Nedostatek peněz v zimě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.2.10 19:38

nedostatek peněz:-))

Ahojky,
potřebovala bych radu, jaka kde ušetřit, respektive, jak rychle získat peníze bez půjčky???
Abych svůj problém upřesnila…Manžel je zedník a přes zimu nemá většinou práci a je pracáku. Splácíme hypotéku a máme malé mimi, takže katastrofa. Když zaplatíme poplatky, zbyde nám pro nás tři na měsíc cca 4000kč. V tom jsou i peníze pro mimi a to bohužel nemůžu ze zdrav,důvodů kojit :cry:
začínám být zoufalá, protože mi ten nedostatek peněz leze na mozek. Přemýšlím doslova nad každou desetikorunou. Dříve jsme vše zvládali bravůrně splácet, práce přes zimu byla, ale ted je to v době krize katastrofa. Často po nocích brečím, bojím se, že to takhle bude každou zimu a že nezvládneme miminko apozději větší dítě uživit. Bohužel, práce v našem malém městě sehnat nejde a momentálně v době krize nesehnal ani jinde. Nemáme žádný příbuzný, kteří by nám půjčili a půjčovat si ani nechci, je to cesta do pekel :cry:
Máte někdo nápad, jak situaci zlepšit?
Myslím, že na přídavky nárok nemáme, byla jsme žádat a všude po nás chtěli potvrzení příjmů za min.rok a proto podle toho nárok nemáme :cry:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.2.10 19:47

Už asi ani nebude potřeba :-)
Našla jsem zde pár rad, jak ušetřit

• Citovat
  • Upravit
24798
1.2.10 19:47

Všechny šetřicí triky asi znáš, pokud není nárok na přídavek na dítě, zkus sociální příplatek nebo příspěvek na bydlení - žádá se na stejném místě. Příjmy se posuzují za čtvrtletí, ne rok.
Ale nikdo nezapočítá do nákladů na bydlení třeba tu splátku hypotéky…
Zkusit se domluvit s bankou na odložení splátky??? Nevím, nakolik je to reálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
1.2.10 20:08

chápu, že zedničina ted v zimě není a nevím jak moc jste malé město, ale nemohl by si manžel na tu zimu alespon zajistit brigádu - vybalování v supermarketu, roznášení letáků..cokoli i mimo jeho profesi??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26894
1.2.10 20:13

Můžeš napsat, odkud jste? Nám by se třeba nějaký pracant na baráček hodil, pokud je muž šikovný a není drahý, něco bysme mu u nás našli. Zedničiny tam už moc není, ale nějaký vysekávání na rozvody a tak. Ale záleží, odkud jste, asi by to byla náhoda, kdbysme se trefili, ale náhoda je blbec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.2.10 20:15

Já bych navrhovala, aby si manžel našel na zimu brigádu - něco na dohodu (kdyby to měl být skladník někde v super hyper - jako zedník se jistě fyzické práce nebojí). K podpoře si může vydělat až 4000,– (nevím to teda na koruny přesně, určitě mu řeknou na ÚP) - a mít 2× tolik než máte teď by už bylo hezké, ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.2.10 20:16

Ha, Lizbeth mě předběhla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.2.10 20:17

Anonymní, bydlím v Brně a od referentky na pracáku jsem se dozvěděl, že si k podpoře můžu přivydělat legálně až 4000 korun hrubého měsíčně. To by myslím mohlo být trchu východusko i pro tvého manžela. Hned jsem po internetu obeslal všechny pracovní agentury, co mají v Brně sídlo a pravidelně sleduju webové stránky brigady.prace.cz . Zatím se mně pořád daří brigády shánět - i když je to možná tím, že jsem v Brně… Teď jsem se zrovna vrátil z jedné fabriky. Držím palce, ať to klapne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.2.10 20:19

Jééé, Angua byla rychlejší… No děvčata, kdo umí ten umí… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.2.10 20:29
Jura007 píše:
Jééé, Angua byla rychlejší… No děvčata, kdo umí ten umí… :palec:

Jooo, šak my tu nejsme žádné čočky :mrgreen:

Akorát jsem to zblbla, je to hrubého, takže 2× tolik by neměli, ale zas lepší než drátem do oka, když je nouze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
1.2.10 21:49

ahoj,

je to sice hrubého, ale pokud nemá nikde jinde podepsané prohlášení, růžové, může dostat i slevu na poplatníka a v podstatě neplatit z té brigády daně.

Doporučuju teď udělat roční zúčtování daní. Pokud manžel část roku pracoval a zbytek ne, může se mu ve zúčtování vrátit spousta peněz. Může si zažádat u posledního zaměstnavatele do 15.2. nebo zajít na FÚ do konce března - čím dřív, tím líp, budou chtít doložit příjmy. Může mu být uplatněna celoroční sleva na daně, pokud během roku platil, taky bonus na dítě a dokonce i uplatit manželku, pokud ta si nevydělala víc než 68000,– za ten rok. Abych dokázala říct přesně, potřebovala bych konkrétní info, ale takové roční zúčtování daní může být hodně příjemná finanční injekce. :-) Rozhodně to zkuste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7277
1.2.10 23:17

Anonymní, u nás je to podobné, manžel má sezonní bistro. Denně má otevřeno od května do září, jinak jen víkendy na fotbal a od listopadu do března je úplně zavřeno. Fungujeme tak, že šetříme penízky, aby jsme to přes zimu nějak zvládli. Manža taky občas sežene nějakou brigádu. Ale je to naprd, když není pravidelný příjem celý rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.10 23:39

Ahojky, úplně jednoduše, manžel i ty můžete mít brigádu přes internet z domova a v klidu. chce to jen hledat. Uvidíš, že za chvilku si uděláte rezervu a nebudeš muset brečet. Nebo taky zkus nabídnout plochu k pronájmu, třeba na plotě. Nám to moc pomohlo!!!Hlavně sílu a odvahu!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
383
2.2.10 09:24
jarmila.rihova píše:
Ahojky, úplně jednoduše, manžel i ty můžete mít brigádu přes internet z domova a v klidu. chce to jen hledat. Uvidíš, že za chvilku si uděláte rezervu a nebudeš muset brečet. Nebo taky zkus nabídnout plochu k pronájmu, třeba na plotě. Nám to moc pomohlo!!!Hlavně sílu a odvahu!!!!

Také bych ráda našla nějakou brigádu, ale nevím teda kde. Hledám jak divá, na internetu, ptám se všude, ale nic. Ono to není zas taková legrace něco sehnat. A brigády typu prodej Jablonecké bižuterie, čistích přípravků apod. opravdu nechci. Takže ono to tak jednoduché není, to bych zase netvrdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
2.2.10 10:38

ahoj věřím,že ti to leze na mozek -znám z vlastní zkušenosti,ale bohužel oni už kolikrát ani nechtějí příjmat do supermárketů :-( a myslím,že by nebylo špatný třeba až bude hodit tvůj muž do práce si dávát třeba 1000 na stranu a na zimu aspoň když nemáte máš možnost někam sáhnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat