Nedostatek peněz v zimě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Mám ještě jeden námět, jen si nejsem jistý, jestli ho můžete nebo chcete využít. Ale nechám to na vašem posouzení; jedná se o placené odběry krevní plazmy a krevních destiček.
Mluvím z vlastní zkušenosti - jsem dárce krve. V tomto státě je možné darovat krev a její složky v nemocnicích (transfúzní oddělení) nebo pouze krevní plazmu v komerčních odběrových zařízeních. (V Brně např. SANAPLASMA). Komerční odběry jsou placené, na transfúzce se dává krev, plazma a červené krvinky bezpříspěvkově, „pokročilí dárci“ můžou být pozváni k odběru krevních destiček, u kterého už je finanční příspěvek několik stokorun. Místa, kde jsou trasfúzní stanice, je možné najít na internetu na webové stránce s názvem „Krevní barometr“ (včetně aktuálně potřebných krevních skupin) a každá stanice má nějaké telefonní spojení (v Brně bezplatná linka 800 900 097). N atěchto linkách je možné např. zjistit, jaké jsou nároky na dárce krve, co dárce může a nemůže.
Na závěr - za každý bezplatný odběr je možné snížit daňový základ na daňovém přiznání o 2000 korun, přeplatk daně pak stát vrací… Ale na ty peníze se čeká několik měsíců; v případě akutní potřeby peněz je asi lepší komerční odběr krevní plazmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě doplněk - internetová adresa stránek Krevního barometru je www.krevnibarometr.cz - stačí klepnout na odkaz „Mapa barometru“. Teď jsem se ale díval, že na mapě chybí odběrní místa v Třebíči a v Opavě… ale vím že existují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
samozřejmě že šetříme přes léto na zimu, jenže našetříme cca 40000kč a to je pro nás zhruba na poplatky na 2měsíce

Supermarkety u nás nehrozí, ani jiné podobné brigády, jsme na konci světa
Ale zaujal mě nápad práce přes internet, zkusím něco najít, ale myslím, že šance najít něco pořádného je mizivá
pokud má někdo tip, sem s ním