Příjmy - stačí měsíčně cca 5000 na miminko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
28.1.10 19:38

To je fakt, a v hypáči zase koupíš spoustu blbostí vid?? No ale zase občas to mléko za 16.- a toaleták za 30.- si myslím, že je zbytečný..To by se vyplatilo oběhnout to s letákem v ruce..
U nás - sev. čechy jsou už veitnamci na výši ( mluví hezky) mají pěkné věci a opravdu se to cenově nedá srovnat. bodyčko za 39.- a pod..Výbavicku na úplně malé mimi jsem kupovala celou u nich a fakt to byl kabátek za 29 .- a tak. A většinou polsko - a moc vkusný. je pravda, že u nás je jeden vedle druhýho a už vím kde má kdo co..
V kiku jsem koupila na vánoce starší asi 5 triček a rifle..Malé pyžámko - super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 19:54

no jo, něco bylo opravdu předražený. Ale pro takový ty větší věci mi jezdil táta o víkend do Kauflandu, no prostě se to nějak spáchalo :wink:
My máme čongů taky hodně, ale jak jsou už v kamenných krámech a platí nájmy, maj to prostě stejně drahý a možná i dražší, než v těhlech lidovkách :roll:
Mě se vyplatí koupit si na sebe hezký hadřik do 300,– Kč v CéÁčku, než u nich :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
28.1.10 20:49

ahoj,
tak my příjmy máme „slušné“, ale splácíme hypotéku a úvěr a manžel dojíždí 45 km do práce, takže když odečtu každoměsíční výdaje, zbude tak akorát, abychom vyšli.
Jen chci napsat tip na to levné oblečení: jak jsem doma, z vesnice se do města opravdu dostanu málo a se 3 dětmi je to spíš za trest, takže já nakupuju fakt přes internet. Na děti oblečení hodně ze sekáče - brumla.cz, opravdu pěkné věci, výhoda, že hodně, a hromadí ti to 14 dní do balíku, čili když se mění sezona, kouknu co potřebuju a 14 dní si objednávám a najednou mi to pošlou /oni dávají v pondělí a ve čtvrtek cca 2500 nového zboží, ale je to v 8 ráno a mizí to před očima!/. Nad 1500 je poštovné zdarma, někdy si třeba objednáváme s kamarádkama, takže pošt. (60 Kč) dělíme 3. Jsou to ceny cca. do 50 Kč body s dlouhým, do 30 s krátkým, tepláčky či rifle kolem 100, tričko 60-80, mikina kolem 100, bunda do 250 zimní. Jsou to značkové věci a jak nové.
Kromě toho na dvojčata hlavně kupuju přes mmb od maminek dvojčat, když chci mít stejné věci.
Krásné a kvalitní věci má Tchibo, když mají dětskou akci, tak to občas koupím, např. punčocháky bych „ojeté“ nechtěla a v Tchibu vyjdou jedny za 83 Kč a jsou super s froté ťapkou. Nebo přes mmb si objednávám i z UK z Nextu, a sice hlavně botičky, které mají krásné, ty kupuju nové, a vyjde to levněji než tady v české obuvi atestované (tyto samozřejmě taky jsou).
Nejradši mám, když pak listonoška nosí ty balíčky :-P

• Citovat
  • Upravit
18305
28.1.10 21:10

Přidám se taky s jedním tipem ohledně peněz. Jako dárce krve chodím na transfúzku v Brně-Bohunicích. Dádám krev a krevní plazmu (bezplatně) a občas mně nabídnou i možnost odběru krevních destiček. No a za to může člověk obdržet 900 korun na packu. (Ovšem na odběr detiček se nejde domluvit, to si na transfúzce vyberou z příchozích konkrétního dárce sami…) Jsou taky dárci, kterým se nelíbí dávat krevní plazmu zadarmo - tak chodí do zařízení SANAPLASMA na brněnských Nových sadech. Já vím, na uživení to není, ale občasná stovka v peněžence zahřeje…
Ještě drobnost - krev a krevní složky není možné darovat v těhotenství, v době kojení a v krvácivé fázi menstruačního cyklu. Pak jsou ještě další omezení, ale to už je asi na dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.1.10 21:30

Kik taky doporučuju. My se tam oblékáme celá rodina a jsme moc spokojení. Věci pro malého jsou opravdu kvalitní, jak už jsem psala v jiné diskusi. Nevytahují se, akorát malinko šisnou barvy častým praním, no ale tomu se asi neubráním u žádné značky.

Nakupujeme v Kiku v Německu, takže pokud bydlíte u hranic, vyplatí se to. Zboží je tam o malinko levnější než v Čechách. Vidíme to podle visaček, bodíčka kupujeme po 50 Kč, kombinéza pro malého nás vyšla na 250 a letos jsme si s manželem kupovali zimní lyžařské bundy za 400 Kč za jednu a je opravdu dobrá.

Jinak s rozpočtem ty máme taky napjaté, bereme si úvěr ze stavebního spoření a budeme stavět.
5000 Kč na mimčo měsíčně ti bude stačit bohatě, pokud tedy nebude potřebovat nějaké extra drahé UM. To pak by ses na tuhle částku i dostala.
Ušetřit se dá na plenkách (my kupujeme tesco v akci) a i na ubrouskách (používáme babylove jen na cesty, doma to jistí sprcha:-)

• Citovat
  • Upravit
9867
28.1.10 22:34
Anonymní píše:
Nene, po zaplacení jídla, nájmu a potřebných výdajů zbyde 5 tis. na miminko. Ale řikám si , není nezodpovědné, když už pak nebude zbývat nic, co bychom dali stranou?

5000 jen na miminko? Gratuluji, to je suma více než dostatečná.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
28.1.10 22:40

ahoj taky bych chtěla mít jenom 5tisíc pro mimi… to vaše mimi se bude mít jak v bavlnce. gratuluji a přeji hodně štěstí a zdraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
29.1.10 13:10

Tak my jsme zatím utratili na malého za necelých 5 měsíců jeho života asi 3000,–…bez vstupních výdajů tedy, za pleny, drogerii a léky. Kombinuji papírové a látkové pleny a plně kojím. Počítám, že pokud se něco nestane, mohli bychom na tom být takhle i nadále. Mléko začít přikupovat nehodlám, příkrmy budu dělat doma jako holkám ze základních surovin, to jsou pak několikakorunové položky. Za pleny v létě spíš ještě ušetřím, oblečení přijede po výměnném okruhu, do kterého jsme zapojení, to mně nestálo zatím ani korunu.

Hodně štěstí s mimi.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
29.1.10 17:50

Ty jo 5000 jen pro mimi?! Co bych z to dala,až nám se prcek narodí tak to vychází 4000 na Jídlo pro dva dospělí + drogérka + mimnko + 2psíci…Je sice pravda že teď hodně šetříme,ale stejně po půl roce maximálně po roce jde prcek k babičce a já si hledám někde ňákou brigádičku k rodičovský. Když se mě někdo ptá co bych chtěla na mimčo tak si buď řeknu plínky,kosmetiku,bodýčka(oblečení) a to nadiktuju velikosti a nebo si fakt drze řeknu o peníze a ty jdou do kasičky a ta se otevře až doopravdy nebude ani starý noviny na utření prd.. :oops: :oops: :oops: :oops:
No hodně budu dědit,kočárek bude asi z druhý ruky po jednom miminku,postýlka ještě po mně,matrace určitě nová,přebalovací půlt z MMA a nebo taky z druhý ruky,ohrádku snad ňákou dobrou na MMB seženu,hodně oblečení bude ještě po mně,botičky taky..
A moc doufám,že budu kojit jenak asi budu kupovat pravýkravský mlíko to doma převařím a místo sunaru fajn věc,tím mě babička živila of narození a jsem tu …
Ale moc děkuji za diskuzi,protože aspoň vím jaký plenky :palec: :palec: :palec: a
co CLEVER plínky:?: :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EKO
1.2.10 22:31

