Příjmy - stačí měsíčně cca 5000 na miminko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17226
28.1.10 09:30

Stejně jako Denny doporučuji se zaregistrovat v DM(jde to i přes internet)a nechat si zdarma poslat slevovou knížku - perfektně se mi hodila v těhu, a potom druhá na plenky a vlhčené ubrousky(ty jediné Kuba zvládá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.10 09:30

Holky a zbývá vám ještě nějaká částka, co dáváte stranou? U nás např. bude příjem s rodičákem cca 25tis.( někdy víc, podle prémií), z toho zaplatit nájem, hypotéku, jídlo, telefony, internet a další poviné položky a zbývá cca těch 5 tis. Kolik máte vy příjem na rodinu?

• Citovat
  • Upravit
17226
28.1.10 09:35

To nemáme, ale dá se to zvládnout - jak jsem tu psala, našli jsme konečně správné ubrousky na zadeček - ty z DM(takže tím se určitě ušetří). Je zajímavé, že může všechny plenky kromě Pampers a Happy(dělaly mu opruzeniny víc). Takže lítáme po všech možných akcích.Ale krémy a koupelové věci má na každou část těla speciální z lékárny.Bohužel, musím ho koupat buď jen v kojvodě nebo převařené obyč a teď když je sníh, tak mu vyhovuje rozehřátý sníh :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
28.1.10 09:37

Anonymní, my třeba ani nemáme teb příjem, cos napsala ty.
Nájem platíme cca 8000Kč + 2500 pojistky.
Jak už jsem psala, pleny, ubrousky a UM neřeším, nekupuji. Jednou za čas koupím separačky.
Ale my teda šetříme hodně, protože v našem případě je opravdu na co šetřit :roll:
Prostě ušetříme dost, jenomže my máme ještě pořád co kupovat - hlavně zařízení do bytu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 09:40

Zoubky, zkoušela jsi ty plínky z DMky? Přišly mi tenkrát fakt dobrý. A ty ubrousky, opravdu super! Koupila jsem teď 4ks za 120,– kč.....tolik snad stojí jedny od Pampers :roll:

Anonymní, v tom ti moc neporadím, jsme na tom sice finančně ,dobře,, ale já jsem i tak blázen do akcí, slev a výprodejů. Mám PID, takže je to taková finanční jistota. Jinak bych na další mateřskou asi nešla, máme hypotéku a těžko byjsme to zvládali. :roll:
A ty už těhotná jsi nebo teprv plánujete???

Příspěvek upraven 28.01.10 v 09:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226

My mělo podobný příjem jako vy, ale teĎ my ti nahoře podle nového zákona sebrali cca 2tis z mateřské :-x A to je fakt znát. Ale s rodičákem to bude stejné(jen jsem mohla mít ještě 3měsíce vysokou mateřskou), takže po všech zaplaceních i s miminkem, máme stranou cca 3tis, což máme jako zálohu na nějaké nečekané výdaje - rozbité auto, pračka nebo něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010

Ahoj, v podobné situaci jsme byli u první dcery. MAnželova výplata šla na nájem a poplatky a zbylo kolem 4500 na měsíc. A tojsem kojila jen 3 měs., malá blindila, tak jsem kupovali Nutrilon Ar- piksla 250kč a byla na pár dní. Plíny a další..Bez pomoci rodiny bychom to nezvládli, nebo by jsme byli teď tak zadlužený, že by nám nezbylo na suchej chleba. Ale je fakt, že v tý době manžel bral 9tis a já 3800 mateřskou.,´

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 09:43

zoubky, to je děsný s tou mateřskou. Zvlášť, když už jste nějkou částku pobírali a tu vám z ničeho nic změnili. Podle mě to měli nechat už těm, co to pobírali a to snížení se prostě mělo týat nových maminek. Jako když prostě uzavřeš smlouvu a podmínky jsou platné jako ve smlouvě a ne že se to změní jak se komu líbí. Tohle mě hrozně štve :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
28.1.10 09:43

Denny, včera jsem zkusila koupit se slevou ty zelené Alana se značkou DM, a zatím se mi přes noc neosypal. A ubrousky jsem s tou slevou platila 79Kč…ty ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
28.1.10 09:46

S tou mateřskou my povídej, myslela jsem, že vyletím z kůže. Jsem na tom vlastně stejně, jako kdybych už začala brát rodičák......opravdu to měli těm, co už jí začaly brát vloni, nechat :cert: A teď zasae uvažují o jejím navrácení na původní výši......jsou to matláci :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 09:48

zoubky, no tak to by bylo fajn, kdyby mu sedly. Já ty ubrousky měla zahrnutý do nákupu s 10% slevou, tak nevim, na kolik mě pak ve finále vyšly. Každopádně i ta oficiální cena není špatná viď. Jinak tu slevovou knížku pro těhotné jsem obdržela až pak, takže na další nákup se teprv chystám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.1.10 09:49

Denny, ještě ne, ale ráda bych..Říkam si, jak to asi zvládají ostatní, jestli bychom neměli ještě počkat - to tvrdí přítel, ale moje tělo řiká něco jinýho :lol: Určitě se dá u nás ještě ušetřit na jídle - teď pro 2 platim cca 7tis.( kupuju hodně zeleniny, sýry a celozrný pečivo), taky bych mohla víc vařit - tím se taky víc ušetří a i na hafanech bych mohla trochu ubrat, teď stojí cca 2tis. měsíčně. Jinak mámě taky ještě na co šetřit, byt je sice náš, ale vybavení zatím moc nemáme :-?

• Citovat
  • Upravit
8041
28.1.10 09:50

…mě to přijde nelogický. Tobě to přiznali v nějaký době, kdy byly takový podmínky a těm, co teď na mateřskou nastoupí, měli dát tu současnou. Fakt jsou to sprominutím magoři. Já jsem teda zvědavá, kolik budu pobírat já :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8041
28.1.10 09:54

Anonymní, každopádně ti já za sebe řeknu, že jsem taky u prvního tohle řešila. Moc dobře jsme na tom nebyli. A i když to není nejjednodušší, až se to malé narodí tak uvidíte, že spousta věcí vyplyne sama a že so to rostě nějak zvládne :wink: Určitě je dobré, být připraven a mít to naplánované, ale spousta věcí se pak sama vyjasní. Hlavně nikdy nevíš, jak to bude s kojením, co a jak bude mimi snášet.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
28.1.10 09:55

S prvním dítětem jsme žili v podnájmu, takže i se stavebkem, které jsme si šetřili na byt, jsme za bydlení měsíčně dali 8000 Kč a rodičovský příspěvek byl 3500 Kč, přesto se nám podařilo ještě i nějaké peníze našetřit a to podotýkám, že muž nemá příjmy nikterak závratné, spíš naopak. Určitě hodně peněz ušetří kojení, taky pleny nemusejí být Pampers, plně jsme vystačili s plenkama z Lidlu, byly mnohem levnější a přitom posloužily stejně. Vlhčené ubrousky jsme nevedli ani nevedeme teď s druhým mimčem, prostě přebalujeme v koupelně a šup pod vodu. Dítě se taky nemusí koupat každý den, což ušetří vodu (nebo koupit kyblík na koupání místo vaničky - má menší objem), dítku na příkrmech můžeš vařit místo nakupování předražených hotovek a taky jsme hodně využili jogurtovač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat