Příjmy - stačí měsíčně cca 5000 na miminko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17226
28.1.10 09:56

Denny,já už mám totiž slevovku na miminko, a tam je 50Kč sleva n atyto ubrousky, proto tak krásná cena(samozřejmě i bez ní je to super), a ještě tam tyhle slevy 3×, takže jsem čekala, zda Kubík nesype a hned poběžím koupit další, než mi je zdraží a sleva nebude výhodná :-) Dokonce tam mám i slevy na kašičky Nutrilon, takže to se mi hodí. Jn ten Sunar jsem musela dát kámošce - ten my nemůžeme :-( ........že ten kluk musel zrovna všechno chytit po mně :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.1.10 10:04

Anonymní, tak jsme na tom asi podobně. Také jsme se ujížděli hodně na jídle, teď se vejdeme do 4tis. i s prckovými příkrmi (ale je fakt, že nekupuju skleničky, ale vařím), kocouři s fretkou se taky museli uskromnit (z původních cca 1500,–/měsíc je to cca 750,–), měsíčně krom inkasa, TV, telefonů, netu si platíme ještě penzijko, pojištění a spoření (dohromady 2600,–), takže v případě bídy něco zrušíme a vybereme. Měsíčně vycházíme tak tak, takže stranou nám nezbyde skoro nic. Kupuju hodně v sekáčích, protože malý roste jako z vody a abych koupila body za 250,– a měl to na 14 dní, to mi přijde jako zhovadilost. Takhle nakoupím po 30ti až 70ti korunách krásné věcičky a nemusím mít výčitky, že utrácím zbytečně. Jediné, na čem nešetřím jsou botičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 10:11

No jo Zoubky, když vy už jste hoooodně napřed v DMce :lol:

Jinak bez těch vlhčených ubrousků už si to teda popravdě neumím ani představit :roll: doma a ani na cestách. Dneska je vlastně používáme celá rodina ( WC ). Kuba se díky nim naučil pořádně a sám si utírat zadek :wink:
Ale je to asi názor a věc každého.
S tím koupáním souhlasím, Kubu jsem koupala obden a úplně to stačilo. Jinak jsem ho otřela těmi ubrousky a bylo to :wink: Taky nejsem zastánce každodenního koupání miminek, hlavně pro jejich pokožku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 10:15

Kaki, já kupuju i nové za 60/70 kaček. Nevím, jestli je to i u vás, jsou to oděvy KIK
Maj tam všechno a hlavně na miminka a normální kvalitní bodýčka. Jinak si počkám v CéÁčku na slevy a tam je mají taky, od 60kaček :wink:
V Tescu v Cherokee mají bodýčka třeba po 3 nebo 4 kusech v balení a jedno tě pak při rozpočítání vyjde na neceých 70,– kaček. Teď ve výprodejích mě dokonce jedno vyšlo na 30,– :-D jsem na to fakt ulítlá :lol:
A s botičkama jenom souhlasím, na těch se šetřit nesmí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
28.1.10 10:18

KIK dporučuju - krásné levné věci. Teď jsem tam koupila na vítání občánků dvě krásné mikinky dohromady za 149Kč nebo super tričko za 89Kč. V klasickém krámě mají něco podobného za 200-300Kč a u Vietnamců nic takového neuvidíš. a mají tam třeba super teplákové soupravičky nebo lacláčové manžestráky. ALe i vše ostatní. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
28.1.10 10:21

Ahoj!

Jak už bylo napsáno, nejvíc ušetříš při kojení, pokud se zadaří a nebude jiný problém.
Nejmladší je na Nutrilonu allergy care a to je už pořádná pálka…

Ale ušetřit se dá na plínách. Používat látkové obyčejné + kvalitní plenkové kalhotky. Na noc můžeš klidně jednorázovku. Tak to máme my a je to vpoho..
Ubrousky nejsou třeba. Taky je nevedeme. Stačí čistá voda, příp. mýdlo, když je nutné.. 8-) (příp. odvar z čaje..)

I na vybavení se dá ušetřit. Můžeš koupit už používané třeba přes mimibazar apod. To stejné i s oblečením.
Příkrmy si můžeš vařit sama, příp. nějakou skleničku občas na cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 10:21

Zoubky, koukám, že nakupujem stejně :wink:
Já jsem tam moc spokojená, hned vedle máme to CéÁčko a hned vedle Takko - tam zase nakupuju na Kubu a mužíčka. Je drobek a zbývají jim tam velikosti S a M a ve slevách pak pořídim pánské triko za 150,– :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 10:23

Zizalko, jo jo, mimibazar…tam jsem pořídila snad nejlíp. Noční košile do porodnice, odsávačku, oblečení na mimčo, vybavení pro miminko.....taky doporučuju :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
28.1.10 10:27