Místo papírových plenek používej látkové (stačí tzv. „čtvercovky“), vkládat můžeš jednorázovou separační plenu z netkané textilie. Na praní smíchej rozpuštěné nastrouhané prací mýdlo s rozpuštěnou sodou. Výsledný „sliz“ můžeš použít nejen na praní, ale i na jakékoliv čištění v domácnosti (koupelna, podlahy, WC, sporák atd.). Místo aviváže můžeš používat ocet. Prádlo jím po usušení cítit nebude. Nalej si ho do rozprašovače a používej i na okna, zrcadla atd. (spolu se švédskou utěrkou). Místo jednorázových vlhčených ubrousků používej látkové (můžeš ušít z látkové pleny, z jedné budeš mít čtyři). Zadeček umívej vodou, případně použij obyčejný olej. Pokud budeš mít olivový, jenom tím miminku prospěješ. Miminko jím můžeš i mazat (vždy na vlhkou pokožku) i odličovat svůj obličej. Neboj, během chvíle se výborně vsákne, póry neucpává a pleť budeš mít jemnou. Zdá se Ti to všechno pracné? Ale ušetříš za spoustu serepetiček z drogerie a nebudeš miminko a domácnost zatěžovat chemií. To stojí za to, ne? Máš-li pochybnosti či dotazy, zvu Tě do diskuse v ekologické domácnosti. Rády Ti zodpovíme případné dotazy :-D. Přeji Ti krásné a zdravé miminko.

• Citovat
  • Upravit
9879
2.2.10 00:40

Ahoj mám takový dotaz jaké mléko kupuješ malému ? Moje švagrová má malou hodně alergickou . abudu ráda za jakoukoli zkušennost je mi malé hrozně líto. Dík D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
2.2.10 00:44

zoubky

Zoubky promin já zapoměla napsat že ten dotaz o mléku je pro tebe . Jsem trochu mimo malej už tři dny nespí tak padám na ústa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
2.2.10 10:29

sliz doporučuju peru v něm a jsem spokojená :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: …Ocet se mi moc neosvětčil,protože když se chlap zpotil tak byl strašně cítit :-? :-? .. JInak do ekologické domácnosti zajdu,určitě tam bude hodně triků hlavně na ušetření…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.5.10 13:39

Ahoj, pokud máte 4tis. pro 2 dospělý+2psy a mimčo na jídlo, co jíte? Vaříš jak k obědu, tak k večeři, nebo jak na jídle ušetříte?

• Citovat
  • Upravit
58
9.8.10 07:05

5000Kč je velice pěkná částka. Opravdu záleží na jaké poměry si zvyklá.

My například platíme 9000kč(vč. ink.) za hodně starý RPG + splátky, benzín do auta, telefony a nám s manželem na jídlo zůstane 2000 a malému 2500. A vyjít se dá.

Plínky má jak kdy, Tesco zelené nebo Huggísy. A mlíko jelikož bohužel nekojím tak kupuju polský Bebilon( u nás Nutrilon). A co se týče ostatního(oblečení, drogerie)…
Super se dá ušetřit a zároven vydělat na Aukru.
Co už má malé, jednoduše prodám a za penízky zase koupím malému něco jiného.

V neposlední řadě…od čeho jsou babičky, dědečkové, tety… Mám doma malý seznámek a když se mě někdo zeptá(narozeniny, svátek..i jen tak) ,tak mu ukážu seznam at si neco vybere..škrtnu řádek a jede se dál… :dance:

A co se týká nás dvou s manželem..hold nechodíme každý den do kina a na večeře, ale jednou za měsíc se na to ušetřit dá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat