takovou jaká je a přizpůsobili se našim možnostem. Pokud nežijete na hranici chudoby, tak se to dá zvládnout. Akorát, když jsou peníze, tak je všechno jednodušší. To je jasná věc :wink: Ale ty nejdůležitější věci v životě si stejně nekoupíš, toi je ještě jasnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
6.4.10 15:00

No rozdíl to asi bude. Ale radost z miminka/teď batolete mně fakt, že nakupuju výhradně v akcích, rozhodně nekazí. Já i můj muž máme bohužel profese, že čekat, až nebudeme muset počítat, prostě nejde - to bychom se nedočkali. Rodiče nás bytem nebo financemi do života taky nevybavili, ale to není to hlavní. Žít se dá skromně, kdo chce pracovat, ten si zpravidla na to nejnutnější vydělá, a když by přechodně nebyla práce, náš stát se stará celkem dobře. (Bohužel i o ty, kteří si spočítali, že se jim za minimání mzdu pracovat nevyplatí.) Jasně, že bych byla radši, kdybych mohla sobě i malé na sebe koupit to, co se mi opravdu líbí, než to, co ujde, ale mám na to, ale bez dítěte bych na tom stejně výrazně lépe nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.4.10 16:11

Být tebou, našla bych si raději dřív práci a až pak se pokoušela o dítě. Už jen kvůli tomu, že pak budeš mít nárok na mateřskou atd. Nevím ale odkud jsi a jak moc velký je to pro tebe problém…A šetřit můžete cvičně už teď. Třeba si zkuste dávat měsíčně stranou nějakou částku, pak se vám na mimčo bude hodit a hned uvidíš, jak to manžel zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat