Příjmy - stačí měsíčně cca 5000 na miminko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahojky..takový problém jsem řešila s přítelem taky.Pleny,když jsou v akci tak Tě jedna vyjde zhruba na 2 koruny…starší dítě např.4 kč…co se týče mléka,když budeš kojit tak ušetříš spoustu korunek.Jinak UM leze do peněz.Bydlíme v podnájmu za 8.000 měsíčně,nějaké splátky a vyjdeme jen tak tak.Měla jsem velký strach kde vezmu na výbavičku,na kočárek,na hračky…večer jsem občas brečela,že moje miminko bude strašně šizené z finančích důvodů…našly se kamarádky a sestřenka co mě spoustu věcí půjčily…teď podobný problém řeším s druhým dítětem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslíš tím, že vám po zaplacení nájmu a všeho bude zbývat na jídlo, drogerii a celkově na domácnost 5 tisíc plus k tomu 7600 rodičák???Pokud takto tak určitě vyjdete, dá se vše sehnat v bazarech a po někom, nemusíš nic nového kupovat. Pokud i s rodičákem jen 5 tis. pro 3 lidi, tak to asi také jde, ale budeš muset hodně plánovat, přemýšlet a uskrovnit se..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nene, po zaplacení jídla, nájmu a potřebných výdajů zbyde 5 tis. na miminko. Ale řikám si , není nezodpovědné, když už pak nebude zbývat nic, co bychom dali stranou?
- Citovat
- Upravit
Tak 5 tis. tě mimino určitě stát nebude. To by muselo mít nějaký extra mlíko později třeba nějakou dietu. Pokud kojíš, tak v prvních měsících kupuješ vlastně jenom plíny, sem tam nějakou kosmetiku nebo vlhčený ubrousky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak řekla bych že pokud budete nuceně na UM tak to asi bude tak tak… Ale jinak bych řekla že 5 000 měsíčně na prcka, kdyby se kojilo je dost slušná částka… Třeba u nás by se z toho dalo 100% dát ještě 3-4 000 stranou… Ale záleží taky jaký má kdo nároky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já mám jen rodičák a 2.200,– sociální příplatek a syn mi dává 5 tisíc na domácnost. Alimenty zatím
nejsou. Po zaplacení všeho nám zbývá právě těch 5 tisíc, ale pro 4 lidi a absolutně na všechno.
Návštěvy nosí pleny a zatím kojím, oblečení pro malou mi půjčují (i kupují) známí, kosmetiku taky, oblečení pro mladšího syna platí tchán a starší už vydělává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to si nedělej hlavu..jsi zodpovědná ![]()
5 tis je velmi hezká částka
.bude se mít dobře a ješté určitě něco zbyde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud je to 5 tisíc čistě jen pro potřeby miminka,určitě vyjdete..Aspoň ze začátku,pokud budeš kojit,pro miminko budeš potřebovat prakticky jen plenky..Dají se nakoupit kvalitní v různých akcích.Já jsem ani za plenky pro novorozence nedala měsíčně víc než 1200Kč..To nekupuji aušusy s igelitovým obalem,ale na značce Pampers netrvám..Později musíš počítat s nějakou korunkou navíc na příkrmy ve skleničkách nebo kvalitní potraviny.
Můj názor na takové plánování - je to sice hezké,ale zcela zbytečné,ze dne na den může být všechno jinak..
- Citovat
- Upravit
Obleceni a vybaveni pro dite sezenes v bazaru, zvlaste na to male za par korun, pokud nebudes narocna. Kdyz se zdari kojeni, bude te stat prvni pulrok jen ty pleny… pak uz to bude o neco horsi, prikrmy nejsou nejlevnejsi, pokud budes varit, nebude to takova darda… Nasi rodine by vas rozpocet nestacil ani nahodou, ale my bydlime v Praze, kde jsou sluzby daleko drazsi, mame dve deti a starsi uz chodi na ruzne krouzky.
Kdyz se narodila starsi dcera, mela jsem jen RD 3500, manzel studoval v UK(stipendium stacila sotva na zivobyti) na zadne davky jsem nedosahli (libry nam prepocitali na koruny a ze tam manzel zije, je nezajimalo). Najem jsem platila z uspor a stacilo nam to. Zkus si chvili zit z castky treba jeste o 1000Kc mensi a uvidis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak nez jsem to sepsala mezi kojenim, koukam, ze to bude jen na mimi, tak to by stacilo i nam v pohode. Ja mela 3500Kc na vsechno krome najmu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co se týče plenek, tak když pořídíš jenovelikostní sadu látkových plen, tak při počáteční investici do toho několik tisích vrazíš, ale vystačí ti to vesměs až do konce plenkovacího období a v konečné fázi tě to vyjde levněji než jednorázovky.
Odpadla by ti starost o koupi plen v akci ![]()
Levbější to je za předpokladu, že nemáš nutkání experimentovat a kupovat ty krásné barevné pleny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já jen se svou troškou taky přispěju.
Co určitě doporučuju, kupovat plíny už během těhu, když jsou v akci a tak. Pak se ti to tak nenakupí. My už máme plínky snad do 1 roku ![]()
Co se týče dogerie, nakupuju v DM - vlhčené ubrousky jejich značky Babylove jsem používala už na Kubu a jsou za bezkonkurenční cenu
samozřejmě i ostatní výrobky. Můžeš se zaregistrovat už jako těhotná a pak ti řijde knížka se slevovými kupony + se zaregistruj jako normální zákazník a paři nákupu těch dětských věcí se ti za ně načítají body. Pak máš nárok na různé slevy ( slevová karta......pr.pášky, aviváže, kosmetika a tak. ) Dá se tak ušetřit docela dost. DM má i svoje plínky, jsou to kvalitou Pampersky, ale bez nápisu Pampers a cenově úplně někde jinde ![]()
Jinak já nakupuju v sekáčícch, v akcích v eshopech - výprodeje a tak a dají se pořídit nádherné věci, takže to je taky v pohodě. Základem je asi kojit, tím se ušetří nejvíc peněz.
Jinak nabízím potřebným maminkám, které to s penízky nemají tak lehké autosedačku Chico 0-13kg, po jednom dítku, jak nová - jenom za cenu poštovného ![]()
Příspěvek upraven 28.01.10 v 09:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonyme, záleží na tom, zda budeš kojit nebo ne? A taky na tom, zda bude potřeboat speciální kosmetiku. Kubu nekojím od 7.týdne(má snad nejdražší UM na trhu), kvůli AE musí mít speciální kosmetiku a mastičky vyráběné v lékárně a k tomu připočtu plenky, speciální vlhčené ubrousky a kojvodu.....takže toto všechno nás vyjde na cca 4000Kč na měsíc
Ale co se dá dělat, jiná možnost není. Okud budeš kojit, prcek nebude mít citlivou pokožku a zvládne jakoukoliv kosmetiku, tak počítej cca 1500 - 2000Kč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
zoubky, nemá te to jednoduchý ![]()
A máš pravdu, pokud jde všechno normálně, vlastně se kupují jen plínky. Já Kubu mazala třeba jen slunečnicovým olejem z lekárny, žádná chemie a byl ja sameťáček. Bepanthen jsem nekupovala, místot toho krém na opruzeniny z DM s vysokým obsahem zinku a heřmánku. Ani jsme nevěděli, co opruzeniny jsou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, doma propočítáváme a zjišťujeme, jak na tom budeme, pokud se mimi zadaří. Nám bude zbývat cca 5tis. Když budu mít rodičák, stačí to na pleny a mlíka? Dalo by se určitě někde ještě uskromnit..Jak jste na tom vy? Chápu, že to je citlivé téma, tak budu ráda, když napíšete alespoň anonymně - popř. jaký budete mít rodiný příjem a jaké máte výdaje.