Denny,já v Taku kupuje hlavně na sebe, protože Kubík je ještě na jejich oblečení malinký. Ale taky si to pochvaluju. A koukám, že toho společného máme víc - máme Kubíky :lol: A kdybych věděla, že se malý nenarodí v listopadu, jak bylo v plánu, tak to měl být taky Ondrášek, ale nechtěla jsem, aby měl ve stejný měsíc svátek i narozky. Jenže on nás převezl a narodil se skoro o tři týdny dřív v říjnu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 10:36

Zoubky, to je hezký, takhle jsem uvažovala taky. A duhý kluk bude Ondrášek :-D
Na Kubu už v Taku nakupuju, jsou tam prďácký věcičky a chodí mi ty slevové SMS. Takže tam pak řádíme, ale i na sebe tam nakupuju, hlavně spodní prádlo. Je tam moc hezký za opravdu přijatelný ceny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
28.1.10 10:37

A co se týká kosmetiky…

Myslím, že není třeba nakupovat všelijaké olejíčky, mastičky apod.

Pokud se miminko nebude každý den máčet ve vodě, tak stačí sem tam něco namazat (stačí olejíček z lékárny, já mám teď bambucké máslo) a na prdelku mám Weledu (v DM je i levnější přírodní od Alnatury).
Zdravé pokožce přehnané maštění (i koupání) škodí, ztrácí totiž samomastící schopnost. Naše doktorka rozhodně odrazuje od patlání celého tělíčka po každém koupání. A já s ní v tomhle souhlasím. Koupali jsme tak dvakrát do týdne a mazali jen sem tam něco.
Jo a do koupele můžeš cáknout trošku olejíčku, příp. koupele nebo stačí i čistá voda. Mydlit tělíčko není třeba, zvlášť pokud je to ještě ležící miminko.

Nejčastější péči asi potřebuje tělíčko v oblasti plenek, ale i tam není nutné mazat při každém přebalování. Někdy je lepší omýt nějakým čajíčkem a nechávat prdelku častěji na vzduchu, příp. v nějaké prodyšné plence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 10:55

Žížalko tohle mi řekla sestřička v porodnice, taková fajn ženská v letech. Bylo vidět, že už má lecos zažito. Na její radu jsem koupila jen ten slunečnicový olej v lekárně, když nás propouštěli a anad do půl roka jsem Kubovi do koupele nedávala nic :wink:
Ten předražený Bepanthen jsem taky odepsala rovnou a opravdu na ten zinkovo-heřmánkový krém z DM nedám dopustit :palec:
Myslí, že dneska je to o přehnané reklamě a útok na prvomaminky, já tenkrát nevě děla nic a přehled jsem si získávala posutpně :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
28.1.10 13:23

Máš pravdu, reklama je sviňa. :wink:
A první děti jsou takoví naši pokusní králíčci. :-)

Prostě, když člověk chce nebo potřebuje ušetřit, tak se to opravdu dá i ve věcech pro miminko. (kosmetika, plíny, oblečení, výbava)
Ale jsou věci, na kterých je lepší nešetřit - autosedačka, boty, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
28.1.10 14:45

Jooo Kik je dobrý.. Ale u nás mají i vietnamci moc hezké dětské oblečení ( i polskou a českou výrobu za levno - nic fosforovýho s mikimauzem!)..
zakladatelko myslím, že můžeš být opravdu v klidu a pokud dítě bude fit a kojené, věř že za pleny a nějaké to malé oblečení určitě neutratíš 5000.-
Já nevím kolik pořádně máme - ale přítel vybere asi 10 000 a zaplatí to všechno okolo bytu, pojištění a tak. pak dáme dohromady asi 7-8 tis na jídlo, drogerii a domácnost ( bohužel dost utrácíme na jídle , nemáme auto a veškeré nákupy se odehrávají většinou u baráku v sámošce :cert: :cert: ) - jistě by se dalo více ušetřit, kdybychom chtěli.
Můžu tě ujistit, že více stojí starší dítě - až začne chodit do školky, školy, na kroužky , sporty, tábory a potom samé oblečení… :mrgreen: :mrgreen:
Mimi opravdu tolik nezatěžuje rozpočet a hlavně potom můžeš vše prodat zase dál - kočát, lehátko, výbavičku…Mě by 5000 stačilo pro mimi i velkou dceru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 17:59

Lizbet, máte to projezdit v benzínu, nebo si připlatit v sámošce, vyjde to na stejno.
3 roky jsem bydlela na vesnici a musela jsem takhle nakupovat - byla jsem bez auta :nevim:
Zase v sámošce nebyl takový výběr, takže jsem zase tolik neutrácela :wink: :lol:
No jinak u nás už se vietnamci prostě ani nevyplatí, cenově jsou stejně nebo dráž :roll: Hlavně mě štve ta jejich hatmatilka, takže to radši nakupuju při jednom v krámu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat