Sama s dvěma malýma dětma - jak vyjít s penězi?

22013
7.2.10 21:06

Suzi, to je mi moc líto, musí to být těžké období, nejen finančně :-( Ale určitě Ti manžel bude muset na děti něco přispívat a snad bys měla mít nárok i na přídavky na děti, ne? Ddoporučuju hlavně nějak přehledně si evidovat všechny výdaje - za dva tři měsíce uvidíš, za co utrácíš nejvíc a kde by se třeba dalo ušetřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4267
7.2.10 21:16

Ahoj Suzi,

no, já zůstala taky sama na mateřské, sice jen s jedním dítětem, ale zas jsme musela shánět vše, co je k dítěti potřeba…ty už máš třeba jednodušší, že máš třeba oblečení, postýlku,kočárek atd pro malé po starším dítku…

každopádně za sebe vím, že ten první půlrok bych to asi zvládla v pohodě, brala jsem celkem vysokovu mateřskou, no, potom, co nastal rodičák, tak nebýt toho, že jsem si stihla najít přítele :lol: , tak bych se musela obrátit na rodiče ( jen bydlení mě totiž stojí 11000 a protože jsem brala rodičák 7600, tak je jasné, že by to nestačilo…)

Mám ale kamarádku, která je sama s dcerou, bere těch 7600, dostává nějaké alimenty ( myslím 3000, ale mám pocit,že ji to dává dotyčný ne úplně pravidelně:-(, každopádně pak dostává i příspěvek na bydlení a sociápní příspěvek…na přídavek na dítě myslím ještě nemá nárok…)šetří, kde se dá, ale jde to…vím, že si sice stěžuje, ale i tak si občas koupí nějakou lepší kosmetiku, něco nového na sebe i malou, ale vidím to tak, že si umí holt v obchodech spočítat, co opravdu potřebujde a co ne a že si holt na tu věc, co chce, našetří…

ale nevím, jaké máš přesně příjmy ty a jaké výdaje, tak mohu jen těžko radit konkrétně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
7.2.10 21:50

Ahoj, jsem sama s dvouletou holčičkou. Měsíčně mám k dispozici rodičák, alimenty a různé dávky ze sociálky. Dám dokupy 11tisíc měsíčně. Bydlím v nájmu, za bydlení dám celkem i s energiema 6tisíc, druhý největší výdaj je pak jídlo - projíme cca 3tisíce, další výdaj je na léky a doktory (hlavně pro mě)- cca 500, ostatní výdaje (mobil, drogerie, jízdné, oblečení atd.) - 1tisíc, a každý měsíc 200Kč do prasátka pro strejdu příhodu. Naštěstí byla holka brzo bez plín. Přivydělávat si moc nemůžu, práce tu není ani pro ostatní, natož pro maminu na MD, navíc by byl problém s hlídáním (nejsou lidi). Přiznám se, že se snažím kupovat spíš levnější, ale pokud možno kvalitní věci, značkové oblečení u nás nenajdeš, pokud není od někoho jako dárek. Jsem doma, času je dost, tak při nákupech si obejdu víc obchodů, už vím co je kde levnější. S rodinou a přáteli mám natvrdo dohodnuto, že pokud chtějí něco koupit mě něbo holce (narozeniny, vánoce), tak se zeptají co zrovna potřebuju. Lepší než kupovat blbosti, co by se doma jen váleli. Holku učím, že nemůže mít všechno na co ukáže.
Takže když to shrnu, nemůžu si vyskakovat, o penězích musím přemýšlet, ale vyjdu. Na podzim půjde holka do školky a já do práce :dance: a hned bude líp (doufám).
Kdybys potřebovala ještě něco vědět, ptej se klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
8.2.10 06:58

Ahoj Suzi, já jsem sice chlap, ale prožívám takové ekonomicky docela blbé období. Taky jsem se musel naučit improvizovat. V první řadě musím držet výdaje pod kontrolou. Rozdělil jsem si je na ty pravidelné, každoměsíční a na ty jednorázové. Ty pravidelné zaplatit musím - a ty jednorázové se holt musí vejít do toho, co mně přijde na účet. Jsem oficiálně bez práce, ale každý nezaměstnaný si legálně může přivydělat 4000 korun hrubého - tak toho využívám. Na internetu se nejlíp hledají přivýdělky na webových stránkách http://brigady.prace.cz - tam to opravdu žije. Zaměřil jsem se hlavně na nabídky pracovních agentur - těch větších působí v Brně myslím pět a další dvě zprostředkovávají práci pouze pro studenty (což není náš případ). Vedle toho se na těch stránkách objeví „jednorázovky“ - přepsat nějaký text na počítači, něco naskenovat, něco přivézt, odvézt, třeba pomoct při vyměření půdorysu nějakého bytu atd. Ty jednorázovky jsou ale většinou hned obsazené, takže stránky je potřeba prohlížet několikrát denně.
Kromě toho je možnost přilepšit si finančně například placeným odběrem krevní plazmy - v Brně na toto funguje zařízení SANAPLASMA; mělo by být v každém krajském městě. Nevím, jestli to bude vhodné i pro maminku 11měsíčního mimíska - chtělo by to se zeptat. Ale ze zkušenosti dárce krve můžu říct, že se cítím K.O. pouze po odběru plné krve nebo červených krvinek; odběr plazmy nebo krevních destiček mě nedokáže rozhodit. Za jeden odběr v SANAPLASMĚ dávají 400 korun na ruku, trvá to asi hodinu. Chodit se může údajně každých 7 dní, já bych doporučoval nanejvýš 1× za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mirka1986
12.1.12 11:25

mám 5letou dceru čekám miminko a přítel ho nechce

Ahojte všem,
doma mám 5letou dceru čekám miminko a přítel ho nechce. Nevím jak se stím vyrovnat miminko bych si chtěla nechat ale on ho nechce. Potratu se děsně bojím a zároveň se stydím. Jiní lidé dělají co můžou aby měli dítě a já bych ho měla dát pryč jen kvůli tomu, že se přítel už na dítě necítí nebo že se chce vyspat??? Prosím pokud jste někdo v podobné situaci nebo máte nějakou radu napište mi. Jsem z toho úplně na dně :,(

• Citovat
  • Upravit
cavaliere
4.5.12 21:06

nedávej minčo pryč jen k vůli přítelovi,když ty to cítíš jinak a těšila by jsi se. Musí převzít i on za to zodpovědnost,sama jsi je nepočala. Držím palce,atˇvše dopadne dobře a ty ničeho nelituješ.

• Citovat
  • Upravit
1147
5.5.12 19:25

Taky ti doporučuju,ať miminko nedáváš pryč!Až se ti narodí,tak se do něj zamiluješ a budeš šťastná,že ho máš. :srdce: Na přítele kašli,buď hrdá,řekni mu,že když ho nechce,tak ať si nas…,ale že ty si miminko necháš!Pokud nejsi úplnně sama,máš třeba rodiče,co by ti pomáhali finančně,tak se to dá zvládnou.Navíc nikdy nevíš,co se za těch 9 měsíců změní a stane..Miminko je malý zázrak,já už mám druhý :srdce: Tak držím palce a nedej se! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat