Nedostatek peněz v zimě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.2.10 19:02

samozřejmě že šetříme přes léto na zimu, jenže našetříme cca 40000kč a to je pro nás zhruba na poplatky na 2měsíce :cry:
Supermarkety u nás nehrozí, ani jiné podobné brigády, jsme na konci světa :-(
Ale zaujal mě nápad práce přes internet, zkusím něco najít, ale myslím, že šance najít něco pořádného je mizivá :-(
pokud má někdo tip, sem s ním :-D

• Citovat
  • Upravit
18305
2.2.10 19:09

Mám ještě jeden námět, jen si nejsem jistý, jestli ho můžete nebo chcete využít. Ale nechám to na vašem posouzení; jedná se o placené odběry krevní plazmy a krevních destiček.
Mluvím z vlastní zkušenosti - jsem dárce krve. V tomto státě je možné darovat krev a její složky v nemocnicích (transfúzní oddělení) nebo pouze krevní plazmu v komerčních odběrových zařízeních. (V Brně např. SANAPLASMA). Komerční odběry jsou placené, na transfúzce se dává krev, plazma a červené krvinky bezpříspěvkově, „pokročilí dárci“ můžou být pozváni k odběru krevních destiček, u kterého už je finanční příspěvek několik stokorun. Místa, kde jsou trasfúzní stanice, je možné najít na internetu na webové stránce s názvem „Krevní barometr“ (včetně aktuálně potřebných krevních skupin) a každá stanice má nějaké telefonní spojení (v Brně bezplatná linka 800 900 097). N atěchto linkách je možné např. zjistit, jaké jsou nároky na dárce krve, co dárce může a nemůže.
Na závěr - za každý bezplatný odběr je možné snížit daňový základ na daňovém přiznání o 2000 korun, přeplatk daně pak stát vrací… Ale na ty peníze se čeká několik měsíců; v případě akutní potřeby peněz je asi lepší komerční odběr krevní plazmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.2.10 19:36

Ještě doplněk - internetová adresa stránek Krevního barometru je www.krevnibarometr.cz - stačí klepnout na odkaz „Mapa barometru“. Teď jsem se ale díval, že na mapě chybí odběrní místa v Třebíči a v Opavě… ale vím že existují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
2.2.10 22:17

hm to jsou teda doopravdy velký poplatky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